Tekstschrijver

Hoe kom je tot het schrijven van.....

 

In contact komen met Jos Cozijn voor een vraag, een tekst (met of zonder muziek)...... dat kan via de telefoon (06-22057271) of via de mail: 
joscozijn@quicknet.nl. Deze contacten kun je ook gebruiken om de WAV edities van de Jôshan nummers te bestellen. 

Jos Cozijn, geboren 02-05-1952

Jos profiel

Al in mijn jongere jaren begon ik met het schrijven van teksten. Terug kijkend begon het verzamelen van song teksten al op mijn 12e, om 2 jaar later de eerste eigen pogingen te wagen op papier. Een sterke beïnvloeding heb ik zeer zeker gehad vanuit de muziek van die dagen ( 1966, 1967) met de ( voor mij) kwaliteitsmuziek en teksten die er toen waren.

Denk daarbij aan California dreamin’, Turn, turn, turn, Comin' back to me, Pictures of Lily……...de muziek van the Mamas and the Papas, the Byrds, Jefferson Airplane en the Who.

Al die eigen producten en aantekeningen uit die tijd heb ik bewaard en gebruikt bij het schrijven van de teksten van nu. Nummers als: .. Grateful.. ,..The ballad of Jeffrey.. en ook ..Lightly as a flock .. zijn gedeeltelijk toen al geschreven en later uitgewerkt. Maar ja, je maakt steeds keuzes in je leven en de keuze die ik toen maakte, was meer gericht op de sport en het voetbal in het bijzonder. Maar dan kom je later op keerpunten in je leven en zo’n moment lag er een jaar of twintig geleden.

Het gaat wat moeilijker in de privé-situatie en dan blijkt het schrijven van songteksten en het om zetten in muziek een grote uitlaatklep te zijn. En ik slaagde er ook in om iemand te vinden die je tekst en je muziek ook echt op muziek kan en wil zetten: Wim Loos. En daarna loop je ook nog iemand tegen het lijf, die dat alles nog eens op de gitaar wil gaan spelen.      ( Han Remmerswaal)  

Muziek blijkt nog meer in je lijf te zitten dan je al denkt en het lukt zelfs om een van je grote wensen uit te werken : op te treden! Dit eerst alleen met Han en later met een volledige band : Jôshan. ( zie Archief)

jos2008 001.jpg

Jos Cozijn

jos2008 051.jpg

Wim Loos

Wim Loos is de man die veel van mijn teksten en melodieën op muziek zette en regelmatig zaten wij bij elkaar om dit te doen. Daarnaast is het werkproces ook wel eens andersom geweest. Dan leverden Han Remmerswaal en later ook John Remmerswaal muziek aan, waar ik de kans kreeg om de teksten bij te maken. ( Zie Jôshan: Arcadia, A Butterfly Song, And I miss the rain, The Yellowstone Falls etc.)

Luchtige teksten zijn het over het algemeen niet, maar hopelijk komt iedere bezoeker van deze site ergens iets tegen wat hij/zij de moeite waard vindt.

Lees, bekijk, luister en mocht je ergens gebruik van gaan willen maken of heb je vragen, meld dit dan aan ondergetekende (zie contact). Zo ook als je een tekst aangeleverd wil gaan krijgen over een bepaald onderwerp of bij/ op een bepaalde melodie, ik wil me er altijd over buigen; kijken of het lukt!

Is getekend:  Jos Cozijn

juli2013_014.JPG

Jos Cozijn