Nieuws!

2024. 

 

01 juli Het juweeltje van de maand juli : "Do you believe in magic " van the Lovin' Spoonful!

Net voor hun succesvolste jaar ( 1965) kwam deze single uit en vormde de opmaat voor Summer in the city......Zoek het eens op en luister er naar!

Do you believe in magic

01 juli  Het aantal gebeurtenissen op de website in de maand juni!

Er vonden 369 gebeurtenissen plaats op de website in de afgelopen maand. Dit brengt het totaal op 31.050. 

03 juni 2024 De lijsten zijn weer bijgewerkt!

Mocht je interesse hebben in een single, lp etc.....de lijsten zijn bijgewerkt, dus kijk de bladzijden eens door, misschien zit er wat voor je bij! 

02 juni Het juweeltje van de maand juni : "The What's Love suite " van the Collectors.

In de beginjaren zestig was het de gewoonte om een popnummer niet te lang te maken. In het midden van de jaren zestig mochten de nummers wat meer uitgesponnen zijn en dit resulteerde uiteindelijk in nummers een lp kant vulden. De meeste bekende uit die periode zijn "Get Ready "van Rare Earth en "In a gadda da vida " van Iron Butterfly. Minder bekend maar , voor mij, net zo mooi, is het nummer "What's Love " van The Collectors. Een nummer van 19 minuten waar ik nog steeds van geniet. Het komt van de lp "The Collectors " uit 1968. Zoek het eens op en hopelijk geniet jij er ook van! 

En wat een prachtige hoes heeft de langspeelplaat!! 

Collectors

01 juni Het aantal gebeurtenissen op de website!

Het was een drukke maand op de website, meer dan 600 (610) gebeurtenissen vonden er plaats. In totaal staat de teller nu op 30.681 gebeurtenissen!

01 mei Het juweeltje van de maand mei: "Come together " van the Beatles.

Het juweeltje van deze maand is een nummer van the Beatles uit 1969 van de lp "Abbey Road" en wel "Come together ".  Het nummer is geschreven door John Lennon en haalde als single de 2e plaats in de Nederlandse top 40. Zoek het eens op en luister en geniet er van! 

Come together

01 mei Het bezoek aan deze website in de maand april.

Het gelukte deze maand om de drempel van 30.000 activiteiten te passeren.....maar liefst 463 x was er een bezoekers activiteit. Dit brengt het totaal op 30.071.....

25 april Opnamen dag in studio The Box in Katwijk!

Na de gehele winterperiode door geoefend te hebben was het donderdag 25 april tijd om dit in de studio te laten zien en horen. Onder begeleiding van producer Rob lukte het ons om vier nummers op te nemen. Dit zijn: Air, It's only a dream, Time fades away en As light as....  Deze vier nummers worden op dit moment gemixed ! De studiodag was een afscheidsdag voor keyboard speler Koen Remmerswaal die ( jammer genoeg) stopt met het oefenen en spelen van onze liedjes. 

Op de foto's hieronder een kijkje in de studio met op de achtergrond producer Rob en een mooie opname van Koen! 

Koen

 

studio

02 april Het juweeltje van de maand april : "Groovin' " van The Young Rascals!

Het juweeltje van de maand april is het nummer "Groovin' " van de Amerikaanse groep The Young Rascals ( later The Rascals) Het nummer is geschreven in 1967 door Felix Cavaliere en Eddie Brigati, leden van de groep. Het bereikte de bovenste regionen van de Amerikaanse Hot 100 en ook de Nederlandse Top 40. Zoek het eens op en geniet van de zomerse klanken!!!

Groovin

02 april  Het bezoek aan deze website in de maand maart.

In de afgelopen maand maart vonden er 354 activiteiten plaats op deze site. Bezoekers, downloaders etc. In totaal brengt dat het aantal activiteiten in de loop der maanden op 29.608. Op naar de 30.000......

29 maart  De eerste Kofferbakmarkt van 2024!

Nadat mijn eigen straatmarkt echt een groot succes was geworden, was het vrijdag 29 maart de 1e kofferbakmarkt waar ik plaatsnam. Het was fijn om goed te verkopen en veel bekende kopers en kraamhouders terug te zien. En zelfs de regionale nieuwszender en de regionale krant werden gehaald. Een mooi begin van het nieuwe seizoen!

20240330 153729

 

09 maart  Op de straat en in de schuur markt!!

Afgelopen jaar , voorafgaand aan het kofferbakmarkt seizoen, organiseerde ik een ..Op de straat en in de schuur markt ... voor al diegenen die al zin om te gaan snuffelen. Ook dit jaar is het weer de opzet en wel a.s. zaterdag 9 maart tussen half tien en half een, bij mij voor op mijn straat. Wat kun je er vinden: singles van 50 cent, 3 voor 1 euro, singles van 1 euro - 3 voor 2 euro, lp's van 1 euro en lp's van 3 euro, 5 voor 10 euro. Daarnaast bakken met cd's voor de liefhebber.....er is keuze genoeg. Mocht je langs willen komen, geef dan even een seintje via de mail, ( joscozijn@ quicknet.nl ) dan geef ik het adres door. De weersvooruitzichten zijn uitstekend, maar mocht het toch zo zijn dat het niet door kan gaan, geef ik je een persoonlijk bericht. 

schuur oktober 2023

01 maart  Het juweeltje van de maand maart: "The saxophone song " van Kate Bush.

Kate Bush staat de laatste tijd weer volop in de belangstelling en dan vooral rond haar nummer : " Running op that hill " . Zelf ben ik heel erg gecharmeerd van "The saxophone song "  een nummer van de lp The Kick Inside uit 1978. Ik kwam het op het spoor toen ik een groot aantal ..saxofoon .. nummers aan het verzamelen was voor mijn saxofonist John.....luister eens naar dit nummer en geniet er van ! 

01 maart  Het bezoek aan deze website in de afgelopen maand.

Er vonden de afgelopen maand 269 activiteiten plaats op de website, geopende bladzijden, gedownloade nummers etc. Dit brengt het totaal op 29.254 x een bezoek. 

01 februari Het juweeltje van de maand februari: "One " van Threedognight!

Het juweeltje van deze maand is het nummer " One " van de Amerikaanse groep Threedognight. Het nummer is geschreven door Harry Nilsoson en komt van zijn album Aerial Ballet uit 1968. De groep Threedognight gebruikte het in 1969 als single en bereikte er de 5e plaats mee in Billboard 100. Zoek het eens op en luister. 

One

01 februari Het bezoek aan deze website in de afgelopen maand.

De afgelopen maand ( januari) werd deze website 262 x bezocht. Dit brengt het aantal bezochte bladzijden op 28.985.....op naar de 30.000. 

01 januari  Het juweeltje van de maand januari: "Never comes the day " van the Moody Blues.

Het juweeltje van deze maand is een nummer van the Moody Blues uit 1969. Het is .. Never comes the day.. geschreven ( en gezongen) door Justin Hayward en het staat op het album Treshold of a dream. Zoek het eens op en luister! 

Never comes the day

01 januari Het bezoek aan de website in de maand december 2023.

In de afgelopen maand werden van deze website 262 bladzijden geopend en bekeken en dit brengt het totaal op op 28.724 bekeken bladzijden. Op 27 december gebeurde dit , maar liefst 52 x, het vaakst. 

28 december Op naar een muzikaal, kleurrijk 2024!

Joshan kerstmis 2023

25 december Jôshan in het afgelopen jaar!

Na de corona periode muziekloos te hebben doorgebracht, zijn mijn bandleden eind vorig jaar weer met elkaar in contact gekomen en hebben wij de oefendraad weer opgepakt. In de studio bij bassist John thuis proberen wij zeker maandelijks bij elkaar te komen en zijn er intussen al weer een viertal nummers zo uitgewerkt dat eind april de studio opgezocht kan worden. Lodi, drummer, John, bassist, saxofonist, Koen , keyboard en ondergetekende , zang, gaan dan aan de slag om de nummers lp klaar te maken. Ik houd jullie op de hoogte! 

01 december Reactie op de lp "Brittle and Fragile "

Afgelopen week ontving ik een reactie op het beluisteren van onze lp "Brittle and Fragile " en wel van M en L  M uit Den Helder.

" Over de lp zal ik heel eerlijk zijn...alle nummers vinden wij mooi ( duimpje) Wij vinden "A butterfly song "  heel erg mooi, de muziek en de tekst. En welke er ook uitspringen die wij heel mooi vinden zijn "A sailor's anthem "en "Africa ". 

01 december Het juweeltje van de maand december : "Under the Bridge "van The Red Hot Chili Peppers!

Het is en blijft een intrigerende groep, die Red Hot Chili Peppers.....al weken lang neurie ik het liedje "under the Bridge " van hen en daarom is dit nummer het juweeltje van de maand. Het is een nummer uit 1991 van het album "Blood Sugar Sex Magik " en is geschreven door Anthony Kiedis. Omdat het zo persoonlijk was, durfde hij dit nummer niet voor te leggen aan de rest van de band, maar toen hij over zijn angst heen was, pakte alle groepsleden het op  en maakten er een mooi nummer van. Het bereikte zelfs de 1e plaats in Cashbox hitparade in de VS. Zoek het eens op en luister!

Under the bridge

01 december Het bezoek aan de website in de maand november.

Het was een drukke maand voor deze website, maar liefst 566 bladzijden werden bezocht. Dit brengt het totaal aantal bezochte bladzijden op 28.462. 

01 november Helders Popfestival zaterdag 4 november.

A.s. zaterdag 4 november kun je mij terug vinden op de markt bij het Helders Popfestival - dit festival loopt tussen 12 uur 's middags en 12 uur 's avonds. Zie foto!  Ik ben daar met een stand aanwezig tussen 11 uur en 7 uur 's avonds. Misschien tot dan! 

Helder Pop

01 november Het juweeltje van de maand: "Refugee " van Tom Petty and the Heartbreakers.

Tom Petty is een van de muzikanten die vaak gebruik maakt van de 12 snarige gitaar. Een instrument dat mij zeer kan bekoren. Een van zijn mooiste liedjes ( voor mij)  waarop die 12 snarige gitaar heel mooi naar ovren komt  is "Refugee " een nummer uit 1980 en het nummer is afkomstig van de LP "Damn the torpedoes " en het is deze maand het juweeltje van de maand. Zoek het eens op en beluister het...

R 1000293 1457740988 8599

01 november Het bezoek aan de website in de maand oktober!

In de afgelopen maand werden er van deze website 390 bladzijden bekeken. Weer een mooi aantal met o.a. bezoekers uit de VS en China. Het totaal aantal bekeken bladzijden ligt nu op 27.896. 

10 oktober Even een terugblik op afgelopen zaterdag!

Afgelopen zaterdagmorgen was het weer zover - een op de straat en vanuit de schuur verkoop - en het ging top. Het weer zat aan alle kanten mee en tal van bekenden kwamen even langs om te snuffelen. Hieronder een mooie impressie van het geheel en zoals je ziet staan alle deuren open!!

schuur oktober 2023

07 oktober Straat en Schuurverkoop!

Aanstaande zaterdag is het weer zover - tussen 9 uur en 12.30 uur houd ik weer een ..op de straat en vanuit de schuur verkoop... hier in Julianadorp. Heb je zin om even langs te komen, geef dan even een seintje. Mocht het weer zo zijn dat het niet door kan gaan ( regen) dan kan ik je op tijd een bericht sturen. 

03 oktober 2023 Het juweeltje van de maand oktober: "True "van Spandau Ballet!

Zo nu en dan blijft een melodietje dagen lang in je gedachten zweven. Dat is de afgelopen tijd gebeurd met het nummer "True " van Spandau Ballet. Dit nummer uit 1983, geschreven door Gary Kemp, is het titelnummer van de 3e lp van Spandau Ballet en het bereikte in 1983 de 1e plaats van de Amerikaanse Hot One Hundred!  Het is gewoonweg een mooi nummer en daarom is het ook het juweeltje van de maand! 

True

03 oktober 2023 Het bezoek aan de website in de maand september!

De afgelopen maand werden van deze website 388 bladzijden geopend en bekeken en dit brengt het totaal op 27.501 bekeken bladzijden in de afgelopen jaren. 

27 september 2023. Het kofferbakseizoen zit er op!

Het kofferbakseizoen is nog niet helemaal afgelopen, maar voor mij zit het erop. Komende vrijdag is de laatste bijeenkomt op het terrein van de Donkere Duinen maar dan ben ik verhinderd. Het afgelopen seizoen was voor mij een goed seizoen! Er waren prettige contacten, fijne gesprekken en er werd goed gekocht, dus met een tevreden gevoel kan ik het seizoen afsluiten, met een maar: op 7 oktober a.s. houd ik mijn eigen schuur en straatverkoop, informatie hierover volgt. Met dank aan de organisatie van de Kofferbakmarkten: Flip, Ed, Koos en Jan. Eind maart 2024 hoop ik weer paraat te kunnen zijn.

01 september 2023. Het juweeltje van de maand september : "Satisfaction " van The Rolling Stones.

Het lijstje doorkijkend met alle juweeltjes erop viel mij toch wel op dat zowel The Beatles als The Rolling Stones nog niet vertegenwoordigd waren. Dit moet ik even rechtzetten, want zeker het nummer "Satisfaction " van The Rolling Stones maankte grote indruk op mij in 1965! Daarom is dit nummer het juweeltje van deze maand. 

R 2459634 1285254688

01 september 2023 Het bezoek aan de website in de maand augustus.

De afgelopen maand kwam de teller tot 236 bekeken pagina's, dit brengt het totaal aantal bekeken pagina's op 27.113....een mooi aantal! En hieronder een terug blik foto van een de markten in de afgelopen maand....en deze keer niet op mijn eigen plek!

augustus 2023

03 augustus Het juweeltje van de maand augustus: "As the raven flies " van Dan Fogelberg.

In 1974 nam Dan Fogelberg met behulp van produces Joe Walsh ( later The Eagles) het album " Souvenirs " op. Op die lp o.a. het kleine hitje  "Part of the plan " maar ook het nummer "As the raven flies " . Dit nummer is voor mij deze maand het juweeltje van de maand! 

Souvenirs Dan F

03 augustus 2023 Het bezoek aan de website in de maand juli.

In de maand juli werden er 260 bladzijden van deze website bekeken en dit brengt het totaal bekeken bladzijden in de afgelopen jaren op 26.877. Op 20 juli werden de meeste pagina's geopend! 

15 juli Alle lijsten ( Lp's, singles en cd's ) zijn bijgewerkt!

04 juli Het juweeltje van de maand juli: "A forest " van The Cure.

Mijn eigen kennismaking met de groep The Cure begon met het nummer "A forest " . Het blijft een mooi nummer, gecomponeerd door de gehele groep in 1980 en het is afkomstig van de lp "Seventeen Seconds .. Zoek het eens op en luister! 

AForest single

03 juli Het bezoek aan de website in de maand juni.

257 bladzijden van deze website werden er in de afgelopen maand bekijken met , dat is wel opvallend, veel bezoekers uit de Verenigde Staten. Op 7 juni werden de meeste bladzijden bekeken - 60! In totaal staat de teller van het aantal bekeken bladzijden nu op 26.617.

01 juni Het juweeltje van de maand juni: "Strange " van de groep Aorta.

De groep Aorta ( de oude groep van de latere Chicago zanger Peter Cetera) bracht in 1969 de thema lp Aorta uit. Op deze lp staat het nummer ..Strange.. en dit nummer is het zeker waard om eens te beluisteren. Het nummer is geschreven door Dan Hoagland. De groep Aorta werd in 1970 alweer opgeheven.

Strange Aorta

01 juni Het bezoek aan de website in de maand mei.

In de afgelopen maand mei werden er van de website 267 bladzijden bekeken, dit brengt het totaal op 27.360 bekeken bladzijden! Drukst bezochte dag: 3 mei met 48 bekeken bladzijden. 

28 mei Kofferbakmarkt Loopuytpark Julianadorp.

Het is een beetje traditie..net zoals in de voorgaande jaren draai ik een aantal keren mee op de Kofferbakmarkt van Julianadorp op het Loopuytpark. Het thema ..muziek.. heeft dan prioriteit en het is bij Marktmeester Ed altijd gezellig en sfeervol op zijn markt. De volgende keer dat ik meedraai is op zondag 25 juni a.s. 

Loopuytpark mei 2023

16 mei  Brittle and Fragile gewaardeerd!

Wat is het toch leuk als je positieve feedback krijgt! Vaste bezoeker van de kofferbakmarkten G. uit Den Helder, die in 2022 de Jôshan lp .. Brittle and Fragile.. mee naar huis nam, vertelde dat hij geniet van de lp. Sfeervol, ontspannend en in een stijl die hij waardeert ... mooi om dit te horen! 

LP foto

05 mei 2023 Het regio Noordkop ruilspel!

Vandaag was er weer een kofferbakmarkt op het terrein van de Donkere Duinen met een echte TV ploeg op bezoek. Zie hiervoor regionoordkop.nl - 5 mei Het regio Noordkop ruil spel.....en een aantal keer was mijn kraam prominent in beeld....blijft leuk en een goede reclame! 

01 mei Het juweeltje van de maand mei: "Mr Bojangles" van de Nitty Gritty Dirt Band!

Dit door Jerry Jeff Walker geschreven nummer werd in 1970 uitgebracht door de Nitty Gritty Dirt Band op hun album "Uncle Charlie and his dog Teddy" . In 1971 kwam het zelfs als single uit en bereikte de 9e plek in Billboard Hot 100....een topper ... dus. Zoek het nummer eens op en geniet er van! 

NGDB Bojangles cover

01 mei Het bezoek aan de website in de maand april.

De afgelopen maand werden er van deze website 148 pagina's bekeken. Dit brengt het totaal aantal bekeken bladzijden op 27.093!  Op 14 april werden de meeste bladzijden bekeken - 29. 

14 april 2023 Kofferbakmarkt in beeld!

De afgelopen periode heeft de Kofferbakmarkt  in de Donkere Duinen, waar ik elke plek vertoef,  veel aandacht gehad. Op 7 april kwam er zelfs een TV ploeg langs van Regio Noordkop om opnames te maken. Een goede opletter kan mijn kraam herkennen!  Kijk bij www.regionoordkop.nl  - 7 april. 

01-04-2023 Het juweeltje van de maand april : "Sacrifice of the moon " door Ultimate Spinach.

In de jaren '60 werd er geprobeerd om van de stad Boston een echte muziek cult stad te maken. Dit lukte toen niet, later wel door de groep " Boston ". Maar een van de toenmalige Boston groepen "Ultimate Spinach " maakte wel een echt mooie lp onder dezelfde titel. Van deze lp komt het juweeltje van de maand, gecomponeerd door Ian Bruce Douglas : "Sacrifice of the moon " . Zoek het eens op en luister! 

Ultimate Spinach

01-04-2023 Het bezoek aan de website in de maand maart.

Afgelopen maand werden er 187 bladzijden van deze website bekeken met als topdag 15 maart toen dit 52 x gebeurde. In totaal zijn er nu 26.945 bladzijden bekeken....

31-03-2023 Jammer, geen kofferbakmarkt!

Jammer, het was deze vrijdag te regenachtig om de 1e kofferbakmarkt door te laten gaan. Volgende week vrijdag in de herkansing. U komt toch ook even langs? 

01-03-2023 Het juweeltje van de maand: "Cherish" van The Association.

Eerder heb ik in deze rubriek al een ander nummer van de Amerikaanse groep "The Association" naar voren gebracht ( Never my lover) maar het juweeltje van deze maand is het nummer "Cherish". The Association stond bekend om zijn prachtige stemmen gebruik en dat komt op deze single heel mooi naar voren. Het nummer stond in 1966 een aantal weken op nummer 1 in top 100 van de Verenigde Staten en het is geschreven door Terry Kirkman. Gewoon opzoeken en even luisteren! 

Cherish

01-03-2023 Het bezoek aan de website in Februari!

In de afgelopen maand februari werden er 211 bladzijden bekeken van deze website met als topdatum 15 februari toen dit 90x gebeurde. Totaal aantal bekeken bladzijden tot nu toe : 26.758......komende maand over de 28.000 heen? 

12-02-2023 Gezellig op straat!

Een lekker zonnetje, niet teveel wind, het werd gewoonweg gezellig gisteren voor ons huis op straat ( en in de schuur). Maar liefst 9 kopers vonden de weg om te gaan snuffelen in alle bakken......en ze slaagden stuk voor stuk om iets te vinden! 

11-02-2023 In de schuur en op straat verkoop!

Ook dit jaar begin ik het kofferbakmarktjaar met een eigen ..In de schuur en op straat verkoop.. Zaterdag 11 februari tussen 09.30 en 12.30 uur kun je weer terecht om te snuffelen in de bakken met afgeprijsde singles, cd's, dvd's, maxi singles en lp's . Je bent welkom!

IMG 20220212 WA0000

01-02-2023 Het juweeltje van de maand februari: "The weaver's answer " van Family.

De Engelse groep Family bracht in 1969 hun eerste album uit en wel "Family Entertainment" . Van deze lp werd de single "The Weaver's Answer " gehaald als 1e single, een song geschreven door Roger Chapman en Charlie Whitney. Dit is het juweeltje van deze maand...!

family the weavers answer s

01-02-2023 Het bezoek aan de website in januari.

De afgelopen maand werden er 276 pagina' s van deze website bekeken. Dit brengt het totaal op 26.547 bekeken pagina's . Drukst bezochte dag: 9 januari met 48 pagina's !

01-01-2023 Het juweeltje van de maand januari : "The end of the world " van Blackfield.

In 2007 kwam de 2e lp van de groep Blackfield uit, simpelweg genoemd  Blackfield II. Op deze lp staat het nummer "The end of the world", een nummer van Aviv Geffen en Steven Wilson , een bewerking van een ouder nummer dat Aviv Geffen heeft geschreven met Sakkarof. Dit nummer 'The end of the world " is het juweeltje van de maand...zoek het op en luister!!

Blackfield II

01-01-2023 Het bezoek aan deze website in december!

De afgelopen maand werden er 263 bladzijden van de website bekeken. Dit brengt het totaal van bekeken pagina's op 36.271..... drukste dag was 17 december met 71 bladzijden.

16-12-2022 De beste wensen!

Kerst 2022 Joshan

16-12-2022 Compliment!

Complimenten moet je altijd laten horen/ zien vind ik, bij deze:  

Beste Jos,
Op zoek naar deze single/ep
Vrouwelijke Studenten AVSV Café  ep promotie   5 euro Nld nh  
kwam ik op jouw site uit, leuk gedaan.

02-12-2022 Het juweeltje van de maand december: "The logical song " van Supertramp!

Het juweeltje van deze maand is een lied uit 1979. De groep Supertramp zong zichzelf met "The logical song" hoog de hitlijsten in. Het nummer komt van de lp "Breakfast in America " en is geschreven door Roger Hodgson. Dit nummer is het juweeltje van deze maand ....en zou het nummer in de top 2000 terecht komen?

the logical song 

02-12-2022 Het bezoek aan deze website in november.

De 36.000 gepasseerd!  Afgelopen maand werden er 217 bladzijden bekeken en dit had tot gevolg dat de 36.000 werd gepasseerd. De best bekeken dag was 15 november met 42 bezochte bladzijden.

02-11-2022 Het juweeltje van de maand november: "Airport Song " van Magna Carta.

In 1970 gaf de groep Magna Carta haar eerste album Seasons uit. Van dit album werd de Airport Song uitgebracht als 1e single....gebaseerd op een echt gebeurd verhaal maar dan niet op een vlucht naar Singapore maar naar Schiphol.

In de 1e fase van mijn eigen band Jóshan, toen nog met zijn tweeën , hebben wij dit nummer ook een aantal keren laten horen tijdens onze concerten. Dus ..zoek het eens op en luister! 

Airport Song

02-11-2022 Het bezoek aan deze website in oktober!

De afgelopen maand oktober werden er van de website 298 bladzijden bekeken. Dit brengt het totaal op 35.791 bekeken bladzijde. Op 26 oktober werd er het meest gebladerd, maar liefst 30 x. 

02-10-2022 Het juweeltje van de maand oktober: "Daydream " van The Lovin' Spoonful.

Het juweeltje van deze maand is het nummer "Daydream " van de Amerikaanse groep The Lovin' Spoonful. Dit nummer afkomstig van hun lp 'Daydream " bereikte in Nederland in 1966 de top 10 en in Amerika zelfs de 2e plaats. Zoek het eens op en luister! 

02-10-2022 Het bezoek aan de website in september!

Deze maand werden er op deze website 180 bladzijden bezocht, dit brengt het totaal op 35.493 bezochte bladzijden. Drukste dag was 16 september met 61 bezoekjes. 

30-09-2022 Het kofferbakseizoen zit erop!

Vandaag, 30 september, werd de laatste kofferbakmarkt van 2022 gehouden bij de Donkere Duinen. In tegenstelling tot de vorige 2 weken was het nu wel uitstekend weer en wederom een gezellig geheel. Dit dankzij de organisatie van Flip Kos en Ed van de Poll ( Flip van harte beterschap!) en de vele trouwe bezoekers. Het was voor mijzelf een fijn seizoen en ik hoop dat het volgend jaar 2023 net zo top mag zijn! 

Kofferbakmarkt 2021

16-09-2022 LP en Singles lijsten bijgewerkt!

Vandaag zijn zowel de lp als de singles lijsten bijgewerkt! Wil je weten wat er te koop staat, klik dan even door naar webshop. Misschien zit datgene wat jij juist zoekt, daar tussen!

03-09 Het juweeltje van de maand september: "Ashes, the rain and I "  van James Gang.

Joe Walsh en Dale Peters schreven dit nummer en het stond op de lp: James Gang Rides Again , een langspeelplaat die uitkwam in 1970. Even beluisteren!!

James Gang

03-09 Het bezoek aan de website in de maand augustus!

Ook in de afgelopen maand werden er weer heel wat bladzijden van deze website bekeken. In totaal 275 en dat brengt het totaal aan bekeken bladzijden door de jaren heen op 35.313!  Drukse dag: 24 augustus met 48x.

01-08 Het juweeltje van de maand augustus: " The Radio Song " van Dillard en Clark!

Nadat Gene Clark uit The Byrds was gestapt ging hij een samenwerking aan met Doug Dillard ( Dillards) en maakten zij een lp "The Fantastic Expedition of Dillard & Clark " die in 1968 uit kwam. Het nummer "The Radio Song "  van deze lp is het juweeltje van de maand! 

Radio song

01-08 Het bezoek aan de website in de maand juli!

De afgelopen maand werden er 320 bladzijden bekeken binnen deze website. Dit brengt het totaal op meer dan 35.000 bekeken pagina's - 35.038. Op 21 juli werden de meeste bladzijden geopend - 52! 

"Blik" op de kofferbakmarkt - juli 2022!

Kofferbakmarkt juli 2022

Website op 5 juli niet altijd bereikbaar!

Van Restruct, mijn webbeheerder, kreeg ik te horen dan vanwege werkzaamheden aan de site op dinsdag 5 juli, deze site enige tijd niet beschikbaar is en wel tussen 9 uur en 17 uur. 

 

Tom Petty Refugee

01-07-2021 Het juweeltje van de maand juni: "Refugee" van Tom Petty and the Heartbreakers!

In 1979 kwam het album "Damn the Torpedoes "uit van Tom Petty and the Heartbreakers en in 1980 werd het nummer "Refugee"hier van gebruikt als single. Een prachtig nummer ondersteund door dfe 12 snarige gitaar. Dit nummer is het juweeltje van de maand en is het absoluut waard om eens te beluisteren!

01-07-2022 Het bezoek aan de website in de maand juni.

In de afgelopen maand werden er 291 bladzijden bezocht, dit brengt het totaal op 34.718 bezochte pagina's . Op 6 juni werden er maar liefst 66 pagina's bezocht! En het pakket hieronder: 2 dagen later werd het opgehaald! 

14-06-2022 Een pakket van 700 lp's te koop!

Gebrek aan ruimte? ...anders gezegd.. teveel lp' s in huis. Daarom staat er op dit moment een pakket van 700 lp's te koop voor  60 euro. In dit pakket wat jazz lp's , country ,  lichte popmuziek, wat Nederlandstalig, verzamelwerk .... dit allemaal uit de verzameling van 3/ 4 euro platen die lange tijd ook hier op de website stonden. Dit gehele pakket is in een keer op te halen ( dus niet uitzoeken) hier in Julianadorp!  Wat voor jou? Reageer! 

01-06-2022 Het juweeltje van de maand juni: "Just in time to see the sun" van Santana!

De in 1972 uitgebrachte lp "Caravanserai" van Santana vind ik vanaf het allereerste begin een prachtige lp vol met .. woestijn .. invloeden. Het nummer "Just in time to see the sun" van deze lp is voor mij het juweeltje van deze maand. Zoek het eens op en luister!

01-06-2022 Het bezoek aan de website in de maand mei.

In de maand mei werden van deze website 346 bladzijden bezocht, dit brengt het totaal op 34.427 bezochte bladzijden. Drukste dag?  15 mei - 39 bezochte bladzijden. 

Light my fire

04-05-2022 Het juweeltje van de maand mei: "Light my fire "van The Doors.

Als er een nummer van The Doors welbekend is, dan is het wel dit nummer...maar het blijft ook tijdloos goed. Afkomstig van de lp "The Doors " was dit nummer in 1967 een dijk van een hit en terecht. 

04-05-2022 Het bezoek aan de website in de maand april.

In de maand april werd deze website druk bezocht. Maar liefst 537 bladzijden werden bekeken en maar liefst 45 x door iemand uit de Verenigde Staten. In totaal komt het aantal bekeken bladzijden op 34.081.......de drukste dag was 11 april ( 69 bladzijden)

15-04-2022 Marillion......

Soms is vergeleken worden niet altijd een compliment maar deze keer wel. Collega Nico Nappers uit Den Helder kreeg de Lp ..Brittle and fragile .. mee naar huis om te beluisteren en wat positieve of kritische noten mee te geven.  Vandaag sprak ik hem om de Kofferbakmarkt in Den Helder en hij zei het volgende: .. De muziek op de lp sprak me aan omdat ik er een vleugje Marillion in tegen kom en vooral Fish. Ik heb de snelheid van de draaitafel ietsjepietsje langzamer gezet en dan komt de muziek en vooral de zang nog beter over. Dus de volgende keer Jos, iets rustiger inzingen. De mooiste nummers van de lp vind ik ..A butterfly song... maar zeker ook .. Silently Approaching..   Nico bedankt!                        

Traces

02-04-2022 Het juweeltje van de maand april: "Free " van Classics IV.

De Amerikaanse groep Classics IV is ons land vooral bekend van de nummers "Spooky " en "Stormy" . In 1969 brachten zij het album "Traces" uit en op deze lp staat het nummer "Free " , geschreven door Buddy Buie en James Cobb. Het is een mooi ingetogen nummer met een sprankelende saxofoon solo erop.......daarom is dit nummer het juweeltje van deze maand.

02-04-2022 Het bezoek aan de website in de maand maart.

In de maand maart werden van de website 312 bladzijden geopend en bekeken. Dit brengt het totaal op 33.544 bekeken bladzijden. De drukste dag?  Dat was 18 maart met op die dag 62 bekeken bladzijden!

01-04-2022 Wat een teleurstelling, kofferbakmarkt afgelast!

Dat was jammer, maar ook wel terecht, de koude wind die over het terrein heen joeg maakte het voor niemand plezierig, dus werd de 1e kofferbakmarkt van dit seizoen afgelast!

14-03-2022 Kofferbakmarkt op 1 april van start!!

In tegenstelling tot de voorgaande seizoenen mogen de kofferbakmarkten weer vanaf 1 april gaan draaien. Op 1 april kunt u weer terecht ( tussen 8 uur en 15 uur) op de Kofferbakmarkt bij de Donkere Duinen. Ik hoop u daar weer te zien! 

Itchycoo Park01-03-2022 Het juweeltje van de maand maart: "Itchycoo Park "van The Small Faces!

Dit in 1967 uitgebrachte nummer van The Small Faces is deze keer het juweeltje van de maand. Het nummer is geschreven door Steve Marriott en Ronnie "Plonk" Lane en is het zeker waard om eens te beluisteren!

01-03-2022 Het bezoek aan deze website in februari!

In de afgelopen maand werden er 185 bladzijden van deze website geopend en bekeken. De drukst bezochte dag was 16 februari met 37. In totaal staat de teller van bekeken bladzijden nu op 33.232!

12-02-2022 Schuurverkoop!

Onder andere op deze zaterdagmorgen stond de deur van onze schuur open en kwamen er op afspraak kopers langs om even te snuffelen. Deze morgen o.a. Roel en een uur later Nico. Allebei gingen ze dik tevreden weg met een pakket platen voor een leuke prijs. 

01-02-2022 Het juweeltje van de maand februari: "Sitting by the window"  van Moby Grape.

De Amerikaanse groep Moby Grape werd in 1967 als een van de eerste supergroepen beschouwd. Met het nummer "Omaha" scoorden ze een aardige hit, maar het nummer "Sitting by the window" van hun 1e lp: Moby Grape mag er ook zijn. Het is geschreven door Peter Lewis. Zoek het eens op en luister! 

R 4544137 1367918249 8185

01-02-2022 Het bezoek aan de website in januari!

Wederom werden er heel wat bladzijden geopend en bekeken van deze website. Het waren er afgelopen maand maar liefst 459. ( maar liefst 84 bezoekers uit de USA)          De dag dat de meeste bladzijden werden bekeken was 2 januari ( 116 x). Het totaal aan bekeken bladzijden is nu 33.047. 

25-01-2022 Te gast bij LOS radio Den Helder!

Dinsdagmiddag 25 januari was ik te gast bij LOS radio in Den Helder en mocht daar wat komen vertellen over de formatie Jôshan en een aantal nummers laten horen van de op vinyl uitgebrachte lp "Brittle and Fragile" . Het werd een heel prettig gesprek en maar liefst 5 nummers werden ten gehore gebracht! 

01-01-2022 Juweeltje van de maand januari: "Spin, spin, spin " van H.P. Lovecraft.

In de jaren 1967 en 1968 verschenen er twee albums van deze groep, waarvan de naam verwees naar de horror schrijver  H.P. Lovecraft. Zeker het tweede album is het meer dan waard om te beluisteren met o.a. het nummer  It' s about time. Het juweeltje van deze maand is het openingsnummer van de lp " Spin, spin, spin ". Een prachtig melodieus nummer, doorspekt met psychedelische klanken. Zoek het eens op en luister!

HP Lovecraft

01-01-2022 Het bezoek aan de website in december 2021.

Wederom werden er in de maand december meer dan 300 bladzijden bekeken ( 382). Dit brengt het totaal aantal op 32.588. Op 15 december was het het drukt - 68 x werd er een bladzijde geopend. In 2021 was het totaal aantal bezochte bladzijden: 5.313....een fikse stijging met het aantal in de jaren er voor...top!

13-12-2021 Op weg naar 2022!

 

Kerstkaart 2021 2022

13-12-2021 Een goed jaar!

Ondanks het feit dat er dit jaar door de corona weer beperkingen golden is het voor mij persoonlijk een goed jaar geweest. Er waren fijne contacten rondom de lp , single en cd verkoop....de kofferbakmarkten verliepen sfeervol, gezellig en meer dan goed ...top!  Hopelijk kan dit in 2022 een vervolg vinden, dat zou erg fijn zijn voor een zo uit de hand gelopen hobby!

01-12-2021 Juweeltje van de maand december: "One less bell to answer " van The Fifth Dimension.

Deze in 1970 uitgebrachte single van de Amerikaanse groep Fifth Dimension behaalde een toppositie in de Amerikaanse Top 100 en terecht! Dit mooie nummer, geschreven door Hal David en Burt Bacharach in 1967,  wordt door the Fifth Dimension mooi uitgewerkt en verdient daarom de titel "Juweeltje van de Maand". 

One less bell to answer

01-12-2021 Het bezoek aan de website in de maand november! 

In de maand november bezochten bezoekers 370 bladzijden van de website. Dit brengt het totaal op 32.206 bezochte bladzijden. Op 10 november werden de meeste bladzijden geopend: 49x.

01-11-2021 Juweeltje van de maand november: "Cloud Song" van The United States of America.

De groep .. The United States of America "heeft in haar bestaan maar een album gemaakt ( 1968) maar dit album heeft op mij wel grote indruk gemaakt. Via de verzamellp The Rockmachine turns you on.. maakte ik kennis met hun nummer "I won't leave my wooden wife for you sugar " en benieuwd naar de rest van hun nummers kocht ik de LP.  Het nummer "Cloud Song" viel meteen op, ijle psychelische muziek ondersteund door de zang van Dorothy Moskowitz..... Dit is voor het mij het juweeltje van november 2021. Ook benieuwd?   Ga op zoek en luister! 

R 185342 1338860323 6237.jpeg

01-11-2021 Het bezoek aan de website in de maand oktober!  

In de maand oktober werden er 394 bladzijden van deze website bezocht en dat brengt het totaal aantal bezochte bladzijden op 31.836. Op 20 oktober werden de meeste bladzijden bezocht en wel 56.                                  

08-10-2021 Wat kun je de komende tijd verwachten terug te vinden op deze website?

De komende weken staan voor mij in het teken van het opruimen van alles wat met de kofferbakmarkten te maken had, ordenen, alfabetiseren en een plek geven. Zeker komt er in de komende weken een update van de 12 inch singles oftwel de maxi singles. Een hele tas ligt klaar om uitgezocht te worden. Verder komen er aanbiedingen, en wel o.a. rondom Nederlandstalige lp's , Country Lp's en zeker ook verzamellp's. Ook heb ik al een aantal afspraken gemaakt om naar nieuwe collecties te kijken.... 

08-10-2021 Juweeltje van de maand oktober: "Signed D.C." van LOVE.

Een nummer met een verhaal: in 1966 verschijnt de 1e lp van de Amerikaanse groep LOVE onder de titel LOVE. Een van de meest intrigerende nummers voor mij is het nummer "Signed D.C. " .....geschreven door frontman Arthur Lee en nog steeds een nummer wat ik zelf graag op zou willen nemen. Maar waar staat DC voor...Da Capo? Het blijkt te staan voor Don Conka, de 1e drummer van de groep die zo verslaafd is aan drugs dat hij onmogelijk meer kan drummen. Zoek dit nummer eens op en luister! 

OIP

06-10-2021 Het bezoek aan de website in de maand september.

Wederom werden er aardig wat bladzijden op de website bekeken, maar liefst  443! Topdag was 6 september, toen er 55 werden bekeken. Het totaal aantal bekeken bladzijden staat nu op 31.442. 

17-09-2021 De laatste kofferbakmarkt van dit jaar!

Het kofferbakmarktseizoen zit er voor mij op, vandaag was het de laatste keer. Het was een mooi seizoen, weliswaar kort ( vanaf eind juni) maar vol met prettige contacten, goede verkopen en goede gesprekken. Mijn zwager Harry Simons draaide een dag mee dit seizoen en zei na afloop: "In beginne wist ik niet hoe ik de dag moest door gaan komen, maar de uren vlogen om."  Nu eerst op vakantie! 

09-09-2021 Stef Woestenenk aan het woord.

Op de kofferbakmarkt in Den Helder ontmoette ik Stef en zijn vrouw die over waren gekomen uit Twente om hun dochter weg te brengen naar/ op te halen van haar vakantieadres. Wij hadden zeer prettige gesprekken over muziek en alles wat daar bij komt. Stef nam de Jôshan lp mee en hieronder zijn bevindingen:

Hoi Jos. 

Bedankt voor je elpee. Ik heb er naar geluisterd. Ik heb genoten van de echtheid en oprechtheid die goed gevangen is op deze opnames. Veel teksten in relatie tot de natuur en het leven. Het is heel persoonlijk en intiem. 
Als geheel zou de plaat meer afwisseling kunnen gebruiken in tempo's en sfeer van de nummers, dan maakt 't zo'n album aantrekkelijker. 
Met een kritisch oor luisteren naar je eigen opgenomen vocalen en soms de instrumenten zouden volgende opnames nog een lift kunnen geven. In de zuiverheid en timing zitten verbeterpunten. 
Nogmaals dank voor de elpee en de leuke gesprekken. 
Ik hoop dat je nog maar lang kan doorgaan met dit alles... De passie straalt er zeker vanaf! 
Mijn favoriete nummer: "A butterfly song."
Stef Woestenenk 
Benieuwd naar Stef zijn muziek? 
Check Four Eyed Faces en MoonYard eens online. 

01-09-2021 Juweeltje van de maand september: "The same one" van Gene Clark.

Gene Clark is een van de basis muzikanten uit de bekende groep The Byrds. Zo is hij medeverantwoordelijk voor o.a. een nummer als "Eight Miles High". Dat vliegen op zo'n grote hoogte gaf hem zoveel kopzorg dat besloot uit The Byrds te stappen en op de solo tour te gaan. In 1967 kwam zijn eerste album "Gene Clark with the Gosdin Brothers" uit en op dat album staat mijn juweeltje van de maand. Het is het nummer "The Same One"....luister er eens naar en ik hoop dat je er net zo van geniet als ik steeds doe. 

01-09-2021 Het bezoek aan de website in de maand augustus.

Wederom was het een toffe maand qua bezoek aan de bladzijden van deze website. Bijna 500 x werd er een bladzijde bezocht ( 495x) en dat bracht het totaal op 30.999 bezochte bladzijden. Topdag was 15 augustus met 61 bezochte pagina's . 

01-09-2021 Nog 5 kofferbak markten dit seizoen!

Nog 5 kofferbakmarkten staat er op mijn programma. Vier bij de Donkere Duinen ( vrijdagen 3,10,17 en 24 september) en een op het Loopuytpark ( a.s. zondag - 5 september), mits het goed weer is......... Hieronder een impressie van een van de vorige  Kofferbakmarkten. 

Kofferbakmarkt 2021

16-08-2021 De Lp en singles lijsten zijn weer bijgewerkt...

en dat was nodig ook. Zowel via de website als op de kofferbakmarkt vliegt het vinyl er uit. Top! Dank je wel alle kopers voor jullie vertrouwen en ik hoop velen van jullie op de kofferbakmarkten terug te zien....

breaking the habit02-08-2021 Het juweeltje  van de maand augustus: "Breaking the habit" van Linkin' Park.

Dit ..doorbreek je gewoonte.. nummer van Linkin' Park is het juweeltje van de maand. Na al die jaren maakt dit nummer nog steeds grote indruk op me, door zijn tekst, de variatie en het stemgebruik.  Gewoonweg eens luisteren! 

02-08-2021 Het bezoek aan de website in de maand juli.

Meer dan 500 x werd er een bladzijde geopend ( 502x) en dat brengt het totaal op 30.544. De drukste dag was 19 juli toen dit 54 x gebeurde. 

19-07-2021 Filmopname!

Soms word je prettig verrast en dat gebeurde afgelopen week. Een filmploeg van Noordkop TV wandelde over het Kofferbakmarkt terrein bij Hotel de Helder en maakte opnamen.....en daar is mijn kraam heel goed op te zien. Youtube kanaaal TV Noordkop met code: https://youtu.be/Hq_cv-En8yY

revival01-07-2021 Het juweeltje van de maand juli: "Revival" van the Allman Brothers Band.

Het juweeltje van deze maand is het nummer "Revival" van de Lp Idlewild South van de groep Allman Brothers Band. Dit nummer uit 1970 is sterk ritmisch en vanaf het 1e moment is het een van mijn favorieten.....bij deze!

01-07-2021 Het bezoek aan de website in de maand juni.

Top...de 30.000 is gepasseerd. Maar liefst 387 bladzijden werden er in de afgelopen maand juni geopend en dat betekent dat de teller nu op 30.042 staat!

30-06-2021 De kofferbak markten mogen weer starten!

Met ingang van a.s. vrijdag ( 2 juli) kun je me weer terugvinden op de kofferbakmarkt. Ik heb dan een plek gereserveerd op de kofferbakmarkt bij de Donkere Duinen en wel elke vrijdag tot en met 30 september. ( met uitzondering van 6 en 13 augustus) 

20190705 111038 2

Top dat dit spektakel weer mag beginnen! 

15-06-2021 Verkooplijsten bijgewerkt!

Het wachten is op de 1e kofferbakmarkt en hopelijk wordt die gehouden voor of rond 1 juli. De meeste verkoop gebeurt dus via de maandelijkse updates of via deze website....en die zijn voor het merendeel helemaal up to date...Dus op zoek naar vinyl, cd's etc, kijk in de lijsten! 

02-06-2021 Het juweeltje van de maand juni : "The end of the world" van Blackfield.

Het laatste nummer van de zeer fraaie cd Blackfield II is het nummer "The end of the world " waarin de groep zoals altijd maatschappij kritisch om zich heen kijkt. Vooral het piano rifje in het nummer komt bij mij binnen..... luister eens en hopelijk geniet je er ook van.... 

01-06-2021 Het bezoek aan de website in de maand mei.

In de maand mei werden maar liefst 514 bladzijden van de website bezocht met als topdagen 19 mei ( 68 x) en 31 mei ( 65 x). In totaal begint de teller hard op te lopen naar de 30.000 ( 29.655)....gaat die mijlpaal deze maand lukken?  En weer die bezoekers uit die USA ...top! 

01-05-2021 Het juweeltje van de maand mei: "Someday wel'll know." van Hall and Oates.

Dit nummer, oorspronkelijk van de New Radicals, is eind jaren '90 ook opgenomen door het duo Daryl Hall en John Oates die daarmee probeerden een come back in de VS te creëren. Zo bekend en geliefd als dat zij waren in de jaren jaren 80 met al hun nummer 1 hits werden zij niet met dit nummer, maar het is voor mij een juweeltje! 

01-05-2021 Het bezoek aan de website in de maand april.

In de maand april werden 377 bladzijden van de website bezocht met als topdag 11 april ( 32 bladzijden bekeken). In totaal staat de teller nu op 29.141. Opvallend feit is dat er steeds meer bezoekers uit de Verenigde Staten de website bekijken. Deze maand meer dan de de helft van de bezoekers!  Oorzaak: John Remmerswaal zijn neef in de VS die gek is van John zijn saxofoonsolo's ? 

02-04-2021 Jammer....voorlopig nog geen kofferbakmarkten!

Je hoopt er wel op maar het mocht nog niet zo zijn, corona geeft nog teveel risico's om het Kofferbakmarkt seizoen te openen. Vandaag, vrijdag 2 april had de 1e Kofferbakmarkt plaats moeten vinden in Den Helder, maar dit evenement is helaas afgelast. 

02-04-2021 Het juweeltje van de maand april: " For the longest time" van Billy Joël.

Dit nummer - bijna a capella gezongen - komt van de Lp "Innocent Man" die Billy Joël in 1983 uitbracht. Vanaf het 1e moment vond ik een mooi en overtuiigend klinkend nummer. Op dit nummer is nog een variant bedacht en wel "Christmas in your heart". Een tekst die op de muziek van "For the longest time" is geschreven en uitstekend is te gebruiken tijdens Kerstvieringen op scholen!

02-04-2021 Het bezoek aan de website in de maand maart.

Het bezoek aan deze website in de maand maart is ongeveer zo hoog als in de maand februari. Toen 438 bladzijden bekeken, nu 442.....dit brengt het totaal aantal bekeken bladzijden op 28.764. Op 30 maart werden de meeste bladzijden bekeken, maar liefst 53. 

02-03-2021 Het juweeltje van de maand maart: "A groovy kind of love" van the Mindbenders.

Dit in 1966 uitgebrachte nummer van The Mindbenders bracht het tot een miljoenenverkoop en terecht. Er zit een mooie melodie in, een prettige tekst en wordt fraai gezongen door Eric Stewart. Eric Stewart? Een bekende naam - dat klopt....het is de Eric Stewart die later terug komt in 10CC en samenwerkt met o.a. Paul McCartney. 

02-03-2021 Het bezoek aan de website in de maand februari.

438 bladzijden van de website werden er in de afgelopen maand februari bekeken. Dit brengt het totaal aantal bekeken bladzijden op 28.322. Drukste dag: 22 februari - 68 x bekeken met maar liefst 50 bezoekers uit de Verenigde Staten!

04-02-2021 Het juweeltje van de maand februari: "Illinois" van de Everly Brothers.

In de jaren 1967 en 1968 werden er een aantal lp's opgenomen die de voorhoede vormden van wat later de Country Rock werd. The Byrds namen Sweatheart of the Rodeo op, the Flying Burrito Brothers - In a gilded palace of sin maar er was er nog een en die wordt nogal eens over het hoofd gezien. "Roots" van de Everly Brothers is zeer zeker het beluisteren waard en mijn juweeltje van deze maand komt dan ook van die plaat: Illinois.....zoek eens op en luister! 

04-02-2021 Het bezoek aan de website in de maand januari.

Maar liefst 609 bladzijden werden bezocht in de afgelopen maand. Top! Je merkt duidelijk dat men meer thuis moet blijven en op zoek gaat naar bijvoorbeeld muziek en vinyl. Totaal staat de teller nu 27.884 bezochte bladzijden. Het drukst was het op 29 januari met 140 bladzijden die bezocht werden. En de afgelopen maand kwamen de meeste bezoekers uit......de Verenigde Staten! 

03-01-2021 Het juweeltje van de maand januari: "Dedication" van The New York Rock & Roll Ensemble.

Het juweeltje van deze maand komt van het album Reflections uitgebracht door The New York Rock & Roll Ensemble in 1970. Het nummer heet "Dedication" en als je kans krijgt om dit prachtige nummer via Youtube te beluisteren....het is een aanrader. 

01-01-2021 Even terugkijken op 2020.

Ondanks alles, wat met Corona te maken had, is 2020 voor mij een goed jaar geweest. Als band "Jôshan" kwam er een prachtige vinyl LP uit, waarvan er al enkele tientallen over de "toonbank" zijn gegaan, er waren en zijn nieuwe, heel prettige, contacten op de Kofferbak markt ontstaan, dit naast al die prettige contacten die er al jarenlang zijn en ook de verkoop van het vinyl en de cd's ging top!

Ook deze website werd meer dan eens bezocht. In de maand december van 2020 werden er 210 pagina's bezocht wat het jaartotaal van 2020 bracht op 4049 bezochte pagina's. Topdag was 26 februari toen dit 138 x gebeurde. ( totaal aantal bezochte pagina's door de jaren heen: 27.275.)

01-01-2021 Op naar een "lichter" 2021!

Wens 2021

16-12-2020 Afscheid van Jouw Marktkraam in Schagen.

Na anderhalf jaar een verkoopplek te hebben gehad in de winkel van Bram en Esther - Jouw Marktkraam - in Schagen was ik vandaag genoodzaakt om daar mijn eigendommen op te halen. Bram en Esther stoppen per 1 januari a.s. met hun ( prachtige) zaak. Het runnen van Jouw Marktkraam vergt teveel tijd en energie om te blijven doen. Jammer! De koffie was heerlijk, de gastvrijheid was groots, het aanbod prachtig en de aankleding van de zaak formidabel. Er is nog een kleine kans dat een nieuwe eigenaar alles gaat overnemen maar dat is geen zekerheid. In die anderhalf jaar mocht ik daar maar liefst 865 lp's verlopen en 295 singles uit mijn verzameling. The Beatles gingen het meest over de toonbank - maar liefst 22x, gevolgd door Elvis Presley ( 17 lp's) , ABBA en Simon & Garfunkel ( 12x).  Bram en Esther, bedankt! 

14-12-2020 Op naar een gezonde Kerst en een corona minder/ vrij 2021!

Het zijn pittige dagen voor iedereen en toch hoop ik dat je kunt gaan genieten van fijne en vooral gezonde Kerstdagen en daarna van een cornona vrij 2021. Muziek kan dan een ontspanningsfactor zijn bijv. met een jukebox. Als suprisecadeau mocht ik onderstaande jukebox begin december ontvangen - ik ben er erg blij mee - en daarom als muzikale fotowens : een jukebox!

Jukebox2

-12-2020 Het juweeltje van de maand december: "Wish you were here" van Pinkfloyd.

Omdat ik deze week een verzamellp van de groep Pinkfloyd in mijn handen kreeg met daarop het nummer "Wish you were here" , kwam in mijn gedachten het feit dat tijdens een van onze eerste concerten Han en ondergetekende dit nummer toen speelden. Het is en blijft een mooi gevoelig nummer, dus heb je de kans:  beluisteren! 

01-12-2020 Het bezoek aan de website in de maand november.

In de maand november werden er 272 bladzijden van deze website bezocht en dat brengt het totaal aantal bezochte bladzijden op 27.065. Top!

20-11-2020  Reactie op LP "Brittle and Fragile". 

Bij elke Lp die de deur uitgaat richting een vinyl liefhebber, stel ik altijd de vraag of ze aan willen geven of er een nummer op de Lp "Brittle and Fragile " staat, die er uit springt. Van vinyl liefhebber R V, een trouw koper van vinyl, kreeg ik de volgende reactie:  Voor mij is de Lp ietwat te  soft, ik ben liefhebber van wat ruiger werk zoals de Rolling Stones. Op kant 2 staan er echter 2 nummers die mij wat meer kunnen bekoren en wel het 2e nummer ( Wishing you were here) en het 4e nummer ( Silently Approaching). Opvallend is wel, zegt R.V. , dat mijn vrouw de Lp echt waardeert. Zij houdt van zachtere muziek! 

06-11-2020 Het juweeltje van de maand november: "Liar" van Threedognight.

Threedognight is altijd een van mijn favoriete groepen. Steeds weer slaagden zij in de beginjaren zeventig er in om liedjes van allerlei componisten om te zetten in een top song. Zo ook het lied "Liar" geschreven door Russ Ballard van de groep Argent. In 1971 bereikte de versie van Threedognight de Amerikaanse top tien en op dit moment vind ik een toepasselijk lied voor een van de kandidaten voor het Amerikaans Presidentschap die er steeds in slaagt om onwaarheden te vertellen: Liar! 

06-11-2020 Het bezoek aan de website in de maand oktober.

In de maand oktober werden er wederom meer dan 400 bladzijden bezocht van deze website, 458. Op 19 oktober, de drukte dag, werden er maar liefst 49 bezocht. Opvallend is het aantal bezoekers vanuit de Verenigde Staten - zij openden 17 items! ( Fans van onze saxofonist John?) Het totaal aantal bezochte bladzijden is 26.793.

17-10-2020 Reactie op lp "Brittle and Fragile."

Van een de kopers van de lp "Brittle and Fragile" ontving ik een reactie op de vraag of er een van de nummers er uitsprong. S. A . gaf aan dat hij het laatste nummer van kant 1:  "Book of Dreams" er uit vond springen. Als bluesman vond hij dit nummer net iets meer hebben dan de andere nummers. De muziek van de LP vergelijkend met de muziek van andere groepen kwam hij met Magna Carta en Barclay James Harvest op de proppen. 

09-10-2020 JUICY Records verhuist van Julianadorp naar Den Helder.

Juicy Records, de platenwinkel van Mario en Jort Koopman is de afgelopen maand verhuisd van Julianadorp naar Den Helder. In de Spoorstraat aldaar heeft men nu de beschikking over een prachtig, ruim pand waar o.a. de Lp ..Brittle and Fragile.. van mijn band Jôshan te koop is. Neem eens een kijkje als je in de buurt bent - Let op; de winkel is tot nu toe alleen op zaterdag open. 

09-10-2020 Het juweeltje van de maand oktober: "Come together"  van the Beatles.

Bij de juweeltjes op deze website zitten nog geen nummers van de Beatles. Eigenlijk onterecht omdat ze zulke mooie nummers hebben gemaakt. Dus even iets goed maken: Come together van de Beatles is het terechte juweeltje van de maand. 

09-10-2020 Het bezoek van de website in de maand september!

In de maand september werden er 408 bladzijden van deze website bezocht, dat brengt het totaal aantal bezochte bladzijden op 26.335x. De dag dat de meeste bladzijden werden bezocht was 23 september met maar liefst 96 zoekacties. 

02-09-2020 Het juweeltje van de maand september: "Proud Mary" van Creedence Clearwater Revival.

Dit nummer behoeft eigenlijk geen introductie.....het is en blijft een pracht nummer van een nog steeds immens populaire groep. Daarom is het het juweeltje van de maand september. 

02-09-2020 Het bezoek van de website in de maand augustus!

Werden er van de website in de maand juli 486 bladzijden bezocht, in augustus was dit 485 keer. Weer een prachtige score met maar liefst 5 dagen dat dit meer dan 40 x gebeurde. Topdag: 5 augustus - 60x. In totaal werden er van de website tot nu toe 25.827 bladzijden bezocht. 

02-08-2020 Het juweeltje van de maand augustus: "Lavender" van de groep Marillion.

Het album Misplaced Childhood van Marillion is een sterk album en een van de juweeltjes op deze plaat is het nummer "Lavender".  Dit nummer is het juweeltje van de maand augustus... dus luisteren! 

02-08-2020 Het bezoek van de website in de maand juli!

In de maand juli werden de bladzijden van de website uitstekend bezocht. 486 x werd er een bladzijde bekeken met als topper 8 juli toen dit 94 x gebeurde. Ook aan de reacties van bezoekers van de Kofferbakmarkt ( die zijn weer begonnen) merk je dat er op de website wordt gekeken. Top !  Het totaal aantal bezochte bladzijden bedraagt nu 25.342. 

08-07-2020 Juicy Records promoot Lp "Brittle and Fragile"

Hieronder de foto's en de tekst die Jort Koopman van Juicy Records heeft laten rond gaan op Facebook over de Lp "Brittle and Fragile" en over het onderwerp ...je dromen nastreven..

Promotie Juicy Records 2

06-07-2020 Het juweeltje van de maand juli: "Neon Rainbow" van The Boxtops.

Terugkijkend op de jaren zestig was het nummet "The Letter" een van de grotere hits uit die tijden. Het nummer werd gespeeld door The Boxtops. De opvolger in Amerika werd het nummer "Neon Rainbow" , een prachtig nummer wat hier niet werd uitgebracht. De opvolger in Nederland was "Cry like a baby". Het nummer "Neon Rainbow"  ( even opzoeken) is het juweeltje van deze maand. 

04-07-2020 Het bezoek van de website in de maand juni!

In de maand juni werden van deze website 259 bladzijden bekeken, met als uitschieter 24 juni toen dit 63 x gebeurde. Het totaal aantal bekeken bladzijden is nu 24.856. Op naar de 25.000! 

24-06-2020 Lp en andere lijsten bijgewerkt!

Alle lijsten vermeld onder de noemer "Contact" zijn bijgewerkt. Je kunt op de hoogte blijven van de maandelijkse updates door je e mail adres even door te geven, dan krijg je elke keer een update toegestuurd. 

24-06-2020 Reacties op de LP "Brittle and Fragile"

Hieronder weer een paar reacties op de LP "Brittle and Fragile". Muziekliefhebber en collega Wouter was blij verrast de lp te zien aankomen in de doos waarin de lp's zijn aangeleverd en de B kant van de Lp sprak hem het meeste aan. Muziekliefhebber Rob noemde de nummers 'Africa" en "Falling leaves" als zijn favorieten! 

01-06-2020 Het juweeltje van de maand juni 2020.

Het juweeltje van deze maand is van Nederlandse bodem en een van eerste muzikale uitingen van gitarist Jan Akkerman. Het is het nummer "Russian Spy and I " van zijn toemalige groep The Hunters en kwam uit in 1966. Zoek het eens op en luister!

01-06-2020 Het bezoek van de website in de maand mei .

Van deze website werden in de maand mei 265 bladzijden bezocht. Dat brengt het totaal bezochte bladzijden tot nu toe op 24.597. Een mooi aantal! 

23-05-2020 De lp ligt nu ook te koop bij Juicy Records in Julianadorp!

De Lp "Brittle and Fragile" ligt nu ook te koop bij Juicy Records aan het Loopuytpark in Julianadorp. Voor 15 euro kun je daar een exemplaar kopen! Op de foto wordt de Lp overhandigd aan Jort Koopman, eigenaar ( met zijn vader) van deze leuke platenzaak.

Juicy Jort overhandigen2

20-05-2020 Reacties op de Lp!

De eerste reacties op onze lp "Brittle and Fragile" zijn binnen. Ik ontving complimenten over de verzorging en de meer dan fraaie hoes. Esther en Bram genieten heel erg van het nummer: "A butterfly song" , terwijl Henk geniet van "Africa".  Collega Piet geeft "Falling Leaves"  en "A Sailor's Anthem" 3 sterren en "Wishing you were here"  zelfs 4. 

16-05-2020 Een foto collage van het overhandigen van de 1e Lp van Jôshan!

De afgelopen weken zijn aan de diverse betrokkenen bij  het tot stand komen van de 1e Jôshan Lp exemplaren van deze Lp uitgereikt. Op de fotocollage die momenten!  

Collage foto overhandigen

01-05-2020 Het juweeltje van de maand mei: "A Butterfly Song " van Jôshan.

Nu de 1e lp van onze groep Jôshan officieel is uitgekomen haal ik deze keer het juweeltje van de maand uit deze plaat. Het is "A butterfly song" . Han en ondergetekende hebben dit nummer samen gemaakt, de muziek is van Han en daarop werd de tekst gebouwd en John heeft er een prachtig saxofoon stuk bij gemaakt. Van diverse kanten - zie ook recensies - kregen wij complimenten over dit nummer...dus luisteren!

01-05-2020 Het bezoek van de website in de maand April.

In de maand april werden er van deze website 318 bladzijden bezocht. Dit brengt het totaal van bezochte bladzijden op 24.332. Op 3 april werden de meeste bladzijden bezocht en wel 70x. 

25-04-2020 Top!! De 1e LP van Jôshan is uitgebracht!

Afgelopen week stond er een pallet vol met Lp's voor de deur - de eerste LP van Jôshan werd afgeleverd. Onder de titel "Brittle and Fragile " is dit een verzamelaar met 11 nummers van de 3 tot nu toe uitgekomen cd's. Mocht je interesse hebben ….voor 15 euro kun je LP kopen.... de 1e complimenten zijn al binnen gekomen, zo ook zijn de 1e exemplaren al verkocht. 

LP foto

lp foto 203-04-2020 Jammer!

Jammer, vandaag zou eigenlijk de 1e kofferbakmarkt van het seizoen gaan plaatsvinden op het terrein bij de Donkere Duinen in Den Helder. Maar zoals iedereen wel weet zijn zulke evenementen voorlopig uitgesteld om de verspreiding van het Corona Virus tegen te gaan.  Mocht je nog evt. wensen hebben, laat dat dan via de mail weten. 

03-04-2020. Het juweeltje van de maand april: "Starlight" van Dulcimer.

In 1971 kwam het 1e album van de groep Dulcimer uit: "And I turned as I had as a boy", een album met duidelijke folk invloeden. Van dit album heb ik het nummer "Starlight" gekozen als het juweeltje van de maand. Beluister het nummer maar eens en je snapt misschien wel waarom!

03-04-2020 Het bezoek van de website in de maand maart 2020.

In de afgelopen maand werden er 157 pagina's van de website bezocht en dit brengt het totaal aantal bezochte pagina's op 24.014. Op 28 maart werd de website het drukst bekeken met 28 bezochte pagina's. 

08-03-2020 Het juweeltje van de maand maart: "Can you travel in the dark alone"door Gandalf.

Het juweeltje van deze maand kwam ik op het spoor door een verzamellp. Het is een nummer uit 1969 en staat op de LP Gandalf van de groep Gandalf. Luister het nummer "Can you travel in the dark alone" maar eens en geniet er van, het is prachtig! 

03-03-2020 Het bezoek van de website in de maand februari 2020.

In de afgelopen maand werden er 366 pagina's van de website bekeken en dit brengt het totaal aan bekeken pagina's op 23.857. Op naar de 24.000x. 26 februari was de dag met de meest bekeken pagina' s en wel 138x. 

21-02-2020 De 1e Lp van Jôshan als proefpersing ontvangen!

Vrijdag 21 februari 2020 was ik aanwezig in de Platendrukkerij DeepGrooves in Leeuwarden om daar de proefpersingen van de 1e Lp van Jôshan in ontvangst te mogen nemen. Zie foto. Na het beluisteren kan ik alleen maar vaststellen dat de proefpersing geslaagd is en dat het officiële persen kan gaan beginnen.

De Lp gaat heten "Brittle and Fragile" en op de Lp nummers van de cd's van Jôshan die in de loop der jaren zijn uitgegeven. Gekozen is voor: A Butterfly song, Africa, Lightly as a flock, Which feeling is older, This Song en The Book of Dreams op kant 1. Op kant 2 volgen dan: Grateful, Wishing you were here, Falling Leaves , Silently Approaching en A Sailor's Anthem. 

proefdruk

02-02-2020 Het juweeltje van de maand Februari : "Dani California " van The Red Hot Chili Peppers.

Het juweeltje van deze maand is afkomstig van het in 2006 uitgekomen album Stadium Arcadium van The Red Hot Chili Peppers. Het is een pittig en swingend nummer maar wat het extra mooi maakt is de prachtige video die bij het nummer hoort. Wil je een idee krijgen hoe de pop/ rockmuziek zich ontwikkelt heeft in de loop der jaren , bekijk dan eens op YouTube de video van dit nummer. The Beatles, The Shadows, The WHO, Kiss en ook Nirvana komen voorbij......Prachtig! 

02-02-2020 Het bezoek van de website in de maand januari 2020.

In de afgelopen maand werden er 365 pagina's van de website bekeken en/ of beluisterd. Dit brengt het totaal bekeken pagina' s op 23.491. Op 23 januari werden de meeste pagina's bezocht, maar liefst 113. 

27-01-2020 LP aanbieding!

Tot en met 10 februari geldt voor de Lp's genoemd op de 3 en 4 euro pagina's het volgende. Een losse lp kost je 3 euro, je krijgt er 5 voor 10 euro en zelfs 11 voor 20 euro. Nieuwsgierig: kijk de betrokken bladzijden even door, misschien kom je een heleboel leuks tegen! 

02-01-2020 Het juweeltje van de maand Januari : "Southern Man " van Neil Young.

Dit prachtige stuk muziek van de LP After The Goldrush ( 1970) is mijn juweeltje van de maand. Mooi is het verhaal dat de groep Lynyrd Skynyrd op dit nummer een antwoord schreef ( Sweet Home Alabama) en dat beide artiesten dit van elkaar konden waarderen! 

02-01-2020 Het bezoek van de website in de maand December 2019.

In de maand december van 2019 werden er 262 bladzijden van de website bezocht. Topdag was 18 december toen dit 56 x gebeurde. In totaal werd er in 2019 3.331x  een bladzijde bezocht. Het totaal staat nu op: 23.126. 

20-12-2019 Op naar een gezond en muzikaal 2020!

2020 wens

06-12-2019 Het juweeltje van de maand December: "Superstar" van the Carpenters.

Rond het nummer "Superstar" van The Carpenters hangt al jaren een bepaalde zweem van geheimzinnigheid. Wie is toch degene waarover wordt gezongen?  Wie wordt zo aanbeden?  Het nummer waarmee The Carpenters in 1971 een grote hit scoorden is geschreven door Leon Russell en Bonnie Bramlett en werd eerst gebruikt als de B kant van een single van Delaney and Bonnie and Friends ( een van de friends bij bijv. Eric Clapton). Ik vind het een mooi sfeervol nummer dat na al die jaren nog steeds binnen komt!  

06-12-2019 Het bezoek van de website in de maand november.

In de afgelopen maand werden van deze website 279 pagina' s bezocht. Dat brengt het totaal op 22.864 x. De dag dat de website het drukst werd bekeken was 8 november en wel 80 keer. 

02-11-2019 Het juweeltje van de maand November: "Another Time" van Pearls before Swine. 

In 1967 kwam het eerste album van de groep Pearls Before Swine uit onder de titel One Nation Underground. Het eerste nummer van deze lp is het nummer "Another Time" geschreven door Tom Tapp, de leider van de groep. Dit nummer is mijn juweeltje van deze maand.

02-11-2019 Het bezoek van de website in de maand Oktober.

In de maand oktober werden er 221 bladzijden van de website bezocht. De drukste dag was 21 oktober toen dit 45 keer gebeurde. Het totaal aantal bezochte pagina's is nu 22.585!

21-10-2019 Topper van de maand: "Jouw Marktkraam in Schagen. "

Op bijgevoegde foto zie je de hoek waar vandaan ik LP' s kan verkopen. In de hoek verder een aantal te kopen Muziekboeken en een bak met 100 singles!  

website foto

01-10-2019 Het juweeltje van de maand oktober: "Seconds" van U2.

Het juweeltje van deze maand komt van het U2 album "War". Het 2e nummer van kant A heet "Seconds" en heeft vanaf het 1e moment dat ik het beluisterde voor mij een magie uitgestraald. Het is ook een van de weinige nummers waarin Bono niet alles zingt maar ook The Edge levert hier zingend een bijdrage aan. 

01-10-2019 Het bezoek van de website in de maand September.

In de maand september werden er van deze website 296 bladzijden bezocht. De drukste dag was 27 september. Op die dag werden er maar liefst 98 pagina's bekeken. Het totaal bezochte pagina's is tot nu toe 22.364. Een mooi totaal!

Topper van de maand september: "De Juffertjesmarkt".

Juffertje

03-09-2019 Het juweeltje van de maand september: "Urgent " van Foreigner.

De groep Foreigner wisselde zijn prachtige ballads af met pittige nummers. Een van de pittigste is het nummer "Urgent". Dit nummer staat op de Lp "Foreigner 4" en bevat een schitterende saxofoon solo van Junior Walker. Dit nummer is mijn juweeltje van de maand. Beluister het eens als je het nog niet kent....

03-09-2019 Het bezoek van de website in de maand Augustus.

In de maand augustus werden 273 bladzijden van deze website bezocht en dat brengt het totaal aantal bezochte bladzijden op 22.068. Op 12 augustus was het 't drukst, maar liefst 58 x werd een bladzijde bekeken. 

04-08-2019 Het juweeltje van de maand augustus 2019: "The Actor " van The Moody Blues.

Het album .. In Search of the lost Chord.. is vooral bekend via nummers als Ride my Seesaw en Voices in the Sky maar er staan ook mooie, minder bekende nummers op. Zo ook het nummer .. The Actor.. geschreven en gezongen door Justin Hayward, een van mijn favoriete zangers. Dit nummer is mijn juweeltje van deze maand. 

04-08-2019. Het bezoek van de website in maand juli.

De afgelopen maand juli werden er 177 bladzijden van deze website bekeken en dat brengt het totaal aantal bezochte bladzijden op 21.795. Op 11 juli werd de website het drukst bezocht, op die dag werden er 59 bladzijden bekeken. 

03-07-2019 Het juweeltje van de maand juli: " Outlaw Man" van The Eagles.

Het juweeltje van deze maand is een stevig country rock nummer van The Eagles. Het nummer "Outlaw Man" staat op hun 2e lp Desperado en heeft vanaf het moment dat ik het nummer voor het eerst hoorde al indruk op me gemaakt. Daarom is dit nummer het juweeltje van de maand.

03-07-2019 Het bezoek van de website in de maand Juni.

De afgelopen maand werden er 411 bladzijden van deze website bekeken met als topdag 22 juni. Toen gebeurde dit 46x. In totaal zijn er 21.618 bladzijden bekeken.

22-06-2019 200 Lp's geplaatst in Jouw Marktkraam, Laan 11 in Schagen.

Enige tijd geleden werd ik benaderd door de eigenaren van Jouw Marktkraam in Schagen of ik interesse had om een plank te huren bij hen in de winkel en daar dan Langspeelplaten op te plaatsen. Ik ben die uitdaging aangegaan en vanmorgen heb ik 200 lp's afgeleverd die daar te koop te staan. Hierbij een mooie foto van de eigenaren van deze winkel en hun winkel zelf. Deze is gelegen op Laan 11, 1741 EA in Schagen. Stap eens naar binnen en laat je verrassen......de koffie smaakt erg goed! WP 20190622 001

05-06-2019 Het juweeltje van de maand juni: "Time of the season " van The Zombies.

In de jaren 60 ( van de vorige eeuw) was een van de 1e platen die ik kocht de verzamel lp "The Rockmachine turns you on "van CBS. Op die lp maakte ik kennis met het nummer "Time of the Season` van The Zombies. Deze week zat ik een documentaire te bekijken waarin dit nummer werd gebruikt en dan denk je:  het is en blijft een prachtig nummer... daarom is het mijn juweeltje van deze maand. 

05-06-2019 Het bezoek van de website in de maand Mei.

In de maand mei werden er 362 bladzijden van deze website bezocht en dat brengt het totaal aantal bezoekers op 21.207. Op 20 mei werd de website het drukst bezocht en wel 82 x. 

01-05-2019 Het juweeltje van de maand mei: "I talk to the wind" van King Crimson.

I talk to the wind is een van de prachtige nummers van de 1e lp van de groep King Crimson - In the Court of the Crimson King - met Epitath en The Return of the Crimson King - daarom is dit nummer voor mij deze maand het juweeltje!!

01-05-2019 Het  bezoek van de website in de maand April.

In de maand april werden er 342 bladzijden van de website bezocht en dit brengt het totaal aantal bezoekers op 20.845. Op 29 april werd de site het drukst bezocht en wel 50x. 

08-04-2019 Het juweeltje van de maand April: "Behind blue eyes" van The WHO. 

Tot nu toe zijn alle juweeltjes die geplaatst zijn afkomstig van verschillende groepen. Daar wijk ik nu van af. Afkomstig van (voor mij) de beste LP die The WHO gemaakt heeft - Who's Next -  het nummer "Behind Blue eyes". Een prachtig opgebouwd nummer met een mooie tekst, waarin alle kwaliteiten van de individuele leden van The WHO naar voren kwamen..

08-04-2019 Even updaten!

Sorry, het duurde even voordat er weer wat tekst(en) geplaatst werden. Een lange ( welverdiende) vakantie zit er tussen. Maar er is dus werk in te halen om toch weer actueel te zijn. Als eerste even een update van het aantal bezochte bladzijden van deze website in de maanden februari en maart. Dit waren er 326 zodat het totaal aantal bezochte bladzijden nu uitkomt op 20.503 bladzijden.....een mooi aantal, nu op naar de 21.000. 

01-02-2019 Het juweeltje van de maand Februari: "God only knows" van The Beach Boys.

God Only Knows van the Beach Boys is zo'n liedje dat je altijd bij blijft. En dit al vanaf het moment dat het uitkwam (1966). Melodieus, mooi gezongen, tijdloos...… een lied dat van mij op nummer 1 van de top 2000 zou mogen komen. 

01-02-2019 Het bezoek van de website in de maand Januari.

Qua website bezoek was het weer een goede maand. Maar liefst 392 bladzijden werden geopend en dit brengt het totaal op 20.177x. De topdag qua bezoek was 28 januari toen er maar liefst 45 x een bladzijde werd geopend. Opvallend deze maand waren het grote aantal bezoekers vanuit de Verenigde Staten. Zou de binnengekomen reactie ( zie hieronder) uit de USA hier iets mee te maken hebben? 

28-01-2019 Tekst van de maand: "Can you tell me wrote this song."

Een tekst waar de melodie al van bekend is, een tekst die er om vraagt opgenomen en gehoord te worden. Een tekst om eens door te lezen!

Can you tell met who wrote this song

28-01-2019 News from the States.

Vanuit de Verenigde Staten ontving ik het volgende: "Nice Soprano work on beginning and end of "Silently Approaching"  I don't care fro the actual song though, I liked "A Butterfly Song" also...that song has potential.            Wil Remmerswaal. 

14-01-2019 Recensie van de cd "Goosebumps."

Hieronder de recensie die ik mocht ontvangen van mijn muzikale vriend J.I die het volgende heeft genoteerd: 

Het eerste dat ik op merk is dat er geprobeerd is elk nummer opnieuw spannend te houden. Net als je kan gaan denken, zal ik het volgende nummer gaan opzetten dan gebeurt er iets. Opvallend en sterk.

 1. Falling leaves. Pakkend heerlijk nummer. Het begint al bij het intro. Uitstekende sax in het nummer.
 2. Tennessee waltz. Een grapje in de tekst. 1, 2, 3 , 4 Tennessee waltz. Lekker gitaartje op de achtergrond.
 3. Book of Dreams. Spanning blijft in het nummer. Aan begin afwisselend links/rechts uit de boxen. Scheurende sax/stuwende piano. Keyboard met mooie melodielijn.
 4. Everytime. Goede instrumentale opbouw en afwisseling. Ook in de zang.
 5. Afrika. Een goede melodie bij de tekst en uitstekend gespeeld.
 6. Here I go again. Goed dat je dit nummer niet te lang hebt gemaakt. Veel herhaling van dezelfde  tekst en dezelfde melodie.
 7. Meadows in the sky. Dit nummer gaat me steeds meer bevallen. Eerst een stuk met piano, dan de bas erbij. Instrumentale pianostuk pakkend.
 8. Mander. Luisterend naar de tekst kreeg ik een associatie met de tekst van Don’t fear the reaper van Blue Öster Cult, terwijl dat misschien helemaal niet de bedoeling is. Sterke afwisseling in het nummer, vooral het instrumentale gitaarstuk.
 9. The walls of Berlin. Om de een of andere reden is dit niet mijn nummer. De melodie is niet verkeerd, maar het kan mijn associatie met het leger zijn.
 10. Fishing Blues. De rijmende woorden in dit liedje vallen op. Andere sfeer dan het vorige nummer. Zorgt voor afwisseling op de cd.
 11. A Sailor’s Anthem. De tekst was voor mij moeilijk te verstaan. Na 3 minuten wordt door het instrumentale stuk je aandacht weer gepakt. Lekker die sax aan het eind.
 12. Rattle snake blues. Na 40 sec tempowisseling. Variatie in het nummer. Gaat over een boos persoon? Een vrouw misschien?
 13. Old man. Mooi intro op gitaar. De ingetogen sax ondersteunt de tekst mooi. Sax aan het eind vind ik leuk.
 14. On a cold and misty morning. Na 50 sec lekker keyboardstuk . Afwisselend sterk lied.
 15. Africa 2. Ik ben geen pianoman, maar deze improvisatie is top. Blijft boeien door het spelen met de melodie. 

03-01-2019 Het juweeltje van de maand januari: "Silvertown Blues" van Mark Knopfler ( Dire Straits)

Op mijn lijstje van ooit nog te willen spelen en uitvoeren nummers staat ook dit nummer van Mark Knopfler - de voorman van de Dire Straits. Het begin is rustig en het bouwt zich op een hele mooie climax. Gewoon een keer beluisteren!

03-01-2019 Het bezoek van de website in de maand december.

De afgelopen maand december werd deze website 372 x keer bezocht wat het totaal brengt op 19.785x. De dag met de meeste geopende bladzijden was 4 december. Op die dag werden er 67 bladzijden bekeken. Terugblikkend op het gehele jaar 2018 werden er 4475 bladzijden bekeken met als topdagen 14 maart ( 131 bladzijden), 28 april ( 101 bladzijden) en 12 oktober ( 102 bladzijden). De meeste bezoekers kwamen uit Nederland gevolgd door de Verenigde Staten. 

27-12-2018 Tekst van de maand: "If I reach the borders "

Soms creëer je een tekst en die tekst blijft je steeds bij...dit is er zo een. Geschreven toen ik te horen kreeg dat een grote vriendin ongeneeslijk ziek bleek te zijn. Geschreven vanuit de wens dat je hoopt genoeg troost te kunnen geven en de wens dat als je ooit in zo' n situatie komt te verkeren jij zelf ook die troost kunt krijgen en vinden.

If I reach the borders 

04-12-2019 Het juweeltje van de maand december: "Box of rain " van the Grateful Dead.

Het juweeltje van deze maand is het 1e nummer van de lp "American Beauty" van The Grateful Dead. Het nummer "Box of Rain " is geschreven door Phil Lesh ( muziek) en Robert Hunter (tekst ) en vanf het 1e moment dat ik de lp draaide ( 1970)  werd ik gegrepen door de kracht, de intensiteit en de harmonie van dit nummer. Beluisteren dus!!!

 

03-12-2018 Het bezoek van de website in de maand November.

In de maand november werden er 230 bladzijden van deze website geopend en dit brengt het totaal aantal geopende bladzijden op 19.423. Op 3 november werden de meeste bladzijden geopend en wel 35. 

30-11-2019 Tekst van de maand: "As light as air. "

De tekst van de maand is wederom een tekst waarvan de basis in het verleden is gelegd. Van oorsprong is het geschreven in 1972 en later uitgewerkt in 2007. Het is een van de liedjes die klaar liggen voor een evt. nieuwe cd. 

As light as air

01-11-2018 Het juweeltje van de maand november: "Somebody told me" van The Killers.

Het juweeltje van de maand is het nummer "Somebody told me" van The Killers. Het nummer komt van de LP "Hot Fuss " uit 2004 en het heeft mij altijd aangesproken door zijn intensiteit.

01-11-2018 Het bezoek van de website in de maand Oktober.

In de maand oktober werden er 463 pagina's van deze website geopend en dat betekent dat het totaal nu komt op 19.193 x bekeken pagina's. 12 oktober was het de drukste dag, toen werden er 102 pagina's geopend. 

25-10-2018 Tekst van de maand: "Words."

De tekst van de maand is al een oudere tekst, de basis is uit 1970, maar ook een tekst die nog op de plank ligt te wachten om gespeeld te gaan worden. De muziek erbij is van Han Remmerswaal.

Words

14-10-2018 De 1e reacties op de nummers van het album "Goosebumps" binnen!

De 1e reacties op de nummers die op het nieuwe album "Goosebumps" staan zijn binnen.

Mede naamgever Han van de bands naam Jôshan: "Josshh - de mooiste nummers vind ik Old Man en On a cold and misty morning. Tja er valt zoals altijd veel over te zeggen maar ook een leuk resultaat. Mooi:  sax - piece doorJohn en Africa door Koen. "

Fan van het 1e uur en partner G omschrijft de nummers als volgt: "In het nummer Falling leaves komt de sfeer van de herfst goed over, De start van de saxofoon in het nummer Book of Dreams vind ik mooi en krachtig, het nummer Meadows in the Sky vind ik dromerig en mooi, de tekst van Mander komt goed uit, het nummer intrigeert, The Walls of Berlin doet mij denken aan de liedjes van Leonard Cohen, A sailor's anthem vind ik een mooi compleet nummer met een mooie aanvulling van de saxofoon, Old man vind ik gevoelig en mooi en het nummer On a cold and misty morning intrigeert en heeft leuke aanvullingen. 

11-10-2018 De opnamen van de het album "Goosebumps" staan op deze website!!!

De 15 opnamen die op onze nieuwe album "Goosebumps" staan, kun je nu ook terug vinden op deze website. Kijk onder Albums - klik op Goosebumps en je vindt daar alle 15 opnamen terug in een MP3 formaat. Wil je graag de opnamen in een WMA kwaliteit beluisteren, bestel dan de USB stick op joscozijn@quicknet.nl. Op deze USB stick vind je terug: alle opnamen in een WMA kwaliteit, de albumgegevens en alle opnamen in een MP 3 kwaliteit. Deze ( spiksplinternieuwe) USB stick kost je 7 euro. 

05-10-2018 Het juweeltje van de maand oktober: "Fall on me" van R.E.M.

Het juweeltje van deze maand in een oud nummer van de groep R.E.M. De groep die bij ons het meest bekend is geworden door nummers als "The One I Love" en "Losing my religion" Vanaf het eerste moment kwam de muziek van deze groep bij mij binnen mede door het gebruik van de 12 snarige gitaar. "Fall on me" is een pittig nummer en dit nummer blijft mij boeien. Het staat op "Lifes Rich Pageant" .

02-10-2018 Het bezoek van de website in de maand september.

In de maand september werden er van deze website 319 pagina's geopend met als topdag 1 september toen dit 81 x gebeurde. In totaal staat de teller nu op 18.730. 

26-09-2018 Tekst van de maand: "Time fades away."

De tekst van de maand is van het nummer "Time fades away"  een tekst geïnspireerd op het feit dat wij echt alles willen en willen hebben maar dat ons eigen leven een einde kent en dat willen wij het liefst ontkennen!

Time fades away

13-09-2018 De nieuwe geluidsopnamen van "Goosebumps" zijn gereed.

De nieuwe geluidsopnamen met de titel "Goosebumps" ( Kippenvel)  zijn gereed. Geluidstechnicus Eric Coen heeft de moeder cd opgestuurd en daarmee zijn werk afgerond. In totaal zijn er 15 opnamen waarvan er 14 van ons als band en een toegift uitgevoerd door Pianist Koen Remmerswaal. Naast Koen spelen mee Rob Kleinen als gitarist, John Remmerswaal op de basgitaar en op de saxofoon en Jos Cozijn - zang. De opnamen zullen binnenkort een plek krijgen op een aparte bladzijde op deze website. Hieronder de opnamen van het 1e nummer op de cd met de titel: " Falling Leaves " en daaronder de te gebruiken hoes. 

Goosebumps Joshan

01-09-2018 Het juweeltje van de maand september: "The Partisan" van Leonard Cohen.

Het juweeltje van de maand september is een nummer gezongen ( niet geschreven maar vertaald door) door Leonard Cohen. Het staat op zijn 2e album: "Songs from a room", verhalend over "The Partisan" in de 2e Wereldoorlog in Frankrijk. Vanaf het 1e moment ben ik gegrepen door de sfeer en de kwaliteit van dit nummer. Opzoeken en beluisteren!

01-09-2018 Het bezoek van de website in de maand Augustus.

Wederom bezochten een groot aantal bezoekers in de afgelopen maand de website en werden er 373 pagina's geopend. Op 8 augustus werd dit maar liefst 78x gedaan - de topdag van maand. Dit brengt het aantal geopende pagina's sinds 1 maart 2015 op 18.411.  U zult misschien denken: dit is een lager aantal dan in de voorgaande maanden werd geteld. Dit klopt. De telling is gebaseerd op een systeem voor 1 maart 2015 ( vanaf 2006) en een nieuw systeem ( Google Analytics) erna. Ik heb besloten alleen de telling na 1 maart 2015 aan te houden, daarom dit nieuwe totaal. 

06-08-2018 Tekst van de maand Augustus : "Wolverine."

Een van de meest mysterieuze dieren die er leeft :  de Wolverine.  Daar is een mooi lied over te maken en dat deed ik in 2011, het jaar dat wij voor het eerst in Canada waren...…. zie hieronder het tekst resultaat. 

Wolverine 

03-08-2018 Het juweeltje van de maand augustus: "Till the end of the day" van The Kinks.

The Kinks - een van de belangrijkste pop groepen uit Engeland - beïnvloeders van The WHO, de Punk, The Grunge..... en dan vooral met het hun nummer You really got me. Ik heb gekozen voor het nummer Till the end of the day omdat ik dit een mooi rockend en stampend nummer vind. Daarom is dit nummer het juweeltje van de maand augustus. 

03-08-2018 Het bezoek van de website in de maand Juli.

Ondanks de warmte en de vakantieperiode een mooi aantal bezoekers van de website en wel 200. De drukste dagen waren 7 en 30 juli, op beide dagen werden er 21 pagina's geopend.  

12-07 -2018 Het juweeltje van de maand juli: "You and your friend " van The Dire Straits.

Op de live elpee "On the Night" van The Dire Straits staat het juweeltje van deze maand. Ingetogen, sfeervol, ( voor mij) heerlijk om naar te luisteren: het nummer "You and your friend" van The Dire Straits..

05-07-2018 Het bezoek van de website in de maand Juni.

Wederom een mooie maand qua bezoekersaantallen van de website. Maar liefst 387 x werd er een pagina bezocht en dit brengt het totaal aan bezoekers door de jaren heen op 225.319. De mijlpaal 225.000 is dus gepasseerd. De dag met de meeste bezoekers was 14 juni met maar liefst 67 pagina's die open werden geslagen. 

30-06-2018 Tekst van de maanden Juni en Juli: "The Walls of Berlin."

The Walls of Berlin is een van de nummers op onze nieuwe ( nog uit te brengen) cd. Hierbij de tekst om alvast een idee te krijgen over wat en hoe. 

Walls of Berlin

06-06-2018 Ons nieuwe album!

Ons nieuwe album is bijna af.....de vragen die wij ons zelf nog stellen zijn: welke nummers komen er wel of niet op, hoe wordt de volgorde, hoe ronden wij dit project af?  Zoals nu de stand van zaken is wordt het nieuwe album geopend met het nummer "Tennessee Waltz "en eindigt het met het nummer "On a cold and misty morning". Informatie volgt....

06-06-2018 Het juweeltje van de maand juni: "Summertime" van Brainbox.

Het juweeltje van deze maand is het nummer "Summertime" van Brainbox. Dit nummer is door heel veel artiesten opgenomen maar de uitvoering van Brainbox benadert voor mij de stijl waarop ik het zelf zou willen uitvoeren. Daarom is "Summertime" het juweeltje van deze maand. 

05-06-2018 Het bezoek van de website in de maand Mei.

Maar liefst 359 bladzijden werden er de afgelopen maand geopend op de website. Topdag was deze maand de 24e mei met maar liefst 77 bezochte pagina's . 

25-05 -2018 Tekst van de maand mei: "Emerald Green."

De tekst van de maand is een tekst die ik heb geschreven in 2009 tijdens een rondreis door de Verenigde Staten. Het was in Yellowstone Park en een van de geisers/ bronnen had de schitterende naam: Emerald Green. De basis voor deze tekst was gelegd!

Emerald Green

05-05-2018 Het juweeltje van de maand mei: "These Eyes " van de Canadese groep The Quess WHO.

Deze maand zet ik de Canadese groep The Quess WHO even in het zonnetje. Hun liedje "These Eyes" is voor mij deze meimaand het juweeltje. De groep is in Nederland meer bekend met de ( goede) nummers American Woman en No Time maar het nummer These Eyes mag er ook zeker zijn. Opzoeken en beluisteren! 

05-05-2018  Het bezoek van de website in de maand April.

Wederom was het een goede maand qua bezoekersaantallen van deze website. Maar liefst 505 pagina's werden geopend.  De topdag deze maand was 28 april. Op dit dag werden er maar liefst 101 pagina's geopend. 

28-04-2018 Tekst van de maand April: "More and More"

Zoals de tekst al zegt - wij willen zoveel - wij willen teveel - er wordt wat af gemopperd over al datgene wat wij nog niet hebben en willen krijgen...... Ik heb mijn twijfels over al dat ge- meer - wordt iemand daar nu echt gelukkig van?  

More and more

12-04-2018 Het juweeltje van de maand April: "Comin' back to me "van Jefferson Airplane.

Al van jongs van af aan ben ik niet alleen geïnteresseerd in muziek en de klanken maar ook in de songteksten. Een boekje waar ik op mijn 15 e tegen aan liep was "The Poetry of Rock" van Richard Goldstein en een van de boeiendste songteksten was die van Jefferson Airplane "Comin' back to me". En als je dan de muziek beluistert en de tekst en de muziek vullen elkaar aan ...heerlijk. Dit is het juweeltje van deze maand.

02-04-2018 Het bezoek van de website in de maand "Maart."

Een mooie maand qua bezoekers van deze website. Maar liefst 616 pagina's werden bezocht met als topdag 14 maart. Toen werden er 141 pagina's geopend. 

22-03-2018 Tekst van de maand Maart: "Well we came in the sky."

Het was in 2009 een wel heel apart vliegtochtje dat wij maakten van Detroit richting Denver. Immers: wij kwamen nooit in Denver aan. Het weer was zo slecht dat de piloot na drie keer een poging gewaagd te hebben, uitweek naar het militaire vliegveld van Cheyenne. Met een maar.......de startbaan was te kort om vol beladen weer op te stijgen. Dus iedereen moest het vliegtuig uit. Laat nu onze bestemming Cheyenne zijn, wij waren supersnel aangekomen! En over dat vliegtochtje gaat onderstaande tekst. 

Well we came into the sky 

21-03-2018 Het juweeltje van de maand Maart : "Use somebody" van The Kings of Leon.

Het juweeltje van de maand maart is in mijn ogen het allerbeste nummer van deze gitaargroep uit de Verenigde Staten. "Sex on Fire" volgt direct maar "Use Somebody" ligt nog wat lekkerder in mijn gehoor - dus terecht het juweeltje van deze maand.

06-03-2018 Het bezoek van de website in de maand "Februari "

In de maand februari werden 288 bladzijden van de site bezocht met als topdag 12 februari. Toen werd de site maar liefst 89 x bezocht.  

26-02-2018 Tekst van de maand: "Will I get wise ( Biting Blues) ".

De tekst spreekt voor zichzelf!!

Will I get wise Biting Blues

12-02-2018 Lijsten bijgewerkt!

Op de bladzijden van Contact op deze website vindt U lijsten met te koop aangeboden Langspeelplaten, singles, boeken en cd's . Deze lijsten zijn bijgewerkt tot en met 12 februari. Een kijkje nemen - doen!!!

12-02-2018 Het juweeltje van de maand februari: "A little bit me, a little bit you"van the Monkees.

In de midden jaren zestig was songwriter Neil Diamond ( voor mij) op zijn best. I'm a believer, Kentucky woman, Solitary man - al deze topsongs vloeiden toen uit zijn pen.  Ook schreef hij voor the Monkees ( bekend van radio en TV) het nummer "A little bit me, A little bit you" en dat leuke nummer is voor mij het juweeltje van deze maand.

06-02-2018 Het bezoek van de website in de maand: "Januari".

In de maand januari werden er op de website 363 bladzijden bezocht met als topdag 16 januari. Toen gebeurde dit maar liefst 84x. In totaal is de website in de afgelopen 10 jaar 223.164 x bezocht. 

19-01-2018 Afsluitende studio dag voor het nieuwe album.

Het is gelukt! Afgelopen vrijdag, 19 januari, konden wij de opnamen voor een nieuw album afsluiten. Drie nummers in zijn totaliteit en een aantal afsluitende takes voor al eerder opgenomen liedjes. De nummers die wij in zijn totaliteit konden opnemen zijn:  "Rattlesnake Blues", "Everytime" en "Mander". Vooral de laatste vergde heel wat inspanningen van ons alle vijf, John, Koen, Rob , ondergetekende en zeker ook voor technicus Eric Coen. Dit omdat een complex opgebouwd liedje is, met veel variatie. "Mander" is wel heel goed geslaagd en zeker een aanrader! Eric Coen buigt zich nu over de opnamen en de planning is dat half maart alles rond kan zijn. 

17-01-2018 Tekst van de maand : "Falling Leaves."

Een van de nummers waar wij als band op 19 januari de laatste hand aan gaan leggen is het nummer: "Falling Leaves vall up the winter", een nummer waar de gehele band zijn aandeel in heeft gehad. Wat er tot nu toe op band staat klinkt in mijn ogen (oren) heel mooi en de kans bestaat dat dit het 1e nummer van onze nieuwe cd gaat worden. 

Falling leaves

08-01-2018 Het juweeltje van de maand januari : "Tried so hard " van The Flying Burrito Brothers.

Het album "A Gilded Palace Of Sin " van The Flying Burrito Brothers wordt gezien als een van de allerbeste albums aller tijden en op dat album staat het nummer "Tried So Hard ". Dit nummer is mijn juweeltje van deze maand. Nu na bijna 50 jaar blijft dit harmonische nummer intens mooi om naar te luisteren!

03-01-2018 Het bezoek van de website in de maand "December"

In de maand december werd er op deze website 262 x een bladzijde geopend. Topdag was 27 december toen dit 46 x gebeurde. Het totaal aantal geopende bladzijden komt nu op 222.801. 

In 2017 was het totaal 3763x en de absolute topdag was 27 november met 135 geopende bladzijden. 

2017

18-12-2017 Op naar 2018: een mooi en pittig muziekjaar?

Kerstwens Joshan 2018

18-12-2017 Tekst van de maand: "Almost been a year"

Een meer toepasselijkere titel voor een tekst in december is bijna niet mogelijk: Almost been a year!  

Almost been a year

06-12-2017 Hoe staat het nieuwe album er voor?

Eind november waren wij voor een derde sessie in The Music House studio in Katwijk. Jammer genoeg zonder gitarist Rob Kleinen. Hij was te ziek om mee te kunnen gaan. Dit betekende dat wij niet alles konden inspelen wat wij wilden. Maar toch slaagden wij, ondergetekende, John en Koen Remmerswaal en studio technicus Eric Coen er in om een 3 tal nummers bijna compleet op te nemen. Dit zijn "The Book of Dreams", "On a cold and misty morning" en "Falling Leaves". Nog drie nummers te gaan en dan is het Album compleet. Als laatste opnamedag staat gepland: vrijdag 19 januari a.s. 

06-12-2017 Het juweeltje van de maand december: "Don't Panic" van Coldplay.

In 2003 hoorde ik de groep Coldplay voor het eerst het nummer "Don't Panic" spelen en wel tijdens het concert in het Goffertpark in Nijmegen. Toen en ook nu nog steeds is dit een nummer wat indruk blijft maken. Er straalt een bepaald soort optimisme van uit.  Don't Panic en Clocks vind ik behoren bij de hoogtepunten van hun oeuvre. 

06-12-2017 Het bezoek van de website in de maand "November."

In de maand november werden er van deze website 375 bladzijden bezocht wat het totaal bracht op 222.539. Topdag was 27 november. Op die dag waren er 135 bezoekjes. 

16-11-2017 Tekst van de maand november: "Peter's Colours. "

De tekst vertelt het verhaal!  

Peters Colours

02-02-2017 Het juweeltje van de maand november: "People are Strange "van The Doors.

Van de Amerikaanse groep The Doors zijn de nummers Light my fire en Riders on the Storm wel het meest bekend. Persoonlijk ben ik altijd wel gek geweest van het minder bekende "People Are Strange". Daarom heb ik het gekozen als juweeltje van de maand november. Een toepasselijk nummer voor de huidige tijd waarin wij veel dingen om ons heen als vreemd ( Strange) ervaren. Het nummer is afkomstig van de LP Strange Days en dateert uit 1967. Zoek het eens op en beluister het...ik hoop dat je er net zo van geniet als ik.

02-11-2017 Het bezoek van de website in de maand "Oktober".

Van deze website werden er in de maand oktober 274 bladzijden bezocht, met als topdag 6 oktober. Op die dag werden er 59 bladzijden bekeken. In totaal staat het bezoekersaantal nu op 222.164. 

09-10-2017 Tekst van de maand oktober: "On a cold and misty morning"

Als je terug kijkt op de geschiedenis van je eigen leven, zul je jezelf er misschien wel eens op betrappen dat je zegt: "toen heb ik geluk gehad." Over zo'n moment gaat de tekst van "On a cold and misty morning. " Terug kijkend heb ik toen geluk gehad! 

On a cold and misty morning

08-10-2017 Het Juweeltje van de maand oktober: "Kicks" van Paul Revere & The Raiders.

Een van de meeste opvallende popgroepen in de mid jaren zestig van de vorige eeuw, was de groep van Paul Revere & The Raiders. Opvallend zeker qua kledij - gekleed in oude uniformen, maar ook opvallend qua muziek - met veel pit erin. Het nummer "Kicks" refereert ( volgens mij) naar het ontwijken van verleidingen - een tekst die nog steeds van toepassing is - maar heeft daarnaast een power van jewelste in zich. Nieuwsgierig - even opzoeken en luisteren en laat je prettig verrassen. 

01-10-2017 Het bezoek van de website in de maand "September".

In de maand september werden de websitebladzijden maar liefst 357 x bezocht en wel door 122 bezoekers. Op 12 september gebeurde dit maar liefst 75 x, een topdag dus!  In totaal komt het bezoek nu op 221.890. 

13-09-2017 Tekst van de maand September: "The Days Of Rain"

De tekst van deze maand is een tekst die ik al enige tijd geleden heb geschreven en waar Bob Theunissen, de zoon van mijn vriend Gerard, muziek bij heeft gecomponeerd. Het is het nummer "Days of Rain". Hieronder de tekst en een weergave van de muziek. 

The Days Of Rain

The-days-of-rain.wma

13-09-2017 Studio opnamen op 24 november a.s.

24 november a.s. gaan wij, gitarist Rob Kleinen, Keyboardspeler- pianist Koen Remmerswaal en bassist - saxofonist John Remmerswaal en ondergetekende , weer in de studio in Katwijk opnamen maken. Het is de bedoeling om een aantal nieuwe nummers ( Book of Dreams, Mander, RattleSnake Blues, On a cold and misty morning) op te nemen en de nieuw uit te brengen cd compleet te maken. 

06-09-2017 De contactbladzijden zijn bijgewerkt!

Op de laatste 2 cd bladzijden na zijn alle contactbladzijden bijgewerkt. Het staat je vrij een kijkje te nemen bij de Lp's , de Singles en de cd's . Bij de aanvullingen zit weer heel mooi muzikaal werk , mijn advies: kijk even!

01-09-2017 Het bezoek van de website in de maand "Augustus".

In de maand augustus werden er bijna 200 bladzijden bezocht van de website ( 195). In vergelijking met de maanden er voor een teruggang. De absolute topdag was 29 augustus, de teller van die dag staat op 40 bezochte bladzijden. In totaal staat het aantal bezochte bladzijden op 221.533. 

01-09-2017 Het juweeltje van de maand September: "And when I die "van Blood, Sweat & Tears".

Het juweeltje van deze maand is een door Laura Nyro geschreven nummer. Laura Nyro is in Nederland minder bekend maar heeft van topnummers op haar naam staan. Denk aan Stoned Soul Picnic en Wedding Bell Blues ( hits van de Fifth Dimension), Stoney End ( hit van Barbra Streisand en dus ook And when I die. Dit nummer werd eerst uitgevoerd door Peter, Paul and Mary maar werd een hit toen het door Blood Sweat & Tears op de plaat werd gezet. Zoek het nummer eens op en beluister het, het blijft ( voor mij) klasse! 

19-08-2017 Het bezoek van de website in de maand: "Juli".

In de maand juli werden er 331 bladzijden bezocht en dit brengt het totaal op 221.338. 

01-08-2017 Tekst van de maand augustus: "I'll take my guitar "

Ill take my guitar

01-08-2017 - Juweeltje van de maand Augustus: "The Hole in Me" van Blackfield.

Het juweeltje van de maand augustus is een nummer van de samenwerkingsgroep Blackfield. Steven Wilson o.a. bekend van Porcupine Tree en Aviv Geffen werken in Blackfield samen en slagen er mijns inziens in om een aantal mooie , hele mooie nummers uit te werken. Een van die nummers is "The Hole in Me", een nummer wat in mijn gevoel nog niet af is en ik, als ik ooit de kans krijg, zal proberen af te maken. Een goede tekst, muzikaal lekker in elkaar ( voor mij) wat wil je nog meer. Zoek eens op en beluister! 

06-07-2017 - Contact bladzijden zijn bijgewerkt!

De contact bladzijden - zie elders op deze website - met daarop de te koop staande Langspeelplaten, Singles, Cd's , Dvd's en Muziekboeken afkomstig uit de eigen verzameling, zijn weer bijgewerkt. De afgelopen verkoopmaanden waren goed te noemen zodat er veel veranderingen waren en die zijn allemaal weer verwerkt. Neem eens een kijkje als je op zoek bent naar......Neil Young, The Beatles, Soft Machine, Velvet Underground, The Rolling Stones....

02-07-2017 - Tekst van de maand juli: "Think of me when you are "

Think of me when you are

02-07-2017 - Juweeltje van de maand Juli: "Eight miles high "van The Byrds.

Als juweeltje van deze maand heb ik gekozen voor een nummer van The Byrds. Al vanaf het nummer Mr Tambourine Man ben in een fan van deze groep en heb genoten van de mooie en sfeervolle muziek. De 12 snarige gitaar, de ontwikkelingen die men doormaakte ( Space music, Country rock, Psychedelica)sfeer, kwaliteit,  alles kwam terug in de muziek van the Byrds. Plus het feit dat ik een fan ben van Gene Clark, de oorspronkelijke zanger en tekstschrijver van deze groep. Gekozen heb ik voor het nummer "Eight Miles High" een nummer dat op single uitkwam na o.a. Turn, Turn, Turn en meteen in de ban werd gedaan omdat men in die tijd panisch werd/ was van nummers waar van men dacht het met drugs te maken had. Het is het laatste nummer waar Gene Clark een grote invloed in had, voordat hij vertrok uit de groep. Luister eens naar de fantastische bas die in dit nummer zit.......Even op YouTube zoeken en meegenieten.

01-07-2017 - Het bezoek van de website in de maand "Juni "

In de maand juni werden 352 bladzijden bezocht door 81 bezoekers en dat brengt het totaal van bezochte bladzijden over de 221.000 en wel op 221.027. Op 9 juni ( 52) en 29 juni (51) werden de meeste bladzijden bezocht.

09-06-2017 - Tekst van de maand juni: "And everytime I tried to tell you And everytime I tried to tell you"

De tekst van de maand juni is een tekst die al langere tijd op de plank lag. De basis lag in de jaren 70 van de vorige eeuw, de tekst is herschreven in 2009 en nu uiteindelijk afgerond. Zeker een tekst om eens door te lezen en je eigen gevolgtrekkingen er uit te halen.  

03-06-2017 - Juweeltje van de maand juni: "Steve Miller's Midnight Tango - Steve Miller Band.

Vanaf de beginjaren zeventig van de vorige eeuw heb ik al een band met de muziek van Steve Miller en zijn Band. Vooral zijn 1e 5 lp's kwamen qua muziek en sfeer bij mij binnen en van zijn 5e lp: Number 5 heb ik het nummer "Steve Miller's Midnight Tango" genomen als zijnde het juweeltje van deze maand. Het is eigenlijk, als je goed luistert, een tamelijk monotoon lied gezongen met een notoire stem maar toch heeft het voor mij iets meer....Luister zelf eens .

03-06-2017 - Het bezoek van de website in de maand "Mei "

In de maand mei werden er 313 pagina's van deze website bezocht met als topdag 15 mei toen dit 31 x gebeurde. Het totaal aantal bezochte pagina's is nu 220.675.

05-05-2017 - Tekst van de maand mei: "No Name Creek".

De afgelopen jaren heb ik een aantal keren het voorrecht gehad om in Canada en de Verenigde Staten te kunnen reizen. Ongelooflijke ervaringen! Een van de mooiste momenten beleefde ik toen ik in 2009 een bord tegen kwam met daarop : "No Name Creek". De Kreek, rivier zonder naam. Die kans heb ik mij niet laten ontnemen om daar een tekst over te schrijven - zie hieronder. Een Ode aan "No Name Creek" met een maar: wij als personen kunnen niet zonder naam. Geen naam, geen rechten, geen mogelijkheden......

 

No name creek

01-05-2017 - Juweeltje van de maand mei: "Never my love "van The Association.

Het Juweeltje van de maand mei is het nummer "Never my love" van the Association. In de jaren 60 van de vorige eeuw was dit een absolute million seller in vooral de Verenigde Staten en terecht. Zowel muzikaal als vocaal zit dit nummer heel goed in elkaar en het is dan ook goed te begrijpen dat enige jaren later de groep Fifth Dimension er wederom een top tien hit mee scoorde. Van jongs af aan werd ik getroffen door de prachtige stemmen van deze groep en niet alleen ik. Toen vorig jaar een van mijn jeugdvrienden overleed, werd dit lied gedraaid als afscheidslied.....

01-05-2017 - Het bezoek van de website in de maand april.

De 220.000 is gepasseerd. Afgelopen maand werden er maar liefst 425 bezocht en kwam het totaal uit op 220.362 bezochte bladzijden. Topdag was 18 april. Op die dag werden er maar liefst 68 bladzijden bezocht......

23-04-2017 - Tweede Studiodag Nieuwe Album zit er op!

Afgelopen vrijdag waren wij, gitarist Rob en ondergetekende en Koen en John Remmerswaal,  weer te gast bij producer Eric Koen in de House of Music studio in Katwijk. Onze 2e studiodag en stilletjes hoopten wij weer zulke opnamen mee naar huis te kunnen nemen als op de 1e dag in november 2016. Wij kwamen een heel eind:  de nummers Sailor's Anthem ( gitaar, zang, keyboard en saxofoon), Fishing Blues ( gitaar en zang), Meadows in the Sky ( piano, bas en zang) kwamen compleet uit de opname dag, 2 andere nummers laat wij nog even beklinken voordat wij ze beoordelen- dit zijn I am Everytime ( gitaar, zang) en Here I go again ( gitaar en zang) . Om alles compleet te krijgen hebben wij besloten om in oktober een 3e studio dag te laten volgen en dan hebben wij ( waarschijnlijk) genoeg nummers om een cd geheel van te maken. En dan staat "The Book Of Dreams" ( zie hieronder) op de rol.

04-04-2017 - Tekst van de maand April:  "The Book of Dreams"

Een van de mogelijke opnamen op vrijdag 21 april a.s. is het nummer "The Book Of Dreams", een tekst uit 2011 waar de muziek  bij gecomponeerd is in samenwerking met Wim Loos. Tezamen met John en Koen Remmerswaal probeer ik dit nummer dus cd klaar te maken. Het is een tekst over nachtmerries, zoete dromen maar ook Klaas Vaak, The Sandman..........

The Book Of Dreams

02-04-2017 - Studio opnamedag 2 nadert!

Vandaag hebben wij, John Remmerswaal, Koen Remmerswaal, Rob Kleinen en ondergetekende de puntjes op de i gezet voor 21 april a.s. Die dag verblijven wij wederom in de Studio in Katwijk om daar weer een aantal nummers op te nemen. Er staan er 7 op ons lijstje maar als je er 4 of 5 mooi aflevert dan ben je spekkoper. Vandaag dus even voorspelen, ervaringen uitwisselen, nieuwe accenten meegeven en dan over 3 weken aan de slag.  Wij willen er weer wat moois van maken!!

01-04-2017 - Juweeltje van de maand April:  "America" van Simon & Garfunkel.

Een intrigerend nummer van Simon & Garfunkel heb ik gekozen tot het juweeltje van de maand April. Een nummer dat ik ken van de verzamel lp The Rock Machine Turns You on, een nummer dat ik toen al erg mooi vond en nog steeds vind. Deze week kreeg ik de LP Concert In Central Park weer in mijn handen en op deze plaat komt het nummer ook voor en dan krijg je zo'n aha gevoel....dit is en blijft een Juweeltje...

01-04-2017 - Het bezoek van de website in de maand Maart.

Het bezoek van de website gaf een lichte stijging te zijn in vergelijking met de maand Februari. Toen 245 bladzijden die bezocht werden nu 262 stuks. Op 28 maart werden er maar liefst 26 bekeken.......het totaal staat nu op 219.837 bladzijden die bekeken zijn.

13-03-2017 - Pinterest Bladzijde aangemaakt voor de "Juweeltjes"

Op mijn Pinterest Bladzijde is er een bord aangemaakt met daarop vermeldt de Juweeltjes van deze website. Via discogs was het mogelijk om de Singlehoesjes ( waar mogelijk) te pinnen en dit aan te vullen met de LP hoezen van die juweeltjes die niet op single zijn gezet. Een kijkje waard!

07-03-2017 - Tekst van de maand Maart: "A Sailor's Anthem"

Hieronder de tekst van de maand maart. Het is de tekst van een van de liedjes die wij medio april in de studio gaan opnemen. Het is een tekst gebaseerd op de legende van de Vliegende Hollander en de angst en het mystieke die daaromheen gecreëerd zijn. 

A sailor s anthem

05-03-2017 - Juweeltje van de maand Maart: "The Hawker" van The WHO.

Op het Album "Tommy" van The WHO staat een nummer dat niet door een van de bandleden zelf is geschreven. Het is het nummer "The Hawker" en dit nummer is geschreven door Sonny Boy Williamson. De oorspronkelijke titel is: Eyesight to the blind. Al vanaf de eerste keren dat ik de lp Tommy beluisterde ben ik fan van dit nummer ( luister eens naar het drumwerk van Keith Moon)  en daarom is het 't juweeltje van deze maand.

04-03-2017 - De Contact lijsten zijn bijgewerkt!

Alle Contactlijsten ( Langspeelplaten, Singles, Boeken en Tijdschriften en Cd's ) zijn weer bijgewerkt, dus voor de verzamelaar van dit alles is er weer heel wat te snuffelen. Kijk de lijsten eens door, misschien zit er wat moois voor je bij.

03-03-2017 - Het bezoek van de website in de maand Februari.

In de maand februari werden er 245 bladzijden bezocht van de website. Een aantal dat nog niet genoeg is om de magische grens van 220.000 te passeren. Het totaal van het aantal bezochte bladzijden is nu: 219.575......dus op naar die 220.000!

06-02-2017 - Tekst van de maand Februari :  "I see the Sun"

Als tekst van de maand Februari heb ik gekozen voor de tekst "I see the Sun ". Dit is een tekst waarin je mag genieten van de mooie momenten van de dag en vooral van de zon als die aanwezig is. Maar ook van die momenten dat jij in de "zon" komt te staan op een of andere manier... geniet daar van!

I see the sun

01-02-2017 - Juweeltje van de maand Februari: "Harbour of Tears " van Camel.

Van het gelijknamige album "Harbour of Tears" uit 1996 heb ik het nummer Harbour of Tears van Camel gekozen als Juweeltje van de maand. The Harbour of Tears is de de haven van Cobh in Ierland waar in het verleden honderdduizenden Ieren afscheid namen van Ierland om koers te zetten naar de Verenigde Staten om daar een nieuw bestaan op te bouwen. Een mooi ingetogen nummer, beluisteren!

01-02-2017 - Het bezoek van de Website in januari .

In januari 2017 waren er 392 geopende bladzijden. Dit brengt het totaal op 219.330 geopende bladzijden in de loop der jaren...een goede maand om de 220.000 grens wordt gepasseerd.

25-01-2017 - Contactlijsten bijgewerkt !

Na het uitstekende verkoopjaar 2016 ( bijna 1000 lp's in de verkoop) is 2017 ook begonnen aan een vliegende start. Bijna 60 lp's verwisselden al van eigenaar en daar ben ik blij om. De contact bladzijden zijn bijna allemaal up to date en hopelijk wilt u een kijkje wagen.  

11-01-2017 - de Tekst van de maand Januari : "Streets of Silence"

Soms heel soms heb je het geluk om in een "muisstille" omgeving te kunnen rondlopen. Ik herinner mij een bezoek aan Yellowstone Park waar wij 's morgens om half 7 rondliepen in de vrieskou, omgeven door warmwaterbronnen en de stilte. Heerlijk!  Soms heb je het ongeluk om in een zo'n stille omgeving te zijn. Bijvoorbeeld het moment dat de kanonnen, geweren, stemmen zwijgen na een allesvernietigend moment. Vreselijk!                                                               Over zo'n moment gaat de tekst hieronder......Streets of Silence...

Streets of silence

04-01-2017 - "The Walls of Berlin" beluisteren? Dat kan hieronder!

Afgelopen november namen wij met dit nummer op in de studio en als je wilt kun je mee luisteren. Heb je er een mening over mag je dit via de mail aan mij sturen.

The-Walls-of-Berlin.mp3  

01-01-2017 - Het 1e Juweeltje van 2017  - "You can do magic "  - America.

Luisterend naar de top 2000 van het afgelopen jaar 2016 kom je de groep America 2 x tegen en wel met de nummers: Ventura Highway en hun 1e hit A Horse of Name. Maar deze groep had nog veel meer in hun mars! Tin Man, I need You en zeker het Juweeltje van deze maand "You can do magic"- een heerlijk uptempo nummer dat swingt aan alle kanten. You tube openen en zoeken maar!

01-01-2017 - Het bezoek van de website in 2016!

Voordat het jaar qua website bezoekersaantallen afgesloten kan worden, eerst nog even een terugblik op de maand december. In totaal in 211 sessies werden er 631 pagina's geopend. Dit brengt het totaal op 218.938 - net geen 219.000.....het totaal aantal geopende pagina's bedroeg dit jaar 4600.   Streefdoel in 2017 - 5000....en zo snel mogelijk de 220.000 passeren. Bedankt alle lezers, gebruikers, downloaders en zoekers; reacties zijn altijd welkom via de mail.

2016 

30-12-2016 - Het aftellen begint!

Een mooi jaar was 2016! Qua muziek. qua ontzamelen, privé ( een geboorte is altijd prachtig maar een kleinzoon en stamhouder is helemaal mooi!) , qua inspiratie..........Qua muziek was er de samenwerking met Rob dat uitmondde in studiobezoek in november waarbij wij ondersteund werden door John en Koen - bandleden van Jôshan. In april komt het vervolg en is er de hoop dat wij er in slagen een aantal mooie nummers de ether in te slingeren. Qua ontzamelen was het een prachtig jaar - het ontzamelen was niet alleen van mijzelf maar ook van Henk, Karina en Richard, Ton en Janny en Theo......en dan is er heel wat te regelen en te doen. Bedankt Wouter voor je support en je uidagingen, Joke en Hans voor de wissel, Denise en Chico voor jullie enthousiasme  en alle andere afnemers....hopelijk in 2017 weer. Qua inspiratie was 2016 een goed jaar, 2015 was veel minder... er was weer wat te schrijven, wat uit te werken, er was inspiratie ook was de bron niet altijd positief ( voor mij), denk maar aan de afloop van verkiezingen in bijvoorbeeld de VS maar ook de niet democratische vervolgstappen in Turkije of Rusland.

15-12-2016 - Op naar 2017!!!

Kerstwens 2017 Joshan

13-12-2016 - Tekst van de Maand December: "One Broken Window"

Enige tijd geleden keek ik naar een documentaire over de staat Vermont in de V.S. In 2001 was ik zelf in de gelegenheid om daar te zijn en genoot van het ongelooflijk mooie landschap zonder me toen bewust te zijn van de overheersende problemen in deze mooie staat: Drugs. Een manier van werken die men hanteert om de verloedering tegen te gaan is het zogenaamde ..One Broken Window.. systeem. Men komt in actie als er een gebroken raam wordt gesignaleerd omdat een gebroken raam grote kans geeft op een volgende en nog een enz. Een mooi onderwerp om een tekst over te schrijven, het resultaat zie hieronder.

One broken window

05-12-2016 - Pinterest Pagina aangemaakt....neem een kijkje!

Vandaag officieel in gebruik genomen - Een Pinterest Pagina ......vol met songteksten en de bijbehorende foto's. Nieuwsgierig? Neem een kijkje.... Zet de zoekmachine op Jos Cozijn en je komt er.

04-12-2016 - De studio opnamen zijn binnen!

Vrijdag 18 november waren wij, Rob Kleine, John en Koen Remmerswaal en ondergetekende te gast in de House Of Music studio in Katwijk. Hier maakten wij met behulp van Eric Coen, de producer, opnamen voor een evt. nieuw album. De opnamen zijn binnen en een groot aantal daarvan zijn meer dan goed te noemen. De bedoeling is dat wij met zijn vieren de opnamen beoordelen, op - en aanmerkingen maken en de opnamen aangepast worden. Hierna worden de opnamen definitief gemaakt en geplaatst op deze website.  

04-12-2016 - Juweeltje van de maand december: "Who Else" van Poco.

Bij het beluisteren en doornemen van liedjes om op te geven als mogelijke kandidaten voor de Top 2000 van Radio 2 dit jaar kwam ik dit nummer weer tegen. Het stond in de beginjaren van Jôshan al op ons repertoire en ik heb het altijd ervaren als een lekker nummer om te zingen maar ook te beluisteren. Daarom is dit het juweeltje van de maand december geworden.

01-12-2016 - Het bezoek van de website in de maand November.

Een sprong vooruit!  Zo kun je in drie woorden het bezoek van deze website in de maand november beschrijven. Van iets meer dan 300 geopende bladzijden naar 678 in de afgelopen maand....dat is meer dan een verdubbeling. Het totaal aantal geopende bladzijden komt nu op 218.307. Op naar de 219.000 ...

28-11-2016 - Mooie aanvullingen op de Contact Bladzijde! Even kijken...

Het geeft een goed gevoel als een collega naar je toe komt en vraagt of ik zijn Langspeel platen wil gaan verkopen. Er straalt een mate van vertrouwen in en een mate van zekerheid dat ik er in zal slagen om zijn platen te verkopen. Bedankt voor het vertrouwen !  En er zitten mooie platen tussen: 2 x Led Zeppelin, Can, David Bowie, Soft Machine enz enz. Op de contact bladzijden kun je de aangepaste lijsten terugvinden.

20-11-2016 - Tekst van de maand november : "Tennessee Waltz"

Afgelopen vrijdag opgenomen in de studio en nu de tekst van de maand; "Tennessee Waltz" . Een van de teksten die ik heb geschreven naar aanleiding van mijn bezoek aan de Verenigde Staten en de inspiratie die ik daar op deed. De muziek is in samenwerking met Wim Loos gemaakt.

Tennessee waltz

20-11-2016 - Een topdag in de Studio - benieuwd naar het resultaat?

Afgelopen vrijdag waren mijn gitarist Rob en ondergetekende de gehele dag in de Studio The Music House in Katwijk. Vanaf half tien 's morgens tot zes uur 's middags stond het programma in het teken van opnemen, opnieuw opnemen, opnieuw in zingen, invoegen van de saxofoon etc. In totaal werden er 8 opnamen gemaakt waaronder 5 liedjes : zang met gitaar en evt. aanvullende ondersteuning en 2 liedjes gespeeld op de piano ondersteund door zang. Tenslotte kwam er nog een mooie vrije opname van een piano liedje ( Africa) op de band te staan. Dit kon alleen maar dank zij de hulp van technicus Eric Coen en de inbreng van Koen en John Remmerswaal. Uitgewerkt werden:  I Am Every Time, Nine ( met saxofoon), Old Man ( heel mooi geworden met de saxofoon een hoofdrol), Fishing Blues, Tennessee Waltz op gitaar en op piano:  Africa en The Walls Of Berlin. De opnamen worden nu verder uigemixt en uitgewerkt en op het moment dat de opnamen "luisterwaardig" zijn komen op deze website terecht. De teksten van een aantal van deze opnamen staan ergens op deze bladzijde vermeld als tekst van een maand, dus even verder kijken als je ze wilt inlezen.  

06-11-2016 - Juweeltje van de maand november : "Free" van The Classics IV

The Amerikaanse groep The Classics IV is voor velen een totaal onbekende groep. Hun grootste hit hier in Nederland was het nummer "Spooky", verder had men wat bekendheid met nummers als "Stormy" en "Everyday with you girl". Lekkere popnummers met een jazz stijl. Van deze groep het juweeltje van de maand en wel het nummer Free van hun LP Traces of Love. Een heerlijk swingend nummer met een prachtig stukje saxofoon solo erin. Absoluut een aanrader en voor mij een Juweeltje!!!

01-11-2016 - Het bezoek van de website in de maand Oktober.

Er zit weer een stijgende lijn in het bezoek van deze website.  De afgelopen maand werden er 312 pagina's geopend en dat brengt het totaal nu op 217.629. Een mooi aantal! Volgende maand over de 218.000 heen - een mooie uitdaging!

14-10-2016 - Op naar de studio!

De studio is gereserveerd, de dag gepland en nu het resultaat nog! Op vrijdag 18 november zijn wij te gast in the House of music in Katwijk alwaar wij ( Rob en ik) een aantal opnamen proberen vast te leggen. Wij worden die dag ondersteund door John Remmerswaal en Koen Remmerswaal, mijn medemuzikanten uit Jôshan. John zal op de saxofoon aanvullingen geven en Koen zal een aantal composities op de piano/ keyboard instuderen zodat deze ook uitgewerkt kunnen worden. Zal het lukken om 10 nummers op te nemen? Het zou wel erg mooi zijn als dit lukt.

12-10-2016 - Bijgewerkte Contactbladzijden.

Op de contactbladzijden binnen deze website vindt men de te koop aangeboden Lp's , singles, cd's  en dvd's aan. Deze bladzijden zijn weer bijgewerkt en opgefrist. Neem eens een kijkje, misschien zit er wat voor je bij!

Superaanwinsten:  cd's van Vitesse ( Good Lookin') , Scorpions ( Gold Ballads) en Caro Emerald ( Deleted Scenes) en bij de lp's : Donovan ( Universal Soldier uit 1967) en My Musical Bouquet van Love Unlimited Orchestra van Barry White.

10-10-2016 - Tekst van de Maand:  "Nine."

Als tekst van de maand heb ik deze maand gekozen voor de tekst "Nine." Een tekst waarin gespeeld wordt met de cijfers om uiteindelijk uit te komen bij het getal negen = nine. Afgelopen maand heb ik deze tekst ingezongen al op de site geplaatst zodat je al kunt meeluisteren als je dat wilt. In de maand november is het de bedoeling om de studio in te gaan en, zoals ik al gezegd heb, is dit een van de nummers om op te gaan nemen.

Nine

04-10-2016 - Juweeltje van de maand : "Dancing Bear" van The Mamas & The Papas.

Als Juweeltje van deze maand heb ik gekozen voor het nummer: "Dancing Bear" van The Mamas & The Papas. Het nummer is afkomstig van hun 2e LP "The Mamas & The Papas" uit 1966 en is als single uitgebracht ( zonder succes) in 1967. Het verhaal gaat dat John Phillips dit nummer helemaal in zijn eentje heeft uitgewerkt, gespeeld en ingezongen zonder de hulp van de andere 3 groepsleden. Vanaf het eerste moment heeft dit nummer mij al geintrigeerd....de mooie inleiding, het gitaargedeelte en de tekst. Echt een aanrader om dit nummer eens te beluisteren.

02-10-2016 - Het bezoek van de website in de maand September.

Het aantal bezoekers van de website liep de vorig maand iets terug. 265 pagina's werden er bezocht door 112 verschillende persoenen. Het totaal aantal bezochte pagina's komt zo uit op 217.317. En nu zo snel mogelijk naar de 220.000....

21-09-2016 - Het 1e (proef) resultaat van de samenwerking met gitarist Rob

staat hierbij. Het is een oefenopname van het nummer "Nine", een nummer dat wij zeker in de studio gaan opnemen. Reacties welkom!

Nine.mp3

21-09-2016 - Kofferbakmarkten jaar afgesloten.

Afgelopen maandag 19 september heb ik het Kofferbakmarkten jaar afgesloten. Het was een goed jaar! Zowel op de Goudvis als op de parkeerplaats aan de Callandsogervaart  kwam ik goed uit de kosten vandaan en kon zodoende wat overhouden. Het prettigste van beide markten waren de goede en fijne contacten die je met mensen opbouwt, de succesjes die je samen viert als iemand datgene vindt dat hij/zij al zo lang zoekt en de fijne gesprekken die je voert over muziek en het muziek maken.

09-09-2016 - Op de Kofferbakmarkt!

Je hebt kort geleden een jukebox gekocht en nu ben je op zoek naar leuke singles om je jukebox te gaan vullen. En dan kom je op de Kofferbakmarkt en daar staat iemand singles op te ruimen. Dertig eurocent per stuk, 5 voor 1 euro.......... en de artiesten en liedjes zijn precies jouw smaak. Dit overkwam mij afgelopen maandag. Ik was die iemand en ik had een koper die zojuist een juke box had gekocht. Maar liefst 104 singles werden er meegenomen en dit na drie kwartier zoeken en spitten in de singles bakken. "Toppie "kreeg ik als afsluitende opmerking te horen!

07-09-2016 - Tekst van de Maand: "Mander"

Koos ik als tekst van de maand juli een nogal luchtige tekst ( Fishing Blues) , de tekst van deze maand is dat absoluut niet. Mander is een aanklacht tegen de factoren Macht en Geld, factoren die op dit moment wereldwijd een "te" grote rol spelen ( voor mij). En vooral de macht die men gebruikt om mensen en mensengroepen tegen elkaar uit te spelen. Erdogan, Poetin, Trump en in ons eigen land Wilders... reuzeknap in het manipuleren van bevolkingsgroepen en het uitspelen van mensen tegen elkaar. Wat moet je daar mee? Stil zitten, mond houden, weg kijken.....mijn manier: schrijf er een tekst over en publiceer die! Bij deze. En lees goed tussen de regels door!

Mander

07-09-2016 - Juweeltje van de Maand: Toulouse Street - Doobie Brothers.

Als juweeltje van de maand september nomineer ik het nummer Toulouse Street van de Doobie Brothers. De Doobie Brothers zijn bij ons vooral bekend van nummers als Listen to the muisc en China Grove, lekker drijvende nummers met een goede beat erin. Toulouse Street ( van de gelijknamige LP) daarentegen is meer akoustisch: gitaar, zang...en ook dat konden de Doobie Brothers dus....en goed!  Zoek eens op op Internet en luister er naar.

01-09-2016 - Het bezoek van de website in de maand Augustus 2016.

Het was een topmaand qua bezoek aan de website. Aanzienlijk meer pagina's werden geopend en bekeken. In totaal waren er 179 bezoekers die 474 paginá's open maakten. In totaal staat de tellen van het aantal bekeken pagina's nu op 217.052. Op naar de 218.000!

30-08-2016 - Op de Kofferbakmarkt!

Mooie weken op de Kofferbakmarkten, fijne gesprekken, goed ont-zamelen, een lekker zonnetje en zo nu en dan iets verzamelen. Collega Cor verraste mij bijvoorbeeld de afgelopen week met een bak vol singles en lp's. Mijn leesplankje en landkaarten gingen de andere kant op. Allebei blij.  Afgelopen week een mooi moment op de Markt van de Goudvis. Een al iets oudere verzamelaar van Simply Red dook de cd bakken in en en wat schetste zijn verbazing, 2 cd's die hij nog niet zijn verzameling had, in de bak, dus klasse.....verder speurend kwamen wij ook nog een dvd met een concert tegen, voor 5 euro een gelukkig iemand met 3 vondsten van zijn favoriete groep.

18-08-2016 - Juweeltje van de Maand: It's a beautiful Morning - The Rascals.

Een van de ( voor mij) beste Amerikaanse Groepen uit de laat jaren '60 van de vorige eeuw was de groep The (Young) Rascals. Een groep , die jammer genoeg, een beetje in de vergetelheid dreigt te raken. Daarom....het juweeltje van de maand: It's a beautiful Morning....het had net zo goed "Goodlovin" kunnen zijn, hun 1e rockende hit uit 1965, of "How can I be sure" of "People got te be free". The Young Rascals maakten melancholische muziek , muziek die op mij grote indruk maakte....hopelijk ook op jou. Zoek op en luister!

12-08-2016 - De Tekst van de Maand: "" Fishing Blues""

Op de speellijst van gitarist Rob en ondergetekende krijgt dit liedje een prominente plaats. Lekker luchtig, vrolijk en ontspannend - The Fishing Blues -. Daarom is deze tekst de tekst van de maand geworden. Gewoonweg omdat het zomer is!

Fishing blues

09-08-2016 - Op de kofferbakmarkt!

Door de vakantie die wij hebben gehouden is het al weer enige tijd geleden dat er werd ont-zameld op de Kofferbakmarkten, maar dit verhaal wilde ik u niet onthouden. Op de laatste Kofferbakmarkt waar ik standhouder was ( Julianadorp) kreeg ik bezoek van een aantal vakantiegangers. Uitgebreid werden de cd's in alle prijsklassen doorgenomen en een aantal werden er gekocht. Uiteindelijk kwam de vraag: heeft u ook cd's van George Baker Selection. Nee, die heb ik niet. Jammer, want men was op zoek naar een speciaal nummer en wel het nummer "The Fisher Man ". Kijkend in de Lp bakken kwam ik daar een lp van George Baker Selection tegen met dit nummer er op. De bezoekers helemaal gelukkig.....de vader van een hen was was ook een Fisher Man geweest en dit nummer had altijd een grote betekenis voor hen gehad!

01-08-2016 - Het bezoek van de website in de maand juli.

Ondanks de vakantieperiode bleef het bezoek van de website aardig stabiel. Wederom vonden 160 bezoekers de site en zij bezochten 310 bladzijden zodat het totaal van het aantal bezoekers nu is: 216.578. Op naar de 217.000....eind augustus al?

20-07-2016 - Juweeltje van de maand :"Darkness, Darkness"  van The Youngbloods.

De Amerikaanse groep The Youngbloods was een van de allereerste flower power groepen die een grote hit scoorde. Het nummer Get together werd in 1966/1967 een top tien plaat en een paradepaardje van de hippiebeweging omdat het opriep tot tolerantie. ( Het lied zou in deze tijd ook erg goed passen). De opvolger was het nummer '"Darkness, Darkness" en kwam wel even in de Billboard Hot 100 maar niet zo hoog als de voorganger. Zelf vind ik dit nummer Darkness, Darkness een ontzettend mooi nummer en vooral het muzikale tussenstuk bouwt een schitterende muzikale spanning op. Benieuwd , even googlen en luister.

15-07-2016 - De tekst van de maand:  "Africa".

In de tekst van de maand staat deze keer het werelddeel Afrika centraal. Een werelddeel met ongekende mogelijkheden, schitterende landschappen maar ook een verscheurd werelddeel. Waar door komt dit? Is 't het verleden, de invloeden van het Westen ( en Oosten), de landsaard, de ziektes die er zo'n grote invloed hebben? In de tekst kan ik daar ook geen antwoord op geven maar wel verbaasd zijn ( ik heb de kans gehad om zelf naar Ghana te gaan) over alles wat je ziet en ervaart. Interesse in de tekst en de bijbehorende muziek? Stuur een mailtje naar joscozijn@quicknet.nl .

Africa

01-07-2016 - Op de Kofferbakmarkt!

De zomermaanden zijn de maanden van de diverse Kofferbakmarkten. De afgelopen weken was ik standhouder op de Goudvis in St. Maartenszee ( op de maandagen) en in Julianadorp op de woensdagen. De ont-zameling gaat hier gewoon door en het voelt natuurlijk goed als je regelmatig wat verkoopt. Daarnaast is het gewoon heerlijk om buiten te zijn en met bezoekers over muziek te praten. De afgelopen week een topper! Een man wandelt langs de platenbakken en laat zijn oog vallen op de 2 euro platen bak. Hij vertelt dat hij een aardige collectie heeft en toch regelmatig even kijkt omdat zijn speciale belangstelling uitgaat naar Lp's met een getekende hoes en dan het liefst een striptekening. Ik zoek met hem mee en in de bak van 0,50 cent lp's slaagt hij 2x - dus al een goed gevoel. Maar ook in de bak van de  4 euro platen wordt er gescoord en daar is hij echt heel blij mee. Het is een tekening van Guust , de bekende stripfiguur........Voor 4 euro heeft hij 3 lp's en hebben wij samen een goed gevoel overgehouden en een goed gesprek gehouden....Wat wil je nog meer!

01-07-2016 - Het bezoek van de Website in de maand Juni.

Wederom een goed bezochte website de afgelopen maand. Met 252 bezoekers die 400 pagina's bezochten is het bezoek vergelijkbaar met dat in de maand mei. Het totaal van het aantal bezochte pagina's is de 216.000 gepasseerd en staat nu op 216.268. Op naar de 220.000!

27-06-2016 - De vondst van de maand juni!!!!

In mijn map heb ik een aantal wensenlijsten zitten. Wensenlijsten van bekenden die op zoek zijn naar die ene plaat of dat ene nummer. En afgelopen week lukte het me om iemand gelukkig te maken. Al een hele tijd was het zoeken naar een dubbel lp van The Beegees met daarop alle grote hits rond de eindjaren '70. Het was vooral zoeken naar het nummer "Rest your love on me".  En jawel hoor, deze week kon ik het telefoontje plegen: de plaat is gevonden!  Een blij gezicht was het gevolg..... 

21-06-2016 - Juweeltje van de maand :  "Pretty Flamingo"  van Manfred Mann.

De afgelopen week kwam ik in het bezit van een verzamel cd van de Engelse groep Manfred Mann, een groep die haar grootste hits had in de jaren 1964 tot en met 1967. "Do wah diddy", "The Mighty Quinn" en "My name is Jack"  zijn een aantal bekende hits van deze nu wat minder bekende groep. Het nummer "Pretty Flamingo" viel mij nu weer op, een fijn nummer om naar te luisteren, dus het juweeltje van deze maand.

18-06-2016 - De tekst van de maand:  "Islands in the Sky"

U heeft ze waarschijnlijk wel gezien, die gigantische wolkenpartijen in de afgelopen weken die uitgroeiden tot onweersbuien van formaat. Mooi om te zien maar ook mooi om te beschrijven. De tekst van de maand: Islands in the Sky!

Islands in the sky

02-06-2016 - Het ont - zamelen gaat uitstekend!

Je verzamelingen op gaan ruimen om zo lekker in contact te blijven met andere (nog wel) verzamelaars was een van de opdrachten die ik mijzelf heb meegegeven toen ik met pre pensioen ging. En dit ont- zamelen gaat uitstekend...... mede dankzij het feit dat ik de beschikking heb gekregen over een aantal aanvullende collecties die bij anderen op de zolder of in de kelder waren blijven staan.  In de maand mei kon ik zo meer dan 200 lp's uit de verzamelbak verkopen, een kleine 100 cd's en bijna 200 singles. Top!  Wil je bekijken wat er nog in de bakken staat - kijk dan onder Contact.

02-06-2016 - Het bezoek van de Website in de maand Mei!

Een verdubbeling van het aantal bezochte pagina's!  In april 205 , in mei 482 x werd er een pagina bezocht en wel in 182 sessies. De totaalteller staat nu op 215.868 bezochte pagina's.......9 mei was de dag van deze maand. Op die dag werd er 64 x een pagina bezocht.   Op naar de 216.000..

31-05-2014 - De Vondst van de maand mei!!.....

De vondst van de maand mei zat in het pakket LP's dat ik heb geruild met collega Peter. Het is de lp " The Collectors" , de 1e lp van de Canadese groep The Collectors, een lp die ook wel leeft onder de titel : What 's love Suite".  Een beetje vergeten lp , maar als je de saxofoonsolo hoort van de Suite dan weet je waarschijnlijk wel welke plaat het is.

26-05-2016 - Juweeltje van de maand  mei " Tomorrow" van the Buoys.

Het Juweeltje van deze maand is een nummer van de groep The Buoys. In de jaren '70 van de vorige eeuw waren zij op hun hoogtepunt. Bij ons zijn zij het meest bekend met de nummers Timothy en Give up your guns. Maar zij hebben ook nog andere , hele mooie, nummers geschreven. Voor het jueweeltje van de maand heb ik gekozen voor hun song  "Tomorrow".  Ik had ook kunnen kiezen voor het nummer "Streams ".....allebei prachtige nummers die te beluisteren  zijn op Youtube.

18-05 - Tekst van de maand Mei : "West Coast Driving Blues".

Vanmorgen is mijn muzikale maatje Rob met zijn vrouw richting de VS vertrokken. Zij maken daar een mooie reis die o.a. door San Francisco voert. San Francisco is ook voor mij een mooie en inspirerende stad, vol met herinneringen aan de West Coast. Dit is de muzieksoort die mij het meest heeft geïnspireerd bij het schrijven van teksten en muziek. De tekst die het meest refereert aan San Francisco is West Coast Driving Blues, ooit geschreven in 1971 en verder uitgewerkt in de afgelopen jaren. Daarom is dit de tekst van de maand.

West Coast Driving Blues.

09-05 - Op zoek naar vinyl - Bekijk de Contact bladzijden!!

De afgelopen weken heb ik hard moeten werken om al het binnengekomen, mooie, vinyl te bekijken , te analyseren en te waarderen. Een groot gedeelte hier van is intussen al verwerkt op de CONTACT bladzijden. In de volgorde: Lp's , singles, cd's en tijdschriften en boeken kun je hier een groot gedeelte van de aangeboden verzameling terug vinden. En er is heel mooi, bekend maar ook onbekend werk tussen. Zeker de echte kenner en snuffelaar kunnen mooie vondsten doen. Een kleine tip van de sluier:  Ja, er staan platen op van Led Zeppelin,  ja er staat onbekend werk op van Bruce Springsteen en David Bowie, ja er staat oud werk op de Beatles , ja er staan mooie West Coast platen op zoals United States of America, HP Lovecraft, Ars Nova en nog veel meer. Nieuwsgierig - blader door naar CONTACT.

01-05 - Het bezoek van de website in de maand April.

Het aantal sessies in de afgelopen maand bedroeg 76 en er werden 205 bladzijden geopend zodat de totaalscore van het aantal bezochte pagina's nu is: 215.430...

30-04 - De Vondst van de Maand....

De vondst van de maand april deed ik de afgelopen week in de collectie die ik van collega Henk mocht overnemen. Het was de LP "HP Lovecraft  2" van de Amerikaanse groep die haar naam ontleende aan de horror schrijver HP Lovecraft. Het nummer It's about time kende ik al uit de jaren 80 van de vorige eeuw. Dit nummer stond op een verzamellp en sprak mij erg aan. De Lp nog meer. Wat een nummers...wat een geluid, een echte aanrader...maar moeilijk te vinden.

20-04 - Tekst van de maand April:  "Song for K"

De tekst van de maand april is getiteld "Song for K"  Wie K is?  Dat mag jij als lezer zelf invullen. Het is een tekst vol met zelfbeklag en zelfmedelijden, maar of dat terecht is, is de vraag. De bijgevoegde foto spreekt boekdelen.

Song for K.

18-04 - Juweeltje van de maand: " One Act Play " van The Collectors.

Een van de allermooiste lp's aller tijden vind ik de "What 's love suite "van de Canadese groep The Collectors. Deze plaat werd vroeger regelmatig gedraaid in programma's als SuperCleanDreamMachine en de What's love suite zelf staat bekend om zijn formidabele saxofoon solo. Een van de andere nummers  op deze 1e Lp van The Collectors is het nummer  "One Act Play ". Vanuit de vraag "Are you sleeping" bouwt dit nummer zich op en laat horen wat een fantastische stemmen de groepsleden hadden en hoe mooi muziek kan zijn. Mijn tip: opzoeken op Youtube en luisteren!

03-04 - Bijgewerkte bladzijde Contact.

Op de Contact bladzijde (n) vind je de te kopen Lp's , singles, cd's en boeken terug. Deze bladzijde is weer helemaal up to date. Dus als je wilt snuffelen ga je gang. Aanwinsten: o.a. 6 lp's van  Queen, 6 lp's van the  Beatles , 2 lp's van The Rolling Stones enz.  

01-04 - Bezoek van de website in de maand maart.

In de maand maart werd de website door 89 personen bezocht. In totaal werden er 224 pagina's geopend en komt het totaal aantal bezochte pagina's op 215.225.

31-03 - De vondst van de maand!

Snuffelend door de Kringloopwinkels in de regio kom je regelmatig juweeltjes tegen. Daarom een nieuw onderwerp op deze pagina: de vondst van de maand. De vondst van de maand maart is voor mij het vinden van de LP van Ravi Shankar: At the Woodstock festival. De sfeer en de muziek van dit festival zijn nog steeds ongeëvenaard en dan is het steeds weer leuk als je een LP terugvindt die die sfeer weergeeft. 

17-03 - Juweeltje van de maand maart "Forever Autumn"van Justin Hayward.

Als je ooit de muziek hebt beluisterd van de film "War of the Worlds" dan heb je misschien ook wel gedacht: The Moody Blues? Maar die staan niet op de lijst!  Dat klopt...Justin Hayward, zanger van The Moody Blues heeft de muziek van het nummer "Forever Autumn" ooit gecomponeerd en ingezongen voor de film War of the Worlds. Maar op een verzamel cd van The Moody Blues staat dit nummer ook in een uitvoering van The Moody Blues zelf. En mooi! Een aanrader........

16-03 - Nieuwe formatie Jôshan ontwikkelingen!

De samenwerking met Rob Kleinen, gitarist, gaat fijn. Wekelijks oefenen, repeteren en werken wij aan ons repertoire. Dit repertoire bestaat op dit moment uit een zestal nummers die wij proberen tot in de puntjes uit te werken. Geen bekende Jôshan nummers maar allemaal nieuw werk. Daarnaast heeft het nummer Postlude van Ford Theatre ( 1969 nummer) een nieuwe jas gekregen en een aanvullende tekst en gaat nu door het leven als The Final Song. ( zie ook tekst van de maand)  Zo ook het nummer One ( U2) in de uitvoering van Johnny Cash. Terug naar de basis: gitaar en zang en het blijft leuk!  

15-03 - Tekst van de maand Maart.

De tekst van de maand maart is de ( aangepaste) tekst van het juweeltje van de maand september in 2015. De Postlude van Ford Theatre staat nu op ons repertoire als het nummer "The Final Song" . De tekst van Harry Palmer is aangepast en uitgebreid met een 3e couplet.

The final song

09-03 Bezoek van de website in de maand februari!

De maand februari was de maand dat de teller het getal 215.000 passeerde. Weliswaar waren er maar 86 sessies en werden er 325 bladzijden bekeken, maar het totaal aantal bekeken onderwerpen staat nu op 215.201.

15-02 - Tekst van de maand Februari.

Als tekst van de maand maak ik deze keer gebruik van de tekst van een nieuw liedje dat gitarist Rob en ondergetekende aan het uitwerken en inzingen zijn. Het gaat over "Old Man ". Old Man is een tekst met een omgekeerde vertelling. Het lied begint met het resultaat en terugwerkend wordt er gezongen wat de redenen zouden kunnen zijn. Waarom? In een van de komende weken plaats ik er een muzikale uitvoering bij.

Old Man

01-02 - Bezoek van de website in de maand Januari!

Het bezoek aan de website stabiliseert zich. Wederom waren er meer dan 200 sessies met meer dan 400 pagina weergaven, net zoals in de vorige maanden. Op de piekdag werden er meer dan 40 zoekacties genoteerd. In totaal waren er dus 228 sessies met 443 pagina weergaven. Het totaal aantal komt daardoor op 214.796....de 215.000 komt nu erg dichterbij.

30-01 - De bladzijde CONTACT compleet vernieuwd.

Mede dank zij de hulp van webmaster Michael van Schaik ben ik er in geslaagd om de bladzijde CONTACT overzichtelijker en handzamer te maken. Aan de bladzijde hangen nu een groot aantal verwijzingen vast. Door de verwijzingen te volgen ben je sneller bij datgene dat je wenst: Songteksten,  Lp's ( duurder of 2 euro), singles ( duurder of 1 euro), cd's en boeken rond muziek. Neem eens een kijkje?

29-01 - Juweeltje van de maand Januari  " Golden Brown " van The Stranglers"

Ook deze maand weer een juweeltje. Ik liep in de Kringloop tegen een cd aan van The Stranglers, een van de zogenaamde punkgroepen eind jaren 70, beginjaren 80 in Engeland. ( o.a. met de Sex Pistols, The Clash) Op deze cd kwam ik het nummer Golden Brown weer tegen en ik dacht: o ja...dat is me toch een mooi nummer. En nog steeds. Een aanrader 1e klasse! Dus luisteren!

21-01 - Complimenten, daar moet je zuinig mee om gaan, zie onderstaande mail.

Hoi Jos,  
Ik heb je website is even rustig bekeken, maar wat een geweldig nummer:
THE BALLED OF JEFFREY. Het smaakt naar meer.  
Groet Pieter

19-01 - Voorzichtige start nieuwe formatie!

De afgelopen weken heb ik tezamen met Rob Kleinen een aantal keren gewerkt aan een voorzichtige start van een nieuwe formatie. Rob is gitarist en woonachtig in de regio Julianadorp en samen vonden/ vinden wij het een uitdaging om een aantal nieuwe liedjes te bewerken. Echt nieuwe liedjes, dus geen liedjes uit het Jôshan pakket. Denk daarbij aan liedjes als Old Man, Berlin, A Sailor's Anthem. Rob heeft er zin in, groeit in zijn rol en vind het steeds leuker worden om de uitdaging aan te gaan. Ons doel daarbij is te komen tot zulk leuk werk dat wij de studio in kunnen gaan en een aantal opnamen kunnen maken. Ik houd jullie op de hoogte.

17-01 - Tekst van de maand Januari.

Na een periode met te hoge temperaturen, kijk ik nu naar buiten en zie naar een witte wereld. Winter! De Tekst van de maand gaat over de winter en is getiteld ; "Wintertime" ( A deserted field).

Wintertime

01-01 - Bezoek van de website in de maand december 2015: wat minder.

In de laatste maand van het jaar 2015 liep het aantal bezoekers van de website wat terug. In december bezochten 222 bezoekers in 222 sessies de site en bezochten 458 pagina's .  Het totaal aantal bezochte pagina's is nu 214.338...... de 215.000 komt steeds dichter bij.

2015

22-12 -  Up to a wonderful 2016.....niet alleen om ons heen maar zeer zeker in de muziek!

Joshan kaart 2015

20-12 - Juweeltje van de maand december: "On the Way home" van Buffalo Springfield.

Het juweeltje van de maand is een nummer van de groep Buffalo Springfield. Een van de 1e supergroepen die er bestond, want uit deze kwam o.a. Crosby, Stills, Nash & Young voort. Neil Young en Stephen Stills speelden in deze groep. " On the way home" is een nummer geschreven door Neil Young ( niet gezongen door hem) en staat op de laatste Lp van de groep "Last time around" , een album dat uitkwam in 1968. Het is een pittig up tempo nummer en als je even googelt dan kun je het op You Tube beluisteren. Een aanrader!

17-12 - Tekst van de maand December!

In de maand december kijk je terug op het afgelopen jaar en doe je voorspellingen, vertel je je dromen over het komende jaar. Kijk je met angst in je ogen vooruit, ben je nieuwsgierig wat er gaan komen, ga je je dromen waarmaken?  De tekst van de maand december staat hier bij stil: mijn wensen, mijn gedachten over dat komende jaar. De naam van de tekst : New Years Eve!

 New Years eve2

03-12 - Contact bladzijde met Lp's, singles en Cd's helemaal up to date, dus een aanrader!

Op de Contact bladzijde vind je op een bladzijde de te koop aangeboden Lp's en boeken en op de volgende bladzijde de te koop aangeboden singles en cd's . De lijst is helemaal bijgewerkt dus voor degenen die nog iets zoeken voor de Kerst.......kijken!

03-12 - Bezoek van de website in de maand november. In de lift!

In de maand november was er aanzienlijke stijging van het aantal bezoekers van de website. Bijna een verdubbeling...van 275 bezoekers in oktober steeg het naar 490 bezoekers in november. Die bezoekers voerden in totaal 643 zoekopdrachten uit....het totaal zoekopdrachten komt nu op 213.880. Op naar de 215.000!

23-11 - Juweeltje van de maand November : To the moon and back - Savage Garden.

Mijn juweeltje van de maand is een plaat uit de jaren 90 en wel "To the moon and back" van de groep Savage Garden. Zeker muzikaal vind ik dit nummer erg goed in elkaar zitten, een drijvende drum met mooie aanvullende geluiden en in het tussenstuk een stukje ( schitterende) Spaanse gitaar. De tekst is wat minder poëtisch maar zeker na goed blijven doorlezen heeft het absoluut inhoud. Dus even zoeken en beluisteren!

19-11 - Tekst van de maand November!

De tekst van de maand november, je ontkomt er niet aan, heeft te maken met het fanatisme om ons heen. Denk aan de nachtmerrie in Parijs, het Russische vliegtuig, alle dreigingen en spierballentaal. Dit fanatisme wordt gevoed door overtuigingen, zekerheden waarvan je je steeds afvraagt als weldenkend mens: zijn die overtuigingen op waarheid berust.? In bepaalde overtuigingen geloof ik niet. Een beloning als je iemand van een ander geloof, ras etc. vermoord, daar geloof ik niet in en daar gaat de tekst over. De deur gaat open voor de Zelfmoordbomdrager en dan?   Een tekst geschreven in 2008, ook toen al speelde dit!

What would you say

 

02-11 - David Bowie in de verkoop en vooral live!

Op de bladzijde contact is de bijgewerkte LP te koop lijst geplaatst. Op deze bladzijde heel veel vinyl van David Bowie en dan vooral vinyl van Live concerten. Er zijn er zelfs 2 bij met een gelimiteerde oplage, dus.......geïnteresseerd in Bowie - even kijken!

01-11 - Het bezoek van de website in de maand oktober

In de maand oktober waren er 275 bezoekers van de website die 439 zoek opdrachten uitvoerden. Het totaal aantal komt zo op 213.227 te staan.

30-10 - Bruce Springsteen week!

De afgelopen week was een drukke week in het kader van de LP verkoop. En heel vaak viel hierbij de naam Bruce Springsteen. Van The River tot de Rotterdam concerten in 1985, van Born tot Run tot The Wild, The innocent etc.....

22-10 - Juweel!  Beginnings van Chicago (toen nog) Transit Authority.

Deze maand heb ik in het kader van het juweeltje van de maand gekozen voor een juweel. Een liedje met zo'n lengte mag je zeker wel een juweel noemen. Eind jaren zestig was ik zeer gecharmeerd van de groep Blood Sweat and Tears, meer nog dat ik dat was van Chicago Transit Authority. Maar nu, na verloop van jaren, merk je dat de liedjes van Chicago ( zo heet de groep nu) sterker zijn gebleven en geworden. Naast nummers als I'm a man, Questions 67 and 68 kwam ik steeds meer onder de bekoring van het nummer "Beginnings" . Een aanrader!   Meer dan zes minuten genieten van een compacte sound met sterke blazers en een pittige melodie. Google even en luister!

15-10 - Tekst van de maand Oktober!

Afgelopen week stond voor mij in het teken van de bekendmaking van het rapport rond de vluchtramp in Oekraïne. Had het voorkomen kunnen worden? Wat is er gebeurd? En nu verder?  Deze belangstelling kwam mede naar voren omdat er zoal een bekende van mij aan boord van het vliegtuig zat en dat geeft zo'n ramp nog een extra lading. De tekst van de maand sluit hier op aan. Een tekst die ik al 2005 heb geschreven, mede voor een collega die een groot verlies kreeg te verwerken. Hoe doe je dat? Hoe geef je dat een plek? Ik heb het (toen) gezocht in het inkleuren van de lucht en de tekst heet dan ook "Color the sky". Deze tekst is de tekst van de maand oktober.

COLOUR THE SKY

06-10 - De te koop LP lijst geplaatst.

Op de bladzijde CONTACT staat sinds enige maanden een aantal lijsten met te koop aangeboden vinyl en cd's. En dankzij gulle gevers en speurtochten  lukt het om de bestaande lijsten uit te breiden met echt kwaliteitswerk. Op de ge update LP Lijst staan bijvoorbeeld hele mooie LP's van Bruce Springsteen, The Golden Earring, David Bowie en een nieuwe aanvulling staat al te wachten: drie mooie lp's van Creedence Clearwater Revival en een live lp van Chicago ( Transit Authority) .

02-10 - Terugblik op het bezoek van de website in de maand september.

In 228 sessies waren er 409 zoekopdrachten. Het aantal loopt terug, zeker in vergelijking met de teller die er voorheen stond, maar er blijven gestaag bezoekers komen op de website. De totaal teller staat nu op 212.788.

28-09 - Prachtige aanvullingen op de singles lijst! Een kijkje waard.

Op de singles lijst ( zie bladzijde CONTACT) zijn er dit weekend een groot aanvullingen gekomen. Zo zijn er 12 singles van de Beatles te koop, 3 van de Rolling Stones, 2 van de Small Faces, 1 van de Yardbirds geplaatst maar ook een aantal van Crosby, Stills, Nash ( en Young).

Een update van de LP lijst volgt komend weekend en die zal ook flitsend zijn met o.a. een Live Lp van Springsteen, 12 LP's van de Golden Earring en nog 100 andere LP's .  Dus iets om naar uit te kijken.

22-09 - Juweeltje!   Postlude - Ford Theatre

Een van de mooiere liedjes die ik ken uit de jaren zestig/zeventig is het nummer "Postlude" van de Amerikaanse groep Ford Theatre. Deze orgelgroep maakte een leuke LP  "Trilogy for the Masses" maar het nummer dat mij het meeste bijbleef was het dit nummer Postlude. Dit is een van de nummers  die ik op mijn lijstje heb staan om ooit eens op te nemen en dan onder de titel "The Final Song".

Google naar dit nummer en luister het eens af, mooi in zijn eenvoud met een (voor mij) heerlijke tekst.

13-09 - Tekst van de maand September!

Europa verkeert in een heftige periode. Duizenden vluchtelingen trekken door Europa , op zoek naar een veilig en beter onderkomen. De discussie is pittig! Vangen wij ze wel op, niet op, worden ze teruggestuurd, is er plek? De songtekst van de maand heb ik 2004 geschreven, in een periode dat dit ook zo speelde. Vanuit mijn eigen gevoel heb ik geprobeerd mijzelf in te leven in het gevoel van de vluchteling. Hoe voelt dat, hoe ervaar je dat? Vaak is het te vatten in een woord:  "Homeless" . De 2e titel van de tekst luidt: Often look outside my window.

De tekst is ook te beluisteren. De muziek staat onder de tekst en wordt gespeeld door Wim Loos.   

Homeless.jpg

 

Homeless (Often look outside my window)

13-09 - Contact bladzijde uitgebreid met nieuwe lijsten !

De contact bladzijden zijn uitgebreid met een aantal nieuwe "te koop" lijsten. Zo is er op de bladzijde van de LP's een aanvulling gekomen met LP's die te koop zijn voor 2 euro per stuk ( 3 voor 5 euro) en op de CD bladzijde een aanvulling met een lijst van 2 euro Cd's . Op zoek naar vinyl of  naar cd's ? Dan zijn deze bladzijden zeker een kijkje waard!                                                                                                                                                                                                                

02-09 - Even een terugblik op het bezoek van de website in augustus.

In de maand augustus waren er 432 unieke bezoekers die de website 455 x bezochten en 629 zoekopdrachten uitvoerden. In totaal zijn er in de loop der jaren nu 212.379 zoekopdrachten uitgevoerd.

31-08 - Een goede maand qua LP verkopen!

De maand augustus was een goede maand qua verkopen en dan vooral LP' s. Bij de kofferbakmarkten kan het wel eens verschillen: de ene week verkoop je meer van het een, de andere week meer van het ander, maar over het geheel was de LP verkoop heel goed deze maand. Zo gingen er LP's van Pinkfloyd over de toonbank, maar ook van The WHO ( Live at Leeds), U2 ( The Joshua Tree) en Neil Young ( Zuma en Harvest). Eens kijken wat september gaat brengen. De eerste wensen zijn al binnen.....

29-08- Juweeltje!       Didn't want to have to do it  - Lovin'  Spoonful.

Op dit moment ben ik veel bezig met muziek. Het verzamelen van lp's , singles, cd' s, digitaliseren en verkopen van diverse dingen. Bij het beluisteren van de diverse cd's en lp's loop je aan tegen juweeltjes.  Kleine liedjes , minder bekend maar wel zo mooi.  Daarom regelmatig op deze bladzijde de beschrijving van een juweeltje.

Ten eerste: Didn't want to have to do it Een nummer van the Lovin' Spoonful uit 1966. The Lovin' Spoonful is bij ons het meest bekend met hun hit Summer in the city maar zij maakten diverse andere ( hele) goede platen zoals Daydream en Do you believe in magic. Dit juweeltje staat op de LP Daydream  ( 1966) en het nummer is geschreven door John Sebastian.  Op internet is dit nummer snel te vinden als je even zoekt via bijv. Google. Geniet er van! 

16-08- Tekst van de maand Augustus.

De tekst van deze maand is geïnspireerd door de mooie tocht die wij, mijn vriendin en ik,  vorige maand maakten naar Alaska. Een van de hoogtepunten daar was het rondvaren van Glacier Bay. In stilte! Door die stilte kon je het ijs van de gletsjer horen kraken en breken en hoorde je het ijs daarna vallen in zee. Fantastisch! Daarom als tekst van de maand: "The Beauty of Silence". De schoonheid van de stilte kan immens zijn.

The Beauty of Silence 

03-08- bezoekers van de website.

In de maand juli bezochten 722 personen de website van Jôshan/Jos Cozijn en wel 745 x met 917 zoekopdrachten. Het totaal aan zoekopdrachten bedraagt nu: 211.750......verder een lieve reactie die ik kreeg van Monique Conlin, medereiziger op onze vakantie, en dit naar aanleiding van de 1e cd van Jôshan ( 21st Century) die ik had meegegeven aan haar. De reactie: Jos, you are a very talented singer! Thank you for the CD. We listened to it in the car as I brought Mom back home. We were very impressed with it and the variety of
songs. Very good!!  Dit soort reacties doen je altijd goed. Monique bedankt! ( Thanks)

31-07- Tekst van de maand!

Sorry, jullie hebben er even op moeten wachten maar hier is de tekst van de maand. Ik had het voorrecht om in de afgelopen weken de zee veelvuldig te kunnen en mogen zien en daarom als tekst:  The ballad of the sea !  Een tekst waarvan de basis al in 1971 is geschreven en na diverse aanpassingen hier als tekst van de maand.

The ballad of the sea

01-07- bezoekers van de website in de maand juni en verdere info.

Er werden 750 bezoekers geteld via 822 sessies die 950 zoekopdrachten uitvoerden. Daarmee komt het totaal van zoekopdrachten op 210.833.... een mooi aantal. Verder is de pagina "contact" bijgewerkt tot en met 01 juli. Op deze bladzijde informatie over vinyl en muziekboeken die te koop zijn via de website. De afgelopen week is er een mooie verzameling Yes en PinkFloyd ( en leden) bijgeplaatst. Ik zou zeggen; snuffel eens op deze bladzijde.

12-06- Tekst van de maand.

Deze periode van het jaar word je steeds geconfronteerd met nieuw leven. De natuur staat op zijn kop. Het nieuwe leven is ook soms heel dicht bij je en je verbaast je dan weer over het wonder dat zich steeds weer voordoet. Water is een basiselement binnen dit nieuwe leven. Daarom publiceer ik deze maand de tekst "Waters" . Lees de tekst eens door en misschien snap je daarna wel waarom!

Waters

01-06 - bezoekers van de website in de maand mei!

Aan het begin van een nieuwe maand weer een tussenstand van het aantal zoekers en bezoekers van de website. Er waren 814 bezoekers die in totaal 1131 zoekopdrachten uitvoerden, pagina's bezochten en hebben gedownload. Wij naderen met het totaal aan zoekopdrachten de 210.000....op dit moment is de score:  209.883.  

17-05 - Tekst van de maand.

Deze maand heb ik gekozen voor een tekst rond de seizoenen van het jaar en wel: "Seasons change the forests". Om je heen zie je nu duidelijk de invloeden van de lente, het seizoen van nu, naar voren en naar boven komen. Daarom deze tekst!

Seasons change the forests

05-05  - Wederom een recensie!

Van de hand van Dennis Koelemeijer ontving ik een recensie over de Jôshan cd "An American Train".  Dennis, dank je wel voor je mooie woorden en aanvullingen! De recensie staat hieronder:

Recensie Dennis

Recensie Dennis201 mei  - bezoekers tijdens de maand april.

De afgelopen maand is de website bezocht door 507 bezoekers die 828 pagina' s bezochten. Het totaal aan bezoekers komt hier mee op 208.752...op naar de 210.000.

18 april - Tekst van de maand:  "Song of the Dying"  .

De afgelopen week stond het nieuws weer bol van al het onnodige geweld en de doden die daar bij te betreuren waren, maar ook bij de onnodige doden die vielen bij de oversteek vanuit Afrika richting Europa.  Daarom heb ik deze maand gekozen voor de tekst "Song of the Dying".  In de komende tijd hoop ik deze tekst in de studio verder uit te kunnen werken.

Song of the dying 

07 april -  Bladzijde "Contact" nog meer uitgebreid.

Op de bladzijde Contact is vandaag heden ook een overzichtslijst met singles geplaatst. Deze vind je terug onder lijst van de Lp' s en de lijst van de boeken.

05 april - Bezoekers tijdens de maand maart!

De teller van de afgelopen maand liet even op zich wachten omdat er een wisseling is geweest van het instrument dat de tellingen in beeld brengt. In totaal staat nu de bezoekersteller op 208.245 met in de afgelopen maand 2700 x een zoekactie. Mooie cijfers!!

27 maart - Op de pagina "Contact" een nieuw onderdeel  en wel "Lp´s en boeken ".

In de komende weken neem ik afscheid van het Onderwijs en kan ik mij meer gaan richten op andere activiteiten. Naast muziekteksten schrijven, muziek uitwerken komt er nu ook ruimte om Muzikale artikelen in de verkoop te zetten. Op de bladzijde "Contact" vanaf 27 maart een lange lijst met Langspeelplaten ( Vinyl) die te koop zijn. Het accent ligt op de zestiger jaren met LP's van the Byrds, Jefferson Airplane, The WHO en nog veel meer.  Geïnteresseerd, neem een kijkje!

20 maart - Een nieuw jasje!

De afgelopen week heeft Michael van Schaik hard gewerkt om de website weer up to date te krijgen. Het was nodig om er een nieuw beheerpaneel achter te bouwen en mijn wens was om bepaalde pagina's in kleur te krijgen. Dit is allemaal gelukt!  Michael, bedankt!

18 maart - Tekst van de maand maart!

Het was de afgelopen weken mooi weer, veel zon, weinig regen en je zag om je heen de natuur tot bloei komen. De tekst van de maand is daarop geënt en gaat over "The meadows in the sky". The meadows in the sky liggen in de Rocky Mountains in Canada, hoge weiden in volle bloei met de mooiste kleuren. Een toepasselijke tekst voor deze mooie maand.

Meadows in the sky

08 maart - Bezoekers

Zoals na elke maand, weer de tussenstand van de website. De teller staat nu op 205.342 bekijkers met 1534x een zoek- of download actie...

17 februari - Tekst van de maand

Als tekst van de maand heb ik deze keer gekozen voor een tekst die ik al in 2005 heb geschreven. Ook toen al was er een verstarring in het denken en menigeen kwam met de "Waarheid" naar voren. En nog steeds, en zelfs nog meer...vul maar in!

The knights of morality.jpg

The knights of morality!

De tekst is op muziek gezet, dit in samenwerking met Wim Loos.

6 februari - Recensie

De volgende reactie ontving ik via de mail van mijn collega Henk van Doorn. Henk bedankt! Hij schreef over het nummer “Which feeling is older “ …Muzikaal is de muziek van jouw band lekker om naar te luisteren, met een vreemde pauze / toonsoortverandering die wel weer mooi bij de tekst loop past…. Wat betreft tekst en muziek butterfly song: prachtig! Zowel qua muziek als tekst. Heerlijk toch als je dit kunt. Rijkdom!

2 februari - Bezoekers

Weer een goede maand voor de website cijfers. De 200.000ste bezoeker passeerde en de teller staat nu op; 203.166. 3608 was er een bezoeker en bijna 2600 x werd er een pagina bezocht, gedownload etc. ( 2597x)

Recensie_An_American_Train_Bernard_Oattes.jpg

Recensie Bernard Oattes

Recensie_An_American_Train.jpg

recensie Jeroen Bakker Festivalinfo

23 januari - Recensie Festivalinfo

Als je een cd opstuurt naar een site of een tijdschrift heb je de hoop dat er een leuke recensie volgt. Het valt dan altijd tegen als het niet zo is. Deze week kwam de reactie vanuit Festivalinfo over de cd "An American Train". Jammer, men had weinig lovende woorden er voor over. Bij deze de gepubliceerde recensie met er naast de eerder ontvangen recensie van de hand van Bernard Oattes, muzikant en songwriter. Bernard had een hit in de Verenigde Staten in de jaren 90 met het nummer "Say Yeah". Het verschil tussen de 2 recensies ligt vooral in het feit dat Jeroen Bakker bij Festivalinfo in de algemeenheden blijft en niet echt in gaat op wat hij als minder ervaart en waarom, terwijl Bernard veel dieper op de liedjes ingaat en aangeeft wat er verbeterd zou kunnen/moeten worden.

I cannot talk to the wind tekst januari 2015.jpg

I cannot talk to the wind!

12 januari - Tekst van de maand

Na een week van ontzetting in Parijs en omgeving is dit een goede plek en een goed moment om mijn betrokkenheid te betuigen. Dit door middel van een tekst , geschreven in 2013 en opnieuw bewerkt, waarin opgeroepen wordt om te blijven dromen en je dromen ( ook van persvrijheid) vast te houden.

Met Wim Loos samen heb ik bij deze tekst muziek gecomponeerd. Zie contact.
Ik zal proberen dit jaar elke maand een toepasselijke tekst te plaatsen.

2 januari - Favoriete Jôshan nummer

Hieronder het eindresultaat van de ingevulde lijstjes met favoriete Jôshan nummers.
Op 1: Wishing you were here , op 2: Silently Approaching, op 3: Which feeling is older, op 4: Lightly as a flock en op 5: As I am. Bedankt alle invullers!

1 januari - Terugblik 2014

Terugblikkend op 2014 was dit zeker een muzikaal jaar met het uitbrengen van de cd "An American Train" van mijn band "Jôshan" maar ook de teleurstelling dat dit meteen het laatste wapenfeit was van de band. Mijn zoektocht naar een goede pianist/keyboardspeler of gitarist om mee samen te werken is nog niet geslaagd, jammer! Dit is een van mijn eerste doelstellingen in 2015. De tweede is te komen tot een nieuwe cd met daarop eigen composities waarbij ik hoop dat de oude bandleden hun medewerking willen geven.

1 januari - 200.000ste bezoeker nadert

De 200.000ste bezoeker nadert...de teller staat na de maand december met 2880 bezoekers en 1833 kijkers en downloaders op 199.558. Half januari moet de 200.000 bereikt zijn! Over 2014 waren er bijna 31.000 zoekers (30.993) en de topmaand was november met bijna 3900 bezoekers.

2014

16 december

Het onderschrift zegt genoeg!

Kerstwens!_2015_Jôshan.jpg

A Train to 2015!

1 december - topmaand qua bezoekersaantallen

Ongelooflijk wat een bezoekers van de website de afgelopen maand! Er was zelfs een dag met 871 personen die iets hebben gedownload, bekeken etc. In totaal waren er 3892 bezoekers zodat het totaal aan bezoekers nu is: 196.678. Nog zo'n maand en de 200.000 wordt gepasseerd. Maar liefst 2976 x werd er iets gedownload etc. Een nieuw record!

30 november

Weer kwam er top 5 Jôshan nummers binnen. Bedankt W v L. Hier op volgorde! 1. Lightly as a flock, 2. Wishing you were here 3. Which feeling is older 4. As I am 5. A Butterfly song....bedankt!

3 november

Een recensie van de cd "An American Train". Ik ontving deze van Bernard Oattes, muzikant en tekstschrijver. Ik vroeg hem naar zijn beoordeling en die is als volgt:

1) Train to California.

De ritmewisselingen in dit nummer zijn leuk. Ik zat wel te wachten op iets meer van je gevoel hoe het is om in Amerika te zijn i.p.v. een soort routebeschrijving met alle namen.

2) Silently Approaching.

Een mooi sax intro, dit wekt verwachtingen, maar het liedje zelf is wat vlak,komt niet echt uit de verf vind ik - het outro is weer mooi.

3) Sea Eagle.

Echte Sixties feeling dit nummer!Heeft iets authentieks.

4) This Song.

Mooi ! De gitaarpartij is net wat teveel voor de gitarist om vlekkeloos te spelen maar als je daar doorheen luistert hoor je wel kwaliteit qua lied.

5) The Yellowstone Falls.

Enkele voor mij onbegrijpelijke akkoordwendingen maar ook hier weer dat Sixties gevoel, beetje latin-achtige beat, samen met de sax krijg je zeker dat idee..De instrumentale break in het midden is pijnlijk! Voegt niets toe en haalt je helemaal uit die warme feel.

6) The Ballad of Jeffrey.

De bas loopt in de intro achter keyboards aan qua timing,dat klinkt raar…Erg lang intro ook zonder actie. De snare klinkt goed hier! Als de gitaar erbij komt is het echt Western filmmuziek. Het gezongen deel mist ontwikkeling.

7) Arcadia.

Dit nummer wordt voor mij pas interessant bij “Was it the..”.Het Arcadia hoofddeel raakt mij minder.

8) A new dawn.

De hoog gespeelde bas is wel hip. Qua liedje mis ik ( dat ben ik nu eenmaal) ontwikkeling, iets harmonisch, iets wat je als luisteraar omhoog tilt. De zangeres die voorheen meedeed binnen de groep had hier iets extra's kunnen brengen.

9) Which feeling is older.

Mooie ontwikkeling bij “Flashing..” Mooi zonder drums ook. Dat brengt de stem mooi naar voren. Mooi gezongen. Piano speelt enkele bizarre noten maar ach….

10) Am I naive.

Grappige akkoorden als de bas hoog speelt….mooie afwisseling.

11) A butterfly song

Voor mij het beste nummer van het album. Interessante zanglijn, klopt gewoon. Tegen het einde gaat het mis qua samenspel maar ik hoor dat niet. Een kinderliedje eigenlijk. Very nice,.

3 november - top vijf J.R.

Hieronder de top vijf van de saxofonist en bassist van Jôshan, J.R. Achtereenvolgens noemt hij: As I am, A train to California, Wishing you were here, Silently Approaching en the Yellowstone Falls.

1 november

De top vijf van onze ex drummer HS. Een duidelijke voorkeur voor de up tempo nummers en op nummer 1: Just to see it all again. Tijdens de concerten had dit ook altijd al zijn voorkeur, dus deze keuze is niet zo verwonderlijk. Op 2: Helpless and fearful, op 3: And I miss the rain, op 4: 21 st Century en op 5: A train to California. Wie volgt? Reacties via joscozijn@quicknet.nl

1 november

De maand oktober is voorbij en meer dan 3000 x was er een zoekopdracht gericht op deze site. In totaal 192.786 x is er gezocht. Op naar de 200.000! In de afgelopen maand is er 2155 x ook daadwerkelijk iets gedownload, bekeken etc.

27 oktober

Tijd voor een tussenstand! Tot nu toe zijn Silently Approaching, Wishing you were here en Which feeling het meest genoemd.....Wishing you were here behaalde de hoogste puntenaantal.

26 oktober

Twee nieuwe lijstjes mocht ik ontvangen ( JvC en BdJ) maar wel vanuit een andere kijk op muziek. De een meer gericht op het "luidere" pop werk, de ander meer vanuit de singer songwriter muziek. Hier komen ze: 1. Silently Approaching 2. The Ballad of Jeffrey 3. Helpless and fearful 4. 21st Century 5. My love is more en de ander: 1. Lightly as a flock 2. Wishing you were here 3. Which feeling is older 4. As I am 5. A butterfly song.

20 oktober

De cd "An American Train" is te koop bij Veenerick in Roelofarendsveen voor 5 euro per stuk. Doen!!

16 oktober

Een nieuw lijstje met als bijschrift: een saxofoon liefhebber. ( L de J) Op 1: 21st Century 2: Yellowstone Falls, 3: As I am, 4: Silently Approaching en op 5: Grateful. Lijstjes zijn welkom op joscozijn@quicknet.nl

3 oktober

De maand september is voorbij dus een nieuwe tussenstand van het aantal reguests. De score is nu totaal 189.721......maar liefst 2436 x werd een pagina geopend of iets gedownload met als topdag 29 september toen dit bijna 500 x ( 497x)gebeurde....

1 oktober

Vanaf volgende week zaterdag is de CD "An American Train" te verkrijgen bij Veenerick in Roelofarendsveen.

1 oktober

Lijstje 2 is binnen en nu van MS. Op 1: Wishing you were here, op 2: And I miss the rain op 3: Which feeling is older, op 4: A train to California en op 5: Grateful.......bedankt.

18 september

De maand van de lijstjes (december) komt al in het zicht maar dit lijstje ontving ik nu al via de mail. Een top 5 van favoriete Jôshan nummers opgesteld door DvD. Hier volgt het: 1: Which feeling is older 2: Wishing you were here 3: Silently Approaching 4: Sea Eagle en op 5: Lightly as a flock. Wie durft deze uitdaging ook aan te gaan? Opsturen via: joscozijn@quicknet.nl

2 september

Deze maand waren er meer dan 2800 bekijkers van de website wat het totaal brengt op 189.326. Bijna 1950 bezoekers openden pagina's etc. Een mooie score!

01-08-2014 De 1e exemplaren van de cd An American Train zijn in de roulatie gegaan. Een aanvullende opmerking: het bonusnummer A butterfly song staat niet op de cd bedrukking maar het nummer is wel te beluisteren.

01-08-2014 Een nieuwe tussenscore van het websitebezoek: 186.522 zoekopdrachten waarvan er in de maand juli 1900 x daadwerkelijk werd gekeken of iets van de website gehaald.

21-07-2014 Geperst en voorzien van een hoes zijn de 1e exemplaren van de cd '"An American Train"' te verkrijgen. Voor 5 euro! Op de pagina 'Muziek' zijn op MP3 de nummers 'This song' en 'A new dawn' geplaatst. [image=244 info=CD An American Train]

An_American_Train_voorkant.jpg

CD An American Train

12-07-2014 De nieuwe cd '"An American Train"' is van de "persen" gekomen. De opdruk en het jasje zijn gereed en je kunt voorluisteren op de pagina 'muziek'

05-07-2014 Een nieuwe maand, een nieuwe tussenstand! 2005 x werd de website bezocht met bijna 1500 personen die lazen, zochten of downloaden. Totaalscore nu: 183.804.

02-06-2014 Weer een maand voorbij, wederom een nieuwe tussenstand van het website bezoek. In totaal bezochten vorige maand meer dan 2700 personen de website en het totaal aantal ligt nu op 181.799 x. Echte downloads etc. werd gedaan door meer dan 1900 personen.

30-05-2014 "The Yellowstone Falls"is het 7e nummer van de cd "An American Train" dat te beluisteren is op de website. Zie hiervoor de pagina "Muziek". Het is een nummer van de hand van John Remmerswaal en in dit nummer komt duidelijk zijn voorliefde voor de jazz naar voren. De tekst is van Jos en gaat over de watervallen in het natuurpark Yellowstone.

24-05-2014 "The Ballad of Jeffrey" is het 6e nummer van de cd "An American Train" dat te beluisteren is. Op de pagina "muziek" kun je het nummer als Mp3 terug vinden. Het is een up tempo met een lang intro, waar de instrumenten een voor een invallen. Geniet er van!

11-05-2014 "Am I naive or only a dreamer" is het 5e nummer van de nieuwe cd "An American Train" dat te beluisteren is op de website - zie muziek. De tekst is te lezen op de pagina "Teksten Jôshan".
De Cd is op branden na gereed. De laatste aanvullingen zijn gedaan zodat de master afgerond kan worden.

05-05-2014 De komende weken zal er telkens een nieuw nummer van de Jôshan cd geplaatst gaan worden op de pagina "Muziek". Dit zal zijn in MP 3 formaat. Nu is nieuw geplaatst het nummer "Arcadia", muziek door Han Remmerswaal en tekst door Jos Cozijn. De tekst kunt u terug vinden op de pagina "Teksten Jôshan".

01-05-2014 Een maand voorbij, een nieuwe telling. 2800 x werd de website bezocht en bijna 1800 x werd er daadwerkelijk iets opgezocht en gedownload. In totaal is de bezoekerstelling nu: 179.055 bezoekers.

29-04-2014 Een nieuwe situatie, een nieuw jasje. De website zoals die voor u ligt is voortaan meer gericht op mijn werk als songwriter. De band Jôshan krijgt nog een grote plek maar dan vooral in het archief en bij de muziek.

16-04-2014 Tijdens het zetten van de laatste puntjes op de i van onze nieuwe cd viel het besluit dat de huidige Jôshan op houdt met bestaan. Zowel Koen, Lodi, Han als John hebben nieuwe uitdagingen gevonden. Jos neemt de band naam mee en gaat op zoek naar andere mogelijkheden om de muziek te verspreiden. Een vooruitzicht is er nog wel: de nieuwe cd! Die klinkt in onze oren als een klok en op zeer korte termijn worden er weer aantal nummers als MP 3 gepubliceerd op deze website.

14-04-2014 De finishing touch van de nieuwe cd volgt a.s. woensdag. Nog niet alles wordt als pico bello ervaren dus na woensdag horen jullie meer.

03-04-2014 Weer een maand is er voorbij, dus weer een tussenstand websitebezoek. In totaal nu 176.260 bezoekers en afgelopen maand werd er 1700 x iets van de website gehaald. Het blijven mooie scores!

19-03-2014 Na een avond hard werken in the Box studio in Katwijk is de nieuwe cd klaar. Het bevat 11 zeer gevarieerde nummers. Van melodieus naar rock, van folk tot jazz, alle invloeden zijn op de nieuwe cd terug te vinden. De titel van de cd wordt: "An American Train ( heading for California!)" Twee van de nummers van de nieuwe cd zijn al als MP 3 te beluisteren op deze website ( zie muziek).

04-03-2014 De 1e demo's van onze opnamen hebben wij kunnen beluisteren. De echte finishing touch doet producer Arno morgen, waarna wij onze opmerkingen en aanvullingen op 18 maart kunnen geven....en dan kunnen wij de 2e Jôshan cd presenteren!

01-03-2014 Bezoekers afgelopen maand van de website 2446, de totaalscore is nu 173.877! Op naar de 200.000.

08-02-2014 Een lange dag in the Box studio in Katwijk zit erop. Maar wel een geslaagde! Maar liefst 5 nieuwe nummers werden opgenomen en 2 nummers vanuit de vorige sessie werden aangepast. Onze CD opnamen zij nu afgerond, het afronden, ontwerpen en mixen kan beginnen. Het nieuwe album onder de naam: The train! gaat 11 nummers bevatten waaronder 2 die wij nog nooit live gespeeld hebben. Deze 2 zijn: Sea Eagle en Silently Approaching. In maart gaan wij mixen en daarna de boer op!

02-02-2014 Het is weer tijd voor een website tussen score. Bijna 2900 x werd de website bezocht ( 2866) en het totaal aantal bezoekers staat nu op 171.431. Maar liefst 2100 x werden er acties ondernomen..... en nu op naar de studio! ( 08-02)

18-01-2014 Een bevriende muziekliefhebber heeft de nummers op de website aan een beoordeling onderworpen en daar kwam het volgende uit:

'A train to California.' Bij het zien van de titel en het luisteren naar het verhaal van de treinreis schiet mij meteen de titel binnen van de cd box The sound of the West Coast van Leo Blokhuis.Het is best een lekker nummer met een goede balans tussen de diverse instrumenten en de zang. Het is wel mijn sound: gitaar, bas, orgel en drums. En vooral zoals de gitaar gespeeld wordt. Met name in het middenstuk. 'Which feeling is older.' De band zorgt voor een prachtige begeleiding. Na een paar keer luisteren bevalt dit nummer nog steeds.
'My love is more.' Dit lied vind ik een minder geslaagd lied. Een sound van de jaren zestig maar een beetje vlak.
'Walkin.' Dit lied vind ik ook minder sterk. Melodisch veel van hetzelfde.
'Grateful.' Een heerlijk saxintro. Een mooie melodie. Wederom knikt de band goed.
'Helpless and fearful.' Uptempo nummer dat redelijk boeit. Ook na meerdere keren luisteren.
'Lightly as a flock.' Een klein liedje met een begeleiding die echt bij het liedje past. Doet me een beetje aan the Incredible String Band denken.
'Just to see it all again.' Bij dit lied denk ik aan Ferre Grignard en the Continental Uptight Band en een beetje Stealers Wheel. Eind jaren zestig sound. Een eenvoudige melodie, maar ook na meerdere keren luisteren nog wel leuk.
'As I am.' Dit vind ik een van de mooiste liedjes. Het lied heeft echt jullie herkenbare stijl. Een mooie sax solo in het midden. Alles past.
'Guilty.' De melodie ligt goed in het gehoor. Het nummer is afwisselend. De echo die hier en daar klinkt is een goede vondst. Lekkere bas.
'And I miss the rain.' Ik vind dit niet zo’n spannend lied. Een beetje vlakke melodie naar mijn gehoor. Zo heeft ieder zijn voorkeuren.
'Wishing you were here.' Een fraai liefdesliedje. Ik vind het in alle aspecten goed klinken, zowel muziek als zang. Het is heerlijk licht gespeeld.
'21st century.' De sound is beetje vergelijkbaar met the forest van the Cure. De sax klinkt lekker. De zanglijn irriteert mij. Waarom kan ik niet precies omschrijven. J.I.

01-01-2014 Hopende op een zeer muzikaal 2014, met als doelen het uitbrengen van een nieuwe cd en het maken van een concert tour, een teller tussenstand van de website. De teller stopte op 168.565 bezoekers met maar liefst 2400 pagina's die geopend en gedownload werden. Op 8 februari de studio in!

Kerstgroet_Joshan_website.jpg

Onze wens voor 2014!

25-12-2013 Bijgevoegd een wens voor een zeer mooi en muzikaal top 2014! [ image=205 info= Onze wens voor 2014!] Eerst de studio in en dan het land....2013 was voor ons het jaar dat wij met de nieuwe formatie konden gaan optreden en het jaar van de opnamen en het uitwerken van de nummers voor de 2e cd.

04-12-2013 Weer een teller tussenstand. Met meer dan 3043 bezoekers en 2375 downloaders is het weer een mooie maand geweest voor onze website.
De totaalscore is nu 165.526 bezoekers....

27-11-2013 De afgelopen maand is er geoefend om de nieuwe nummers goed onder de knie te krijgen. Immers begin februari gaan wij weer de studio in. Zeker op die nieuwe cd zullen komen: A train to California en Which feeling is older, nummers die je nu al kunt beluisteren op onze pagina muziek. Verder een nummer op muziek van John: The Yellowstone Falls. Vier nummers van Han alleen of in samenwerking met Jos: This song, Am I naive, Arcadia en A new dawn. En tenslotte drie nummers van Jos in samenwerking met Wim Loos: The Ballad of Jeffrey, Sea Eagle en Silently Approaching. Mochten er nog meer nummers volgen dan kun je dat lezen op deze pagina.

01-11-2013 162.483 zoekopdrachten met de in de afgelopen maand weer meer dan 2000 geopende pagina's. Weer een keurig resultaat.

05-10-2013 Een maand vol met oefensessies zit erop. Wij zijn hard aan het werk om de 2e cd compleet te maken. Op dit moment wordt er gewerkt aan de nummers: Yellowstone Falls ( muziek van John), This song ( muziek van Han) en Silently Approaching ( muziek van Jos en Wim Loos) en de bedoeling is dat er nog 2 of 3 nummers bijkomen voordat wij weer de studio ingaan. ( november/december) En dan weer aan de optredens. Suggesties voor een mooi optreden, graag!

01-10-2013 De teller bleef de afgelopen maand staan op bijna 2800 zoekers met 2000 geopende pagina's. In totaal staat de teller op 159.717. De 160.000 is intussen al gepasseerd!

20-09-2013 2 videofragmenten uit ons laatste concert in Zoetermeer zijn opgenomen op de bladzijde foto's. Yellowstone Falls, een lied van John met een tekst van Jos, wordt in deze 2 fragmenten gespeeld. Het leuke is dat tijdens dit lied, de band werd aangevuld met 2 blazers. Het klonk top!

02-09-2013 Weer zochten meer dan 3000 bezoekers onze website af en meer dan 2200 er van openden pagina's of haalden iets van de site af. In totaal staat de teller nu op bijna 157.000 bezoekers. (156.923)

08-08-2013 De nummers ..A train to California.. en ..Which feeling is older.. staan op de website in een MP 3 vorm. Zie muziek.
Wil je onze nummers in WAV ( dus mooier) aangeleverd krijgen, ( via We Transfer) lees dan de voorwaarden hiervoor op de pagina Muziek.

07-08-2013 Het nummer ..Yellowstone Falls.. met muziek van onze bassist John is in een eindfase beland. Op zaterdag 7 september zal het waarschijnlijk voor het eerst gespeeld gaan worden in Zoetermeer.

05-08-2013 Afgelopen zaterdag hebben wij met producer Arno de opnamen van 6 juli j.l. gemixt. Het resultaat mag er zijn. Twee songs: ..A train to California.. en ..Which feeling is older.. komen binnenkort al in een MP3 vorm op de website te staan. De andere 4 liedjes worden tijdens de volgende opnamesessie nog wat gestroomlijnd en zijn dan klaar.

01-08-2013 Maar liefst 3076 bezoekers van de website de afgelopen maand. Dit brengt de teller op: 152.868

09-07-2013 Foto's gemaakt tijdens de studio opnamen zijn te bekijken op ..Foto's..

06-07-2013 De studiodag ,vandaag, zit er weer op en het ging klasse. Onder leiding van producer Arno werden er maar liefst 6 nummers opgenomen. Deze worden in de komende periode afgerond, er wordt geknipt, geplakt en op 3 Augustus a.s. komen wij weer bij elkaar om het resultaat te beluisteren en om alles af te mixen. Opgenomen zijn: A train to California, The ballad of Jeffrey, A new dawn, Arcadia, Am I naïve of only a dreamer en Which feeling is older.

01-07-2013 De komende week kunnen wij de 150.000 ste bezoeker van de website verwelkomen, de teller op 1 juli ( maand som juni 3192 bezoekers) staat op 149.792...de topdag deze maand telde maar liefst 138 downloads. Niet slecht voor een amateurbandje met al die mannen op leeftijd!

01-07-2013 En maar oefenen en oefenen... maar a.s. zaterdag komt het er toch van: de studio in! Van 09.00 tot 19.00 uur studiowerk en dan maar hopen dat het een stuk of vijf goede opnamen oplevert.

02-06-2013 De eerste proefopnames van A train to California en The ballad of Jeffrey hebben wij als band kunnen beluisteren. Het klinkt meer dan goed, dit belooft wat voor de studio.

01-06-2013 De teller van het websitebezoek staat op 146.600...dus op naar de 150.000. In het tempo zoals het nu gaat, gebeurt dat rond 1 juli. De afgelopen maand mei telde al 3400 verzoeken en het was een van de maanden waarin de website het drukt bezocht werd.

15-04-2013 6 juli staat gepland als studiodag. Wederom zullen wij gebruik maken van de diensten van Arno. Voorheen werkte hij in een studio in Rijnsaterwoude, nu werkt hij in Katwijk. Vooruitlopend op de studio dag zullen bijna zeker ..A train to California.. en ..The ballad of Jeffrey.. opgenomen gaan worden.
In de komende weken gaan wij ons verder buigen over het 1e nummer van John. Het nummer heet ..Yellowstone falls..

01-04-2013 Studio afspraken zijn in de maak, juni of begin juli proberen wij weer een aantal nummers uitgewerkt te hebben zodat zij opgenomen kunnen worden. Concerten zijn er minder, mede omdat onze agenda erg vol zit....zeker is dat wij in september een aantal nummers op een privé concert zullen spelen.

20-03-2013 De 140.000 ste bezoeker van de website is geteld...nooit gedacht dat het zo storm zou lopen en blijven lopen!

februari_2013_039.JPG

Jôshan in het Haventje

03-03-2013 Met een lekker gevoel kan er teruggekeken worden op ons concert in het Haventje. Een volle zaal, een aantal liedjes die gewoonweg mooi klonken en dat tijdens het 1e optreden van zowel Lodi (drummer) als Koen ( keyboard speler). Tijdens dit concert werd voor de 1e keer het nieuwe nummer ..Which feeling is older.. gepresenteerd, een nummer waar nog heel veel eer mee te behalen is. Het nummer ..Train to California.. in een nieuw jasje gestoken, was de topper. Door de ritmewisselingen kreeg men het gevoel ..echt.. in de trein mee te rijden!

09-02-2013 De 135.000 ste bezoeker van de website is geteld....

02-02-2013 Noteer in uw agenda: zondagmiddag 3 maart, aanvang 16.00 uur Concert Jôshan in het Haventje - zie de poster.

01-02-2013 De 1e maand van 2013 bracht nog meer verzoeken ( 3200) en daadwerkelijke vragen om bladzijden op onze website ( 2500) dan ooit een maand hiervoor....fantastisch!

01-01-2013 34.000 bezoekers bezochten onze website in 2012. Een formidabel aantal en dat in een jaar waarin wij niet optraden. 2012 was ook het jaar waarin wij gelukkig weer een bijna ..complete.. band werden ( een zangeres erbij is altijd welkom), nu Lodi en Koen ons zijn komen versterken. Met in het achterhoofd een positieve recensie van onze cd ( Popunie) en een gepland concert met de nieuwe formatie, gaan wij op voor een muzikaal fraai 2013!!

30-12-2012 Waarschijnlijk door de recensie van onze cd bij Popunie is het de afgelopen week ongelooflijk druk geweest op de website. Een record aantal bezoekers ( 600 binnen een week) bezochten de pagina's en deden een ..reguest..!

23-12-2012 130.000 bezoekers van de website...fantastisch, een positieve recensie ( zie hieronder) en met in het vooruitzicht een concert in het Haventje op 3 maart a.s. Een mooi begin van 2013!!

23-12-2012 Soms word je prettig verrast als je de naam van je eigen groep in googlet.....te voorschijn kwam een recensie over onze cd vanuit de Popunie met duidelijk meer waardering voor ons werk dan Festival deed. Hieronder de recensie:

Recensie: Jôshan
21th Century cd-album singer/songwriter / folk

[20-12-2012]
De formatie Jôshan uit Roelofarendsveen bestaat inmiddels zeven jaar. De kern van de band bestaat uit zanger Jos Cozijn en Han Remmerswaal op gitaar. (Zoals je ziet: Jos + Han = Jôshan). De band is verschillende malen van samenstelling veranderd. Tegenwoordig worden zij versterkt door John Remmerswaal op bas en saxofoon, Lodi Overdijk op drums en Koen Remmerswaal op keyboard. De muzikanten zijn naar eigen zeggen beïnvloed door groepen als The Byrds, Pink Floyd en The Who. De muziek beweegt zich dan ook tussen singer/songwriter, folk, country en jazz.

De cd 21th Century bestaat uit 12 songs, waarvan het grootste deel geschreven is door frontman Jos. De helft van de liedjes is afkomstig van de eerder uitgebrachte ep Black, aangevuld met zes nieuwe composities.

Het is goed om te zien dat de band probeert een afwisselende plaat neer te zetten, met kleinere luisterliedjes op alleen gitaar en wat verder uitgebouwde tracks waarbij alle instrumenten uit de kast worden gehaald. Zoals het kleine en intiemere Lightly As A Flock tegenover het vollere Grateful. Toch had de variatie wat duidelijker gemogen. Zo zijn de liedjes wat betreft dynamiek erg constant, waardoor je het risico loopt de aandacht van luisteraars te verliezen. Bijvoorbeeld qua zang valt daar al veel winst te behalen.

Sommige songs zijn in matige kwaliteit openomen, waardoor het meer aandoet als een demo dan een volwaardig album. Dit komt voornamelijk door drums die net niet strak zijn ingespeeld en gitaren die hier en daar tegen het onzuivere aan klinken. Dit is ontzettend jammer, want de nummers bevatten veel meer dan in deze versies naar voren komt. Aan de composities is veel aandacht besteed, evenals aan de arrangementen, maar goede opnames maken heel veel uit voor de uiteindelijke indruk.

Jôshan is een band waarvan je verwacht dat een live show te gek klinkt, maar op de plaat komen de jarenlange ervaring en muzikale kwaliteiten nog niet helemaal goed uit de verf. Waarschijnlijk zou het samenwerken met een producer bij een volgende plaat veel voor de sound kunnen betekenen!

Sp. 90 / Roufaida A.

16-11-2012 Op onze bladzijde ..Leden.. kun je meer informatie terugvinden over onze laatste en ook jongste aanwinst: Koen. Koen bespeelt het keyboard en begint zijn plek te vinden. Als je nu de opnamen van bijvoorbeeld .. The ballad of Jeffrey .. beluistert dan is het een totaal ander nunmmer geworden door de inbreng van Koen.

01-11-2012 De 125.000 gepasseerd....maar liefst 125.000 bezoekers van de website tot nu toe. Een formidabel aantal, zeker als je bekend bent met het feit, dat meer dan de helft van de bezoekers iets downloadt........

01-11-2012 De nieuwe start is gemaakt, op dit moment zijn wij hard bezig om een aantal nummers zo om te bouwen dat de volledige band, inclusief Koen op keyboard, muzikaal tot zijn recht komt. Een 1e hernieuwd optreden zit er aan te komen!

16-09-2012 Al de mini cd van de ..Kermis in de Veen.. gekocht, je weet wel de mini cd die vandaag officieel in omloop is gekomen.......?
Het nummer waar wij als band bij betrokken zijn ( Jos dus) gaat al door de Veen heen, als het..Kermislied..
Een up load volgt!

14-09-2012 Vandaag speelde Koen Remmerswaal, zoon van John, voor de 1e keer mee met onze band.
Koen is een begenadigd keyboard speler en gaat proberen het geluid van Jôshan een extra dimensie te geven. Het nummer ..The ballad of Jeffrey.. kreeg door zijn mooie spel een extra laagje mee en klinkt nu..echt.. mooi. Jullie gaan meer van Koen horen!

26-08-2012 De 120.000ste bezoeker van de website is geteld.

26-08-2012 De zomerstop zit er weer op! Volgende week beginnen de repetities weer en de kans is groot dat wij nog een extra ondersteuning er bij krijgen in de vorm van een keyboard speler. .....Dit zou fantastisch zijn, maar eerst even afwachten of het lukt!

15-07-2012 Vandaag kreeg ik het 1e exemplaar van de cd van 't Veens songfestival in handen. Promotor Roel van Haastregt ( Monsters of Roelofarendsveen) heeft er weer iets moois van gemaakt.
Vier nummers staan er op deze ep, de Dinotones met..Tis weer kermis in de Veen..( lekkere pittige 50ties rock), de Tomeloos Band met ..Hé waar gaan wij heen...De Tulpentrekkers met ..Als op de Veense kermis de spin weer draait.. en een nummer van mijzelf zonder de rest van Han, dus een soort Jos zonder Han. Dit nummer heet ... 't is kermis in de Veen.. ( lied van mijn dochter)..
Het totaal is weer een leuk geheel geworden en eerdaags voor 4 euro te koop in de Veen.
Een aanrader!

03-07-2012 Hieronder gemaakte kritieken over nummers van onze cd ..21th century..

..Dat het nog intiemer kan met gitaarmuziek bewijzen de heren van Jôshan. Met Lightly as a flock waan je je weer even in de sixties, waarbij je je laat betoveren in de trend van Jaap Fischer en Simon en Garfunkel. Prachtige muziek!..

..Met nog een hoogtepuntje van de saxofonist in Grateful. Ook Jôshan geeft dankzij hun saxofoonintro hese stemgeluid de cd wat extra mee. Sterk is de saxofoon die het geheel tot sterk nummer maakt, maar ook de tekst die behoorlijk flower power overkomt..

..De saxofoon wordt goed ingezet in het nummer As I am, een nummer met een aardige compositie..

03-07-2012 De maand juni gaf weer recordaantallen websitebezoekers. Bijna 3500 x werd de website opgezocht en meer dan 2200 x werd er gekeken, gedownload en gezocht. Meer dan ooit tevoren!

29-06-2012 De 115.000 ste bezoeker van de website is geteld!
Ondanks de mindere recensie ( misschien wel daardoor) stijgt het aantal bezoekers van onze website steeds sneller. Nu ontvangen wij het aantal bezoekers in anderhalve maand wat voorheen in twee maanden gebeurde.

12-06-2012 'Een recensie ontvangen over een zelf gemaakte cd is altijd spannend.'
Valt het mee, valt het tegen? Deze keer viel het tegen, lees maar hieronder.

Recensie: Festivalinfo 12 juni 2012.

..Wat is het toch ongemakkelijk wanneer iemand in het Engels presenteert, terwijl zijn uitspraak heel gebrekkig is. Vaak komen er bij de presentator dan ook nog zenuwen bij kijken wat het geheel helemaal tot een vervelend schouwspel maakt. Deze ongemakkelijkheid heeft de luisteraar constant bij het luisteren van het debuutalbum 21th Century van de Nederlandse band Jôshan . Waarschijnlijk is het voor de bandleden een leuk en waardevol hobbyproject, maar muzikaal komt het album flink tekort.

Los van de beperkte Engelse uitspraak is de zang van leadzanger Jos Cozijn ook niet altijd zuiver. Dit is in het eerste nummer ‘Love is more’ al goed te horen. Hier bovenop komt de ongelukkige samenzang met Erna van Schaik, haar stem is eigenzinnig en tegen het valse aan. Deze twee stemmen vormen geen fijne combinatie. Bij het nummer ‘Won't you say’ neemt Erna het grootste deel van de zang voor haar rekening, wat resulteert in een vervelende versie van een Amy Macdonald-nummer.

Los van de zangers is de plaat muzikaal ook niet bijzonder. Het eerste interessante wapenfeit vindt plaats aan het begin van ‘Gratefull’, een saxofoonsolo die helaas veel te lang duurt waardoor het sterke begin teniet wordt gedaan. De saxofoon wordt goed ingezet in het nummer ‘As I Am’, een nummer met een aardige compositie die bij een andere soort zang waarschijnlijk beter gedijt. Het album kent helaas geen nummer dat meerdere luisterbeurten verdient en dat is toch een bittere conclusie.

Wat zou het goed zijn als de bandleden kritisch naar zichzelf gaan kijken en een aantal drastische veranderingen doorvoeren als de muzikanten het niveau van hobbyproject willen ontstijgen. Hiernaast schort het aan nog meer dingen op de plaat waardoor Jôshan vooralsnog een band blijft die slechts een heel selectief groepje kan bekoren....
Tom van der Velpen

18-05-2012 De 110.000 ste bezoeker van onze website is geteld! Een klasse resultaat!

17-05-2012 Op naar de 110.000 ste bezoeker van de website. Een fantastisch aantal, zeker als je je realiseert dat wij op dit moment niet optreden.

17-05-2012 De vaart zit er weer volop in. Er wordt op dit moment in onze nieuwe samenstelling hard gewerkt aan het repertoire. Vooral het nummer..A train to California.. krijgt een nieuw bluesjasje en het nummer..Arcadia.. een saxofoonsolo. Benieuwd? Na de zomervakantie hopen wij weer te kunnen gaan optreden.

28-04-2012 Het duurde meer dan 11 maanden maar wij hebben weer eens in het openbaar op getreden. Tijdens een verjaardagspartij speelden wij ,zonder drummer Lodi, een set van 7 nummers in een akoestische partij met alleen maar zang, gitaar en saxofoon. Door de onversterkte zangpartij was het niet allemaal even gelijkmatig maar vooral Wishing you were here met saxofoon klonk meer dan goed. En nu op naar meer!!

17-04-2012 De nieuwe start gaat echt plaatsvinden. Lodi Overdijk gaat onze groep versterken als drummer. De eerste sessies verliepen meer dan goed, het is als groep gewoon weer lekker een strakke drummer in je midden te hebben. Op korte termijn op de pagina ..Leden.. meer informatie over onze nieuwe aanwinst.

03-04-2012 Achter de schermen wordt er op dit moment hard gewerkt om ons repertoire zo uit te breiden dat wij materiaal genoeg hebben en voor een nieuwe cd en voor een uitgebalanceerd repertoire tijdens een optreden. Op dit moment werken wij aan het vernieuwen van de volgende nummers: Arcadia, The ballad of Jeffrey, Am I naive of only a dreamer, A train to California en het 1e nummer van onze bassist-saxofonist John: The Yellowstone Falls. En heeft u de nummers van onze 1e cd al gedownload. Het kan: zie hiervoor muziek.

01-04-2012 Op zaterdag 19 mei is het de bedoeling dat er weer een studio bezocht wordt. Deze keer stapt ondergetekende ( Jos) de Rijnsaterwoude studio in om tezamen met Wim Loos het .. bekroonde.. kermis nummer op te gaan nemen voor de komende Monsters cd!

01-04-2012 De afgelopen maand waren er voor deze website meer dan 3000 aanvragen waarbij er meer dan 2000 keer een bladzijde werd geopend of een bestand werd gedownload. Ongelooflijke aantallen zeker als je het neerzet in deze rustige ..herstart.. tijd van de band.

23-03-2012 De 105.000 ste bezoeker is geteld. Gemiddeld meer dan 2500 bezoekers per maand die 1500 downloads plegen, dat zijn aantallen om trots op te zijn. En dat zijn wij!

13-03-2012 Een echte ..herstart.. als band komt een stap dichterbij. Vandaag speelden wij weer als bijna volledige band ons repertoire in de oefenruimte. En dat ging als vanouds. Lodi, vriend van bassist John , speelde op drums mee om te kijken of hij het leuk vond. Hij speelde strak en goed mee, hij zou een aanwinst voor ons zijn.

13-03-2012 158 downloads op een dag van de website, een toptotaal.....dat gebeurde vorige week vrijdag. De website blijft druk bezocht worden, gemiddeld meer dan 100 bezoekers per dag!

11-02-2012 Roel van Haastregt is de grote motor achter het Monsters of Roelofarendsveen gebeuren en ooit heb ik, Jos, hem de belofte gedaan om mee te doen aan het Monsters songfestival. Vandaag heb ik die belofte ingelost door deel te nemen aan dit festijn en wel met het Nederlandstalig liedje ..'t is Kermis in de Veen..lied voor mijn dochter..
Na een aarzelend begin, de techniek liet mij in de steek, was het Wim Loos die de muzikale begeleiding op zich nam en er dus live werd gespeeld. Met ondersteuning van het tegenzingende publiek kwam ik onder naam ..Joszonderhan.. uit op een 4e plaats. En dit betekent een plek op de Monsters kermis cd.

01-02-2012 Het 100.000ste bezoek van de website heeft plaatsgevonden. Een feit om toch een beetje trots op te zijn. Ondanks de magere ..band..tijden blijft de website een item om even op te snuffelen!

2012_januari_086.JPG

CD 21th Century

05-01-2012 De nieuwe cd ligt op tafel - letterlijk en figuurlijk zoals jullie op de foto kunnen zien
Te verkrijgen voor 5 euro via ons mailadres ( zie contact ) , bij een van onze bandleden of bij de komende concerten.

03-01-2012 Meer dan 30000 (dertig duizend) bezoekers bezochten in 2011 onze website.. Het magische getal 100.000 nadert!

02-01-2012 Het was een apart jaar 2011, zo speel je met zijn 5'en, zo ben je nog met zijn 3'en over! Van onze doelstellingen kwamen er aantal uit: de cd is uit, nu ook als echte cd en wij hebben in Splotz gespeeld als onderdeel van de Grote Prijs van Zuid Holland. De 25 optredens halen, dat redden wij juist niet, de teller staat op 24. In 2012 op naar de 30?
Het zou wel mooi zijn. Met een nieuwe drummer en zangeres erbij, hebben wij dan al weer een aantal mooie doelstellingen geformuleerd en dan nog voor een aantal nieuwe nummers de studio in en 2012 wordt top!

18-12-2011 Alle fans, sympathisanten, meeluisteraars, downloaders,lezers en vooral de genieters van onze groep wensen wij een fijn kerstfeest toe en een heel muzikaal 2012..... en vanaf 1 januari is de nieuwe cd niet alleen te downloaden maar ook ..in de hand.. te verkrijgen.

18-12-2011 De 95.000 ste bezoeker van onze website is de teller gepasseerd! De 100.000 ste voor eind januari zal wel een grote wens zijn maar zeg nooit nooit!

06-12-2011 De eerste weken oefenen op de nieuwe locatie zitten erop. Het is nog wel improviseren zonder de ritmische begeleiding van een drummer, maar de nieuwe nummers lopen goed. Nieuwe nummers voor een nieuwe cd, hier werken wij aan en ik hoop dat dit weer snel met een meer dan volledige groep is!

06-12-2011 De 95.000 ste bezoeker van de website is onderweg, fantastisch.....onze website wordt meer en meer bezocht en bekeken!

05-11-2011 Een nieuwe start op een nieuwe locatie. Afgelopen week oefenden wij voor het eerst in het Dorpshuis en het voelde goed. De dinsdag wordt onze oefenavond en wij zijn nog steeds op zoek naar een drummer en een keyboard speler-zanger of zangeres. En dan zo snel mogelijk weer de zaal in!

29-10-2011 De nieuwe cd 21th Century staat bijna compleet op de website. Alleen het nummer ..Won't you say.. volgt zo snel mogelijk. Je kunt de nummers beluisteren en downloaden als je dat wilt.
Wij vragen wel een vrijwillige bijdrage van minimaal 25 eurocent voor elk gedownload nummer. De Cd markt stelt niets meer voor en toch willen wij ons blijven ontwikkelen. Je kunt je bijdrage storten op reknr. 119628848 t.n.v.Jos Cozijn - Jôshan. Dank je wel voor het willen luisteren en downloaden en je evt. bijdrage!

28-10-2011 Let op! Dit weekend komt de nieuwe cd van ons: 21th century op de website. Zes nummers van onze vorige ep Black in een nieuw jasje en 6 nieuwe nummers.

28-10-2011 De 90.000 ste bezoeker van onze website is geteld......klasse! Nu op de 100.000. Dit voor 31 december bereiken is een utopie, maar je weet nooit!

17-10-2011 Op naar de 90.000 ste bezoeker van onze website. Het blijft een ongekend fenomeen, elke maand zijn er minimaal 2000 bezoekers van de Jôshan site....wanneer de 100.000 bereikt?

11-10-2011 Onze muziekloze periode zit er bijna op, bij alle drie begint het weer volop te kriebelen en nu er weer een oefenruimte is gevonden gaan wij weer aan de slag. Gesprekken met een nieuwe drummer zijn in volle gang dus dat is een goede zaak, nu nog een keyboard speler/speelster die ook wil zingen....

20-09-2011 Wat voor jou, keyboard spelen en willen zingen, speel eens een keertje mee?

20-09-2011 De nieuwe cd nadert zijn voltooiing, de hoes is ontworpen, de titel was al bekend ( 21th century) en nu op weg naar de pers. Benieuwd, nog even geduld!

17-09-2011 Ondanks de stilte rond ons bestaan blijft het website bezoek groeien. Op naar de 90.000 ste bezoeker!

17-09-2011 Gisterenavond zijn de nieuwe plannen van onze groep concreet gemaakt. Ondanks het verlies van twee muzikanten blijven wij optimistisch over onze toekomst. Als wij een nieuwe oefenruimte gevonden hebben dan gaan wij weer aan de ..bak.. Er zijn al gesprekken met een nieuwe drummer, plannen voor een oefenruimte en een installatie is geregeld. En wij gaan op zoek naar een keyboardspeler, liefst speelster die ook zingen kan. Dit om onze hele geluid sterker te maken! Binnen twee weken weer aan het oefenen, dat is de opdracht!

24-08-2011 Ook Erna, onze zangeres gitariste, heeft aangegeven de groep te gaan verlaten. Haar agenda zit gewoonweg .. te vol.. en dan wordt het zingen en het spelen geen uitdaging meer, maar een opgave. En dat is niet de bedoeling. Jammer! Door haar mooie stem en aanvullende gitaarspel gaf zij onze muziek een dimensie extra.

23-08-2011 De 85.000 ste bezoeker van de website is binnen. Het aantal bezoekers blijft groeien!

27-06-2011 Rob de Groot, de drummer die de plek had overgenomen van Harry Simons, heeft intussen onze groep alweer verlaten. Onze muzikale stijl gaf hem te weinig inspiratie in het drummen. Jammer, nu moeten wij wederom op zoek naar een drummer.
Een tip is altijd welkom, zie contact. Een drumstel is alreeds aanwezig! Wordt vervolgd.

25-06-2011 De 80.000 ste bezoeker van de website is geteld! Ondanks het feit dat wij even wat minder actief zijn, blijft het bezoekersaantal toenemen.

22-06-2011 Vanaf het allereerste begin van de band Jôshan hebben wij op basisschool de Kinderbrug in Rijpwetering geoefend. Dit kon mede doordat een aantal van ons daar werkzaam waren ( en nog zijn).
Doordat er een nieuwe directeur op de Kinderbrug aangesteld is, blijkt dit niet meer mogelijk te zijn. Kinderbrug, bedankt voor jullie vertrouwen door de jaren heen, in het bijzonder Joke van Dijk bedankt voor al die keren dat je ons uit de brand hebt geholpen.
Maar nu zijn wij op zoek naar een nieuwe oefenruimte in de regio Kaag en Braassem. Wie heeft er een tip, een suggestie, een mogelijkheid? Graag, je kunt dit doorgeven via joscozijn@quicknet.nl of 0622057271

16-06-2011 Een stille periode in ons Jôshan bestaan. Geen optredens, minder oefenen i.v.m. alle druktes maar achter de schermen zijn wij wel druk bezig met een aantal nieuwe nummers. En.....de 80.000ste bezoeker van deze site komt er aan.Wanneer dat zo is, wordt iedereen geinformeerd.

23-05-2011 Geplukt van de website..muziekgezien..
het Buurtcentrum De Kooi aan de Driftstraat voor alweer het vijfde Open Podium van dit seizoen. De avond opent met Di Krenitse, een niet onverdienstelijke Leidse Klezmerband. Kan nog iets meer spirit krijgen, maar is een prima opwarmer voor deze avond.
De hoofdact en publiekstrekker is vanavond de Oeigoerse groep Mäshräp,begin april nog te zien bij Vrije Geluiden, nu dus live in Leiden. Zelden zat de zaal zo vol met muziekliefhebbers van buiten Leiden Noord en terecht, deze muzikanten zijn een klasse apart.
De Oeigoeren zijn een Islamitisch volk uit Oost Turkestan, dat sinds 1949 deel uitmaakt van China, een heel verhaal. Maar hun muziek is vooral Turks en Perzisch, met toch ook wel Chinese invloeden. Wereldmuziek dus. Het optreden is heel bijzonder, staande ovatie van het publiek en zelfs tijd voor een toegift.
En het meest bijzondere is dan ook nog dat dit optreden bij het Open Podium Leiden Noord gewoon gratis is, bij een ander podium (in het centrum) betaal je hier zomaar €15 voor. Leiden Noord is cultureel goed bezig!
Afsluiter van de avond is de groep Joshan, met eigen nummers in jaren 60 en 70 stijl. Leuk, maar het sluit totaal niet aan op de vorige bands.
Over cultuur in Leiden valt vandaag weer absoluut niet te klagen, sterker nog, er is weer meer dan valt te behappen.

21-05-2011 Afgelopen zaterdag speelden wij een concert ter gelegenheid van de verjaardag van onze gitarist Han. Het werd een leuk tuinconcert waarbij niet alles technisch goed verliep maar wel een aantal nummers mooi gespeeld werden. Annemieke de Groot, vrouw van onze nieuwe drummer, kreeg een gastrol in 2 nummers en dit vulde zij goed in.

15-05-2011 Van het optreden in het Muziekcentrum in Leiden zijn er 2 nummers op video opgenomen. Dit zijn ..My love is more.. en ..Grateful.. Je kunt ze terug vinden en evt. downloaden via de pagina ..Foto's ..

15-05-2011 Voor de 2e keer traden wij op in het buurtcentrum aan de Driftstraat in Leiden. Na de professionele groep met Oeigoerenmuziek was het aan ons om de avond te sluiten. Eigenlijk een ondankbare taak maar wij speelden lekker, een grote groep bleef zitten om mee te luisteren en zelfs wandelden er nog mensen binnen om mee te luisteren. Rob zijn 1e concert was het en hij speelde strak en duidelijk.

22-04-2011 De 75.000 ste bezoeker van de website is onderweg en ook al geven wij dit moment geen concerten , de website blijft druk bezocht.

22-04-2011 Op 14 mei geven wij een concert ( van 45 minuten) in het muziekcentrum aan de Sumatra straat en zoals nu gaat en loopt zal onze nieuwe drummer Rob daar zijn debuut maken. Er wordt op dit moment hard geoefend om er een geheel van te maken en dit lukt goed!

11-04-2011 Op de pagina..leden.. vind je een korte kennismaking terug met onze nieuwe drummer Rob de Groot. Op 14 mei a.s. hopen wij hem te presenteren in Leiden, voor hem een thuiswedstrijd!

03-04-2011 Afgelopen vrijdag speelde Rob de Groot uit Leiderdorp voor het eerst mee tijdens onze repetities. Rob is een bekende van onze zangeres/gitariste Erna en maakt waarschijnlijk op 14 mei zijn debuut binnen onze band. Op dat moment spelen wij een concert in het muziekcentrum in Leiden, voor Rob en Erna dus een thuisconcert.

01-04-2011 De demo's van de drie nummers die wij hebben opgenomen in de studio in Rijnsaterwoude zijn binnen. Op een enkele aanvulling na klinken zij voortreffelijk en gaan wij het CD project in de komende weken afronden. De titel van de CD zal
(onder voorbehoud) worden 21th Century!

12-03-2011 Op 26 maart gaan wij wederom de studio in om daar nog drie nummers op te nemen. Met deze drie komen wij dan op een totaal van 12 nummers - een mooi aantal voor een echte cd.

12-03-2011 De zoektocht naar een nieuwe drummer krijgt gestalte. Twee gegadigden zijn er die de komende weken mee gaan draaien.

06-03-2011 De 70.000 ste bezoeker van onze website is geteld! Klasse.......

05-03-2011 In de muziekkeuze van de mensen om je heen weerklinkt de maatschappij. Twee fragmenten uit de krant wil ik jullie daarover niet onthouden omdat het voor mij precies weergeeft hoe de Nederlander over Nederland, de wereld maar ook over muziek denkt.
Uit de Volkskrant: De Nederlandse samenleving beklemt mij soms, omdat wij alleen nog maar met ons zelf bezig zijn. Het is alsof ik in een kamer zit waarvan de muren steeds dichterbij komen en de ramen langzaam dichtgemetseld worden. ( Erik Schilp)
Uit het Leidsch Dagblad: Op vier uur vliegen van hier zien wij hele volksstammen die met gevaar voor eigen leven willen bereiken wat wij hier in Nederland als vanzelfsprekend beschouwen: je mening kunnen geven, gevraagd en vooral ongevraagd. In Nederland heerst breed een naar binnen gerichte onvrede die niet van wijken weet. ( Geert ten Dam)
Ook in de muziek komt dit naar voren. Nederlands talige muziek is nummer een, gevolgd door de covers van weleer. Mij is ook ook gezegd: ga in het Nederlands schrijven, dat verkoopt veel beter.
Dus niet, geen Nederlandstalige muziek, ik voel mij een Wereldburger en dat komt in onze muziek naar voren en zal naar voren blijven komen.

26-02-2011 Voor de Grote Prijs van Zuid Holland worden elk jaar een aantal groepen uitgenodigd om te komen spelen. Wij , jammer genoeg, niet maar het juryrapport bevatte een aantal opmerkingen die ik toch even wilde vermelden. ..Leuke transparante muziek met een folky inslag.. Jôshan heeft een eigen sound..Een enthousiaste hobbyband.. (Juryrapport GPZH)

26-02-2011 Op naar de 70.000 ste bezoeker van de website. Sprak ik in december over de 60.000 ste, nu loopt de teller hard door naar de 70.000..

25-02-2011 Deze week hebben wij in de opnamestudio van Wim en Arie in Rijnsaterwoude een drietal nummers afgerond. In de komende weken willen wij ( met de hulp van Harry Simons, de drummer) nog een aantal nummers opnemen om zo een volwaardige cd uit te kunnen brengen.

12-02-2011 Gisteravond speelden wij in Gran Café Parkzicht in Julianadorp. In een gezellig gevulde zaal werd het een goed concert, een aantal nummers werden gewoonweg goed gespeeld en de sfeer was opperbest. Bedankt Lex dat wij konden komen spelen.
Het werd in beginne het laatste concert van onze drummer Harry. Hij wil nieuwe uitdagingen in de muziek aangaan en had het gevoel bij ons niet verder voor uit te kunnen komen. Jammer! Dus nu op zoek naar een nieuwe drummer!
De komende periode staat verder in het teken van het uitwerken van nieuwe nummers voor de concerten.

03-02-2011 Aanstaande zondag begint in het Oudheidkundig centrum in Oude Wetering een tentoonstelling over de popmuziek in de regio vanaf 1960 tot nu. Ik kreeg vanmiddag de kans om alvast een kijkje te nemen en ik moet zeggen dat Roel van Haestregt er weer wat moois van gemaakt heeft.
Op de fotobladzijde alvast een voorproefje van deze tentoonstelling en wel via datgene wat er van ons, Jôshan, is terug te vinden op deze tentoonstelling.

23-01-2011 Het was lekker spelen bij Don in 't Haventje te Roelofarendsveen. Voor de 5e keer waren wij te gast bij hem en zeker na de pauze speelden wij een zeer lekker concert. Voor de pauze rammelde het geheel door een slechte gitaarversterker en teveel mensen in de kleine ruimte, maar na de pauze liep het zoals gezegd allemaal goed in elkaar over. Toppers: Wishing you were here, Won't you say en Grateful.
En nu aan de repetitie voor 11 februari in Julianadorp.En om de nieuwsgieringen onder ons te helpen, de keuze van John viel op Listen to the music.

22-01-2011 Een lichtelijke spanning is toch wel te voelen, morgen moet er toch een puik resultaat worden geleverd! Kennismaken kunnen de luisteraars morgen met de keuze van John. Welk lied spelen wij op zijn aanvraag? Zijn rol op de saxofoon is zeker groter geworden, in maar liefst 5 liedjes komt hij prominent met dat mooie instrument naar voren.

18-01-2011 Zoals hieronder al vermeld werd, de 65.000 ste bezoeker van de website is geteld! Een klasse resultaat!

14-01-2011 Op 23 januari a.s spelen wij ons jaarlijkse concert in het Haventje, maar let op! De aanvang is niet om 13.00 uur maar om 14.30 uur....dit op verzoek van eigenaar Don!

14-01-2011 De website blijft steeds druk bezocht, de 65000 ste bezoeker gaat dit de komende week aanmelden.En zeker met de concerten in aantocht, dan kan het hard gaan!

04-01-2011 Er zijn weer twee concerten te melden.
Vrijdag 11 februari spelen wij in Julianadorp in Grand Café Parkzicht, aanvang 21.00 uur.

Zaterdag 14 mei spelen wij in Leiden in het Muziekcentrum als onderdeel van een muziekavond.
Noteert u maar!

02-01-2011 De nummers zijn binnengekomen en op wat kleine aanvullingen na klinkt het heel goed. Vooral ..Wishing you were here.. vind ik formidabel, de ingetogenheid en warmte van dit nummer komt heel mooi terug in de opname.

29-12-2010 Het was gisteren een topdag in de Westeinder Studio in Rijnsaterwoude. Vanaf tien uur 's morgens tot en met acht uur 's avonds is er door ons hard gewerkt om nummers mooi uit te werken. En op voorhand kan ik zeggen dat dit zeker gelukt is, dit mede dankzij het werk van Arie de producer. Hij coachte ons als band, hoorde foutjes in de muziek en de uitspraak en corrigeerde dit tesamen met ons. Uiteindelijk kwamen wij tot drie uitgewerkte nummers: Helpless and fearfull, Wishing you were here, Won't you say that you feel it....

27-12-2010 Morgen weer een spannende dag voor ons, een dag studiowerk in de Westeinder Studios te Rijnsaterwoude. Niet iedereen is helemaal fit, maar wij gaan er het beste van maken en kijken of wij een viertal nummers op kunnen nemen.

21-12-2010 Alle vaste fans en meeluisterenden wensen wij fijne Kerstdagen en een muzikaal top 2011....en op 23 januari wel even komen luisteren in het Haventje!

17-12-2010 De hevige sneeuwval verhinderde ons om naar Utrecht te reizen, dus geen IAB studio werk. Jammer! In 2011 komen er weer sessies, dan worden wij weer uitgenodigd en hopelijk zijn er dan geen weersomstandigheden die roet in het eten gooien.

02-12-2010 Het oogt op dit moment wat stil om ons heen maar wij als band zijn ons hard aan voorbereiden op de komende studio dagen. Op 17 december a.s. zijn wij uitgenodigd voor een studiosessie in Utrecht als proefkonijn voor de mbo opleiding geluid en licht. 28 december gaan wij met een aantal nummers de studio in om onze studio opnamen aan te vullen. En daarnaast komt 23 januari al snel dichterbij. Op die dag geven wij immers ons jaarlijkse concert in het Haventje aan de Sluis te Roelofarendsveen. ( aanvang 13.00 uur)
Dus elke vrijdag hard werken en oefenen......

22-11-2010 Meer dan 60.000 bezoekers hebben de website van Jôshan (ons) bezocht. Een aantal om trots op te zijn.....en dat zijn wij ook!

16-11-2010 De 60.000 ste bezoeker van de website komt er aan. Was de verwachting dat dit eigenlijk rond de kerst zou gaan gebeuren, het gaat deze week gebeuren!
Dus een maand eerder dan gedacht. Met dank aan de regelmatige bezoekers en luisteraars.

11-11-2010 Dat er ook op een andere manier over het werk van de groep Jôshan gepraat kan worden, bleek mij deze week toen ik in gesprek was met een erkende muzikant uit de regio. Op een fijne en aansprekende manier werd het werk van de band doorgenomen en kwamen de sterkere en zwakkere punten boven. Dank je wel Bernhard!

04-11-2010 Soms heb je wel eens van die momenten dat je jezelf tegenkomt en denkt: hier ben ik ingetuind!
Dit overkwam mij (Jos) afgelopen maandag tijdens een contactavond van de vakorganisatie Palm. Tijdens zo'n contactavond kun je muziekstukken inbrengen ter beoordeling. Een soort Idols.
Ik had meegenomen het nummer..Grateful.. en legde dit voor aan de vakjury. Er bleef weinig over van het stuk vooral omdat het niet commercieel genoeg is. En dan denk je bij jezelf: ik zit op de verkeerde plaats op het verkeerde moment.
Commercieel, dat zijn in deze muzikale foute periode de produkten van de Idols, Voices of Holland etc. Een snelle kleffe hap dus, waar snel geld mee verdiend wordt en die geen vervolg krijgen. Met daarnaast een vakjury die zich alleen maar kan uiten in termen van: de jaren zestig, op kamp, niet achter de vrouwen aan kunnen gaan want ik speelde gitaar...is meer met zichzelf bezig en zijn verleden bezig dan met het produkt van een ander. Voor mij geen herhaling meer van dit soort Idols!

30-10-2010 Er komen drukke studio tijden aan voor ons. Op 17 december a.s. zijn wij uitgenodigd om deel te nemen aan een studioproject in het kader van de opleiding tot geluidstechnicus en belichtingsman. Er worden op die avond opnamen gemaakt en uitgewerkt.Op 28 december is het de bedoeling dat wij weer de studio ingaan om een aantal nummers op te nemen. Als het zover is, dan horen jullie meer.

26-10-2010 De juryrapporten en de publieksuitslag zijn binnen. De een wat tegenvallend en de ander absoluut niet. Om met de tegenvallende juryrapporten te beginnen: van de in totaal te behalen 96 punten ontvingen wij er 57. Een gemiddelde van 19 per jurylid. Kritische opmerkingen waren er vooral over de uitvoering en de beheersing van stem en muziekinstrumenten. Positieve opmerkingen waren er over de saxofoon en de mogelijkheden die er zijn voor ons als band.
Bij de publieksjury kwamen wij als 2e van de avond naar voren. Cut Here behaalde 35 % van de publieksstemmen, wij behaalden 29 %. Hiermee staan wij op de 9e plaats van de in totaal 40 bands die gespeeld hebben. En dan nog te weten dat er 148 bands in de voorselectie zaten...

24-10-2010 The day after! Het was een leuke ervaring om een thuiswedstrijd te mogen spelen in Splotz. Nu nog een keer in het Farm en wij hebben een rondje Oud Alkemade gemaakt. Wij hebben lekker gespeeld, volgens de toeschouwers kwam het geheel goed over en allemaal hadden wij een lekker gevoel. Als winnaar kwam Galanor bovendrijven ( Gothic groep) terwijl de publieksprijs was voor de jongens met ongelooflijke energie: Cut Here.
Wat mij wel van het hart moet, als oudere muzikant, dat alle groepen snoei en snoei hard spelen. Oordopjes zijn een must en het is zo jammer want juist de zo mooie details van muziek, de gitaarrifjes of het loopje van de bas, komen in de muren van geluid niet goed naar voren.
Op het moment dat er meer uitslagen bekend zijn en het juryrapport bekend is kun je hier meer teruglezen.
Een foto ( met dank aan Martijn) van dit concert staat op de pagina: foto's.

23-10-2010 Wat spelen wij vanavond? My love is more, Walkin', Won't you say that you feel it, Guilty, Grateful, And I miss the rain, Just to see it all again en wij sluiten af met 21 th century.
Vijf nummers van onze cd Black aangevuld met een aantal nieuwere nummers.
De CD is vanavond ook te verkrijgen voor 4 euro per stuk. Hopelijk tot vanavond.

22-10-2010 Onze contact persoon in Leiden, Maarten Witkam berichtte ons dat er waarschijnlijk in maart 2011 gespeeld kan gaan worden in Leiden, mocht dit niet lukken dan spelen wij in mei 2011 op het open podium.

18-10-2010 Het aftellen kan beginnen, de spanning stijgt nog meer. Om tussen het geweld van de andere groepen overeind te brengen hebben wij echt de support van de fans nodig. Laat je zien, laat je horen, laat merken dat je er bent. Zaterdagavond in Splotz vanaf 22.00 uur.

13-10-2010 De mailing is er uit met een oproep aan iedereen die maar even tijd heeft, zin heeft, de uitdaging aan durft te gaan....kom naar Splotz op zaterdagavond 23 oktober a.s. De deuren gaan om 20.00 uur open, om 22.30 begint band Galanor te spelen en dan om 23.15 uur zijn wij aan de beurt.....Bent u er ook als supporter?

30-09-2010 Het aftellen voor het 1e concert van dit nieuwe seizoen is begonnen. De spanning stijgt, dit is immers ook een wedstrijd. Dus wie wil supporteren? Graag....je bent welkom op zaterdag 23 oktober a.s. in Splotz - voor ons een thuiswedstrijd, maar de vraag is: Is het voor ons lichtgewichten in de muziek te doen tussen het zwaardere geweld wat de andere groepen spelen en uitvoeren?

28-09-2010 De 55000 bezoeker van de website is geteld! Onze website wordt regelmatig bezocht, gemiddeld meer dan 2000 keer per maand....uitgerekend voor 31 december is de 60000 ste geteld. Of eerder!

18-09-2010 Er wordt op dit moment hard geschaafd aan het repertoire voor het optreden van 23 oktober a.s. Tien liedjes hebben wij uitgeselecteerd om te gaan spelen. Vooral als band willen wij naar voren komen en daarom zijn de wat intiemere liedjes even op een zijspoor gezet. Op de lijst: My love is more, Walkin', Won't you say, Guilty, Grateful, Helpless and fearfull And I miss the rain, Just to see it all again, Am I naive en 21 th century. Vanuit de meelezers ( er zijn al dik 54.000 zoekers geweest) nog op- en aanmerkingen of voorstellen? Graag, meld je via het bekende e mail adres en wij zullen er zeker rekening mee houden.

08-09-2010 Via de mail komen er soms ook reacties binnen over de muziek die wij maken en de site zelf. De volgende reactie wil ik toch wel naar voren brengen. Het is van een medemuzikant met wie ik in gesprek kwam over de muziek van Jôshan. Hier zijn reactie: ...en inderdaad, wat een mooie saxofoon opening bij Grateful!
Prachtig opgenomen met een heel klein beetje galm erin. Het sfeertje in Lightly as a flock spreekt me ook wel aan...
Leuk weer zo'n reactie naast die van de recensie van enige tijd geleden. Hierin werd geklaagd over de opnamen en het opnemen van de cd. De opname techniek was juist te rauw!
De website: de 53.000 ste bezoeker is langs geweest.
Begin oktober de 55.000 gepasseerd?

04-09-2010 In Splotz spelen wij van kwart over 11 tot kwart voor 12 als 2e band....en voor deze voorronde zoeken wij natuurlijk zoveel mogelijk publiek om ons te steunen. Alle familie, vrienden, collega's , oud collega's worden opgeroepen om te komen , te komen luisteren en te komen stemmen.
De andere groepen die optreden zijn: Galanor, Smoking Hazard, CutHere en Backbone.

29-08-2010 De start van het nieuwe muzikale jaar is gemaakt en de eerste afspraken staan vast. Op 23 oktober a.s. zijn wij uitgenodigd mee te komen doen aan de voorronde van de Grote Prijs van het Groene Hart. Deze voorronde wordt gehouden in Splotz te Roelofarendsveen. Veel supporters meenemen is een pré - wie gaat er mee? Wij krijgen een half uur speeltijd dus het wordt nu dubben, wat spelen wij en wat spelen wij niet?
Verder is het nog even afwachten op een bevestiging voor onze jaarlijkse concert in 't Haventje bij Don de Jeu. Het wordt waarschijnlijk of 23 of 30 januari a.s. Verder ligt er een uitnodiging om te gaan spelen in Leiden in maart 2011, gegevens hierover volgen nog.
Verder spelen wij met de gedachte om rond de Kerst weer de studio in te gaan om weer een aantal opnamen te maken. Info hierover volgt.

15-08-2010 Nog even wat stilte maar vanaf de 27e augustus wordt er weer volop gerepeteerd om met een mooi concertschema ( een mix van oude en compleet nieuwe liedjes) voor de dag te kunnen komen. Begin september hopen wij op de website een volledige concertagenda te kunnen publiceren. Tips en opmerkingen zijn natuurlijk altijd welkom, zie hiervoor contact.

05-07-2010 Het zou mooi zijn als het bovenstaande sloeg op het aantal cd's wat is verkocht..nee, dat gaat niet op. De 50.000 ste bezoeker van de website is genoteerd.Elke maand loopt het aantal op, qua bezoekers en qua downloaders en dat is zeker iets om trots op te zijn.

26-06-2010 De draad van het repeteren is weer opgepakt en na de zomervakantie hopen wij zo snel mogelijk een concertlijst te publiceren. Mocht je een plek weten waar onze muziek tot zijn plaats komt, geef dan een seintje via de mail. En die uitdrukking hierboven, die is niet van ons maar afkomstig uit het 1e Monsters concert.....

16-06-2010 Gisteren hebben wij afscheid moeten nemen van Corrie, de vrouw van onze gitarist Han. Corrie was vanaf het 1e moment dat Jôshan ging spelen betrokken bij het wel en wee van onze groep, luisterde mee, gaf commentaar en zelfs cijfers voor de indruk die wij maakten. Twee en een half jaar geleden openbaarden bij haar echter de eerste verschijnselen van iets wat niet goed was en gedurende de periode erna heeft zij geknokt voor haar gezondheid maar tevergeefs... maar trouw bleef zij ons steunen en volgen, meeluisteren, meeleven en concerten bezoeken.
Vorige week vrijdag, 11 juni, overleed zij, bijna 52 jaar oud en gisteren, 15 juni namen wij afscheid van haar in Rhijnhof, luisterend naar de mooie woorden van Han ,zijn kinderen en trouwe vrienden. Luisterend naar mooie muziek, muziek die zo'n grote plaats in nam in het leven van Corrie, een van onze fans vanaf het allereerste begin!

14-06-2010 Bij het struinen op het internet kom je soms leuke dingen tegen. Dit leuke gevoel kreeg ik toen ik gisteren: recensies - Jôshan intypte.
Onze ep Black kreeg een recensie door Erik Oudman op Festival Info.http://festivalinfo.nl/recensie Hieronder de kritieken:
..Het uit de omgeving van Roelofarendsveen afkomstige Jôshan was al te beluisteren op Monsters of Roelofarendsveen 1 en 2, maar komt nu zelf met een eigen EP. De band timmert nu vijf jaar aan de weg en bestaat een relatief korte tijd als vijftal, dat als aanvullend moet worden gezien op de singer songwriter muziek van zanger Cozijn. Vaak hoor je als recensent helemaal niks meer van je recensie, echter de frontman van Jôshan besloot in de pen te klimmen om mij in te lichten over de kwaliteiten van Jôshan en hun zes tracks tellende EP Black die een groot deel van Jôshan's werk beslaat, na afloop van het verschijnen van de recensie over de tweede compilatie.
Ongetwijfeld het beste en meest muzikale nummer van Jôsh