Jôshan 2005-2014 “Prachtige muziek” (recensie 2008)

Grateful live in Splotz

Please be there live in Bacchus

Jôshan is in 2005 begonnen als een tweemans formatie, bestaande uit Han Remmerswaal (gitaar) en Jos Cozijn (zang). De formatie Jôshan bestond dus negen jaar en speelde vrijwel alleen eigen, Engelstalige nummers. De muziek bewoog zich tussen singer-songwriter, folk met steeds meer vleugjes jazz erin.
Het was en is muziek met veel aandacht voor de teksten. De teksten komen voornamelijk uit de pen van Jos Cozijn. Een aantal van zijn teksten zijn in samenwerking met Han Remmerswaal en later ook John Remmerswaal op muziek gezet.
Om terug te komen op Jôshan zelf: het basis duo Jos en Han leerde elkaar via via kennen. Het klikte meteen, zowel muzikaal als persoonlijk en op het moment dat Han de muzikale aantekeningen van Jos en Wim had omgezet in zijn eigen akkoorden, ging men aan de slag.
Eerst een periode als tweetal met optredens in het Haventje ( 2006,2008,2009) maar ook in Meddle ( Oud Ade), Amsterdam, Egmond aan Zee, Zoeterwoude en Leidschendam.
In 2008 kwam het 1e nummer van de groep uit op een cd. Op de verzamel cd: "Monsters of Roelofarendsveen 1"staat het nummer "Lightly as a flock". Dit nummer is opgenomen in een privé studio in Hazerswoude. Het nummer kreeg uitstekende kritieken en de groep werd zelfs vergeleken met Simon and Garfunkel.

In 2009 tijdens het concert in de Tweesprong kwam gitariste en zangeres Erna van Schaik de groep versterken. Al snel volgde drummer Harry Simons en als viertal werd er opgetreden in Aalsmeer, het Haventje en in Lisse.
John Remmerswaal ( basgitaar en saxofoon) kwam de groep versterken (2009) en er volgden concerten in Lisse en in Oud Ade ( Meddle).
Tijdens dit laatste concert werden de nummers van de EP "Black" gepresenteerd. Deze nummers waren opgenomen in de Big River Studio in Dirkshorn.

Oktober_2009_053.jpg

Jôshan in de samenstelling van 2009 tot en met 2011 met van links naar rechts: John Remmerswaal, Han Remmerswaal, Jos Cozijn, Erna van Schaik en Harry Simons

..Grateful.. gespeeld op 14-05-2011 in Leiden

In 2010 trad men op tijdens het jaarconcert in het Haventje, het Monsters of Roelofarendsveen festival in de Alkeburcht in Roelofarendsveen en in Weteringbrug. Men nam deel aan de voorronden van de grote prijs van Zuid Holland in Splotz in Roelofarendsveen.
Ook werd er in 2010 een nummer van de groep gebruikt op de 2e promotie cd van "Monsters of Roelofarendsveen" en wel het nummer " Grateful". Dit nummer komt later ook terug op de 1e cd van de band.

Eind 2010 en begin 2011 is men de studio weer ingegaan (ditmaal de Westeinder studio in Rijnsaterwoude) om onder leiding van producer Arno nummers op te nemen om te komen tot een 1e volledige cd. Er volgde nog een optreden in Julianadorp en dit was het laatste concert waarin drummer Harry Simons mee speelde.

De nieuwe cd kwam uit onder de naam "21 st Century". 

Hoes_jpeg_21st_century.jpg

CD 21st Century

De plaats van Harry werd voor een korte periode overgenomen door Rob de Groot, maar deze kon zijn draai niet vinden in de muziek die men als groep maakte. Ook Erna van Schaik nam afscheid in 2011.
Lodi Overdijk ( drums) en Koen Remmerswaal ( Keyboard) kwamen de band versterken en in 2013 volgde er een concert in de nieuwe samenstelling. (Het Haventje in Roelofarendsveen.)

februari_2013_039.JPG

Jôshan in de laatste samenstelling (2012-2014) met van links naar rechts: John Remmerswaal, Koen Remmerswaal, Jos Cozijn, Lodi Overdijk en Han Remmerswaal

Het jaar 2013 stond vooral in het teken van het uitwerken van een nieuwe cd. Deze werd opnieuw opgenomen onder leiding van producer Arno. Begin 2014 werden de opnames afgerond en was de nieuwe cd "An American Train" een feit.
Met deze mijlpaal sloot de groep Jôshan haar negenjarig bestaan af.

Op dit moment komt er weer muziek uit de luidspreker. Samen met gitarist Rob Kleinen, saxofonist John Remmerswaal en pianist Koen Remmerswaal  is het begin gemaakt van een nieuw album. De eerste 8 nummers zijn al in de studio opgenomen en een 5 tal daar van zijn meer dan goed te noemen. Het zijn liedjes die nog niet op het Jôshan repertoire stonden en dus compleet nieuw zijn. Zie ook de pagina "Nieuws" . Hier is een proef opname van het nummer "Nine" te horen. Binnenkort zal er een aparte pagina aan deze nieuwe opnamen worden besteed.

An_American_Train_voorkant.jpg

CD An American Train

Wil je kennis maken met de muziek van Jôshan

blader dan even door naar ..muziek.. Op deze pagina zijn de nummers te vinden van de cd ..21 st century.. op MP3 formaat en alle nummers van de 2e cd:  "An American train".
Wil je visueel meekijken, blader dan door naar de pagina ..Foto's.. Op deze bladzijde foto's uit concerten, maar ook videofragmenten van o.a. het nummer Yellowstone Falls met een aanvullende blazer sectie.
Wil je de teksten doorlezen van liedjes , blader dan even door naar teksten.
Wil je een cd bestellen, neem dan contact op met Jos Cozijn, voor 4 euro (in de regio) is een exemplaar te verkrijgen. 
En de titel hierboven: die is niet van ons, die omschrijving komt uit een recensie rond ons nummer "Lightly as a flock" op de cd Monsters of Roelofarendsveen 1.

Discografie

2009 Black Ep
2011 21st Century Cd
2014 An American Train Cd

Nummers op compilaties:
2008 "Lightly as a flock" op Monsters of Roelofarendsveen 1
2010 "Grateful" op Monsters of Roelofarendsveen 2

Concerten

De afgelopen jaren heeft Jôshan een aantal concerten gegeven en wel in Meddle te Oud Ade( 2006) en 't Haventje te Roelofarendsveen(2006,2008,2009, 2010,2011) en in Egmond aan Zee (2007).
Verder is er opgetreden in Café de Vriendschap in Zoeterwoude en in Theatercafé Camuz in Leidschendam, het Tricky Theater te Amsterdam en in 't Veen te Roelofarendsveen.(2008)
In 2009 is er opgetreden tijdens het grote Kaag en Braassem muziek festival op 24 januari j.l. in Sporthal de Tweesprong te Roelofarendsveen , op 4 april j.l. in café Bacchus in Aalsmeer en eind mei in het Jeugdhuis in Leiden.
In september 2009 speelde Jôshan mee tijdens de Uitkaik, het culturele weekend voor de Veense Kermis en in oktober werd er gespeeld in café Zomerzorg in Hillegom.
Op vrijdag 27 november 2009 werd de mini cd ..Black..gepresenteerd tijdens een concert in de jeugdsociëteit Meddle in Oud Ade.
In 2010 is men begonnen met een songwritersconcert in het Haventje als drietal,gevolgd door een concert in de Alkeburcht in het kader van de Monsters. In april 2010 werd de jamsessie geopend in Café IJs de Jong en in oktober 2010 werd er mee gedaan aan de voorronde van de Grote Prijs van het Groene Hart in Splotz.
In 2011 was er het jaarconcert in het Haventje te Roelofarendsveen en een concert in Gran Café Parkzicht in Julianadorp. In mei 2011 was men wederom te gast in het buurtcentrum in Leiden en in dezelfde maand was er een tuinconcert in Oud Ade.
In 2012 een akoestische set in Den Helder.
In 2013 , in de nieuwe samenstelling, werd het 21st Century concert gegeven in het Haventje te Roelofarendsveen. Daaropvolgend volgde een concert in Zoetermeer waarop een aantal nieuwe nummers ten gehore werden gebracht.

Dit brengt de teller van het aantal concerten/ optredens op 27.